söndag 16 augusti 2009

Kusin- och släktträff

I lördags gick den av stapeln - vår kusin- och släktträff på min pappas sida. Då träffades drygt 90 personer på den gamla släktgården Brännebacka i Simlångsdalen.


Här på gården levde och verkade min farmor och farfar Anette och Henning Håkansson. De fick 10 barn - två döttrar och åtta söner. Idag är bara två av dem kvar i livet. Äldst i släkten är farbror Hugo 89 år och yngst är en liten gosse som inte kommit hem från BB ännu.

När jag var barn bodde de flesta av kusinerna inom en mils avstånd. Och vi umgicks flitigt i släkten. Särskilt minns jag alla stora julkalas då de små husen var överfulla av vuxna och barn. Jag har en väldigt livad och glad släkt och så har det varit ända sedan barnsben. Så den här släktträffen har jag riktigt gått och längtat efter.

Vädergudarna var inte på vår sida denna dag - regn hela dagen. Men med regnkläder och gummistövlar gick det som en dans. På progammet stod samling och eftermiddagsfika. Därefter gick vi en jättekul tipspromenad där vi skulle lösa rebusar som blev fågelarter. Det var lekar för de små barnen som därefter fick godispåsar. Fram på kvällen kom maten utkörd från Restauring Karl i Halmstad. Marinerad fläskfilé, kycklingfilé, lax, potatissallad, grönsaker, såser och röror, frukt, ost..... Gott gotti gott gott!!!

Framåt senkvällen klarnade det upp och vi kunde ta de traditionella kusinfotona.


Här är vi 19 av 24 kusiner (två hade åkt hem tidigare och tre hade ej möjlighet att deltaga) samt faster, farbror och ingift faster.


Här är årets arrangörer. Kusinerna Ulla, Conny och Rita. För fem år sedan var jag en av arrangörerna.
Och det bestämdes att nästa träff äger rum om fem år igen och arrangörerna är redan utsedda. Längtar nästan redan nu.

Ha det gott!

7 kommentarer:

Susanne sa...

Oj vad trevligt..Själv har jag bara 7 kusiner..Träffar bara en av dom ibland..Lite trist! Detta kalas verkade riktigt trevligt..Kram

Helena /franska Liljan sa...

Hej! Hittade just din fina blogg. Så trevligt ni hade på släktträffen! Så härlig blogg du har. Jag har läst bakåt en bit! Sötnosen Gabriel...

Tycker mycket om din trädgård och dina fina scrappingsaker. Två hobbys jag själv är förtjust i!

Hälsningar Helena /Franska Liljan

Nygammalt sa...

Hej!
Såg din fantastiska stjärnpresent till söta Matilda. Underbart jobb du har gjort. Såg här på din sida att du även gjort ett grönt bröllopskort och det var också så himla fint! Min fråga är vart man får tag i "tro hopp och kärlek" samt swirlstämpeln? Bor i Sthlm och brukar bara gå på Panduro. Kan man beställa på nätet?

Kram.

essemia sa...

Vad roligt ni ser ut att ha. Och tur att det finns partytält. Hade kanske inte varit så kul om maten blivit regnvåt också! Men huvudsaken är att humöret är på topp.
Vilket stjärnalbum du gjort till Bodil. Så jättefint. Har ju inte varit inne här på ett tag så det är därför jag kommenterar det här.
Hoppas du får en bra vecka.
Kram Elzie

essemia sa...

PS! Förresten du, så tror jag nog att vi hade det bästa vädret där vi var på semestern. Verkar som om östkusten slog västkusten den här sommaren i alla fall.
Kram igen, Elzie

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Hej..kommer från andra sidan plurret!Nämnligen hos Bodil...så din sååå vackrade scrappade stjärna...så fint gjord!!!
Fin blogg du har...ska kika lite mer nu;)

kram millan♥

Ika sa...

En sån stor släktträff har jag aldrig varit på.