tisdag 15 juni 2010

De gamla irisplantorna

Nu blommar de gammaldags irisplantorna för fullt. Riktiga små konstverk. Visst är dom vackra!

Jag minns att min mamma fasade för när dessa plantor behövde delas. De har nämligen rötter som en stor buske. Ska nog fjäska lite för käre maken till hösten. Han brukar vara så hjälpsam med sådant som jag inte orkar med.

Idag har jag åkt med grannfrun och deras dotter till det stora varuhuset i Ullared. Och där var det väldigt ledigt idag, så jag fick köpt på mig både det ena och det andra. Bl a lite ny frotté till badrummet. De gamla handdukarna började bli lite urtvättade. Jag tror det får bli lite storstädning i badrummet i morgon.

Nu får här vankas lite kaffe innan jag tar tag i uppackningen.

Ha det gott!

5 kommentarer:

Tummelisa sa...

Vilka vackra iris. Sådana hade vi också i min barndom. Blir lite nostalgisk när jag ser dem.
Tänk att Du orkade åka till Ullared också! Där som kan vara så jobbigt, har visserligen bara varit där två gånger, men, men. Inte gjorde jag några stora fynd inte.

Ha det gott!
Kramar från Tummelisa

STENLYCKA sa...

Hej Bodil!
Jaså du har också en sådan gubbe!!! Jag trodde jag var ensam i hela världen, jag tycker alla bloggare har spikande och skruvande gubbar. Skönt att veta....att det finns flera med sådana problem.
Vilka underbara bilder på dessa ljuvliga blå blommor... älskar sådana... men jag håller med om att de är svåra att dela.
Önskar dig en fin kväll!
Kram Raina

azalean sa...

Hej!
Äntligen blommar de i rabatterna, den kyliga våren har fördröjt prakten. Iris har jag inte behövt flytta med mig, de fanns redan och som du beskriver rotsystemet, är jag rätt glad!
Har du svårt att hitta på Gekå? Fråga mig: jag är VIP-kund (enl. min syster)
Kram Anita

Susanne sa...

Åh tänk att du va så nära mig.....Iris en fantastiskt vacker blomma,,våran är på gång,,synd att den blommar så kort tid..Kram Susanne

Elzie sa...

Jag har också såna iris, men jag gillar dom inte egentligen för deras rötter tar sån plats och inget annat kan växa i närheten. Dessutom vill ju rötterna vara uppe i "det fria", åtminstone på mina, haha. I år har jag inga blommor på mina. De är konstiga, vartannatårsblommor!!

Vad kul med ett besök i Ullared. Ska bli intressant att se vad du köpt för något.
Hoppas du har en bra dag.
Kram Elzie