söndag 2 augusti 2009

Gårdagens fisketävling

Varje år träffas vi fyra systrar med respektive familjer för den stora fisketävlingen i Fylleån. Igår var det dags för den Stora Dagen.

Vi började med att plocka feta maskar i vårt grönsaksland och sedan körde vi iväg upp till mina barndoms trakter strax öster om Simlångsdalen. Där hade min ena syster som vanligt bullat upp med massor av goda kakor till kaffet. Och sedan var det dax.

Gissa vem som fick upp den största fisken?? Jo lilla Ida. En riktigt stor brax fick hon på kroken.

Efter en lyckad fiskedag - där Patrik till slut stod som segrare - plockades grillarna fram och doften av nygrillat la sig över nejden. Gott grillat sitter alltid bra efter en en lång fiskeeftermiddag.

Sen blev det dags för lite spex där barnbarnen klädde ut sig.

En riktigt härlig dag i skönt sensommarväder, massor av goa skratt, många linor som snodde in sig och krokar som fastnade i buskaget runt ån. Några storfiskare blir vi aldrig....

Här kommer mängder av bilder.


Det var det hele!

4 kommentarer:

Familjen Norén sa...

så fina kort och så roligt ni verkar ha haft det. Ida var super nöjd kan jag tro. Vi hade det bra på U2 också nu är jag och hämtar Klara hos mormor Iris. Nu blir det hem och fixa lite i trädgården Inatt blir det jobb.
Kram Karin och Klara

Tummelisa sa...

Fina bilder, Ni verkar ha fin sammanhållning i Er familj.
Lilla Ida ser glad ut, kul med fisk.
Kram Tummelisa

Karin Krut sa...

Oj jösses vilken vacker natur! Såna där bilder är man inte bortskämd med varje dag. Ni verkar ha haft en riktigt härlig dag :) Det är så roligt när man kan träffas så där i familjen.
Ha en skön vecka
Kram Karin

Erika sa...

Vilken trevlig tradition, något sådant gör nog aldrig vi i vår släkt.