söndag 4 maj 2008

Trädgårdsbilder i massor

Ja vad visar man efter en sådan härlig helg med mycken tid i trädgården. Trädgårdsbilder naturligtvis. Hoppas ni står ut. Själv njuter jag i fulla drag. Älskar bara alla mina perenner som börjar sätta fart ordentligt i rabatterna. (Klicka på bilderna för att förstora dem.)

Först ut är bilder på vår blodhägg - ett träd som vi har på baksidan av trädgården. Röda blad och rosa blomklasar. Här ser ni mitt växthus i bakgrunden.








Sen har jag tagit bilder på ett av våra fem äppelträd. Detta är Katja, som i år är helt täckt med blomknoppar. Ett jättebra äppelträd. Friskt och bär frukt tidigt. Äpplena blir knallröda och är mycket goda.







Mina tvåfärgade gullvivor blommar för fullt och det gör också pärlhyacinterna.









Småblommiga lila/vita penséer i en balja på altanen. Det gillar fru Gredelin...




De lila bollvivorna är inte så blomvilliga i år som förut. Tre plantor har jag och det är i alla fall några blommor på varje.


Mossflox i lite olika lila och rosa nyanser har jag på stenmuren mitt i trädgården, alltså inte på den stenmuren som jag visade i ett av mina allra första inlägg. Jag har några stycken stenmurar i trädgården kan ni tro - är stenrik. He, he...







Lewisia- eller Bitterrot som den kallas på svenska - är en underbar perenn som älskar sol. Jag har en liten Lewisia-odling i en liten solig hörna där de hela tiden förökar sig. Titta bara på denna knallrosa. Jag har även ljusare rosa och laxrosa. Blommorna håller länge och fram på sensommaren kommer de så villigt igen med en andra blomning. Otroligt söta.






Ja det var lite av vad min trädgård bjuder på just nu. I växthuset har jag planterat tre stora krukor med änglatrumpeter. Jag fick ett par stambitar av grannen. Dom delade jag i nio bitar och nu har dom stått i vatten och fått både rötter och blomblad. Så idag var det planteringsdags.
Så har jag skolat om gurkplantor och planterat tomatplantor - vanliga tomater och bifftomater. Nästa vecka skall jag sätta cocktailtomater.
Önskar er alla en bra start på nya veckan!
Kram Bodil

13 kommentarer:

Anonym sa...

Hej, en så´n duktig trädgårdsmästare du är också... så vackra bilder...ja vi får passa på att njuta nu när det är så gott väder...så ha det gott i solen, Kram

Tummelisa sa...

Hej trädgårdsmästaren,
vilka fina växter Du har som blommar redan. Det märks att det inte har kommit lika långt här ännu. Inte mycket som blommar här, men vackert och varmt väder har vi haft.
Fortsatt trevlig vecka önskar jag Dig.
Kram Tummelisa

Stina sa...

Oj, det var verkligen mycket vackert. Kramis gumman...

Anonym sa...

Åh, vad många vackra blomsterbilder.det är verkligen sommar över dom.

ha det gott!!

kram Lise-Lott

Elzie sa...

Vilka blommor!! Kan man få önska sig en sak du Bodil? Du som har en sån vacker trädgård (jodå, det har du visst *s*), skulle du inte kunna ta lite mer "helhetsbilder" över dina blomland? Vore verkligen inspirerande att se.
Hoppas du har en bra tisdag du dam med gröna fingrar.
Kram Elzie

Fröken Glamborg sa...

Åhh, så mycket vackra blommor du har! Och tack för den gulliga kommentaren, jag blir så glad! Hopas du får en bra vecka & stor kram till dig.

Karin i Villa Grå sa...

Hej!

Det känns som att jag bara upprepar mig varje gång jag lämnar en kommentar hos dig, men attans vilka fantastiska bilder du visar! Det ser ut som om våren har hunnit riktigt långt hos dig *avis*

Vet du vad jag längtar mig sjuk efter? Jo, att få se fler bilder av din trädgård... Jag menar bilder som visar mer, så att jag (och alla andra) får chansen att se hur du planerat. Av dig vet jag att jag får massor av inspiration!

Jag blev himla glad att du ville vara med i utlottningen, vinnaren drogs idag!

Kram!

Karin

Karin i Villa Grå sa...

Nu är jag här igen, hi hi!

Gissa om jag tänker shoppa kuddfodral av dig, tittade just i din Fru Gredelins Butik och föll handlöst för både den beige/blå och den rosa..! Så himla duktig du är!

Har du sett norska Chatrines blogg? Det har du säkert. Hon är också overkligt duktig på att sy, sticka och sådana saker, jag blir helt mållös när jag ser vad ni kan :-)

Jag hör av mig!

Kram, Karin

Guldkorn i min vardag! sa...

Måste titta in till fru blomster, så underbart vackra blommor, jag kan inte namnen på dem ens, hur kan du hålla reda på alla?
Undrar hur det ska se ut när det blir sommar då;-)
Kram Ulla-Bella

Marie sa...

Underbara bilder från din trädgård, jag bara njuter!

Kram Marie

Karin i Villa Grå sa...

Hej hej!

Ja, jag menar verkligen att du inspirerar massor och att jag längtar så att det värker efter fler trädgårdsbilder!

Jag får lite komplex, dock! Misstänker att jag skulle känna mig lite klumpig och handfallen om vi vistades i samma trädgård, jag tror nämligen att du är lika snabb i tanke och handling som du har bra smak :-)

Ha en trevlig kväll!

Kram, Karin

Anonym sa...

Attans vad det blommar hos dig! Mycker fina bilder du bjuder på från trädgården. Blir faktiskt lite avundsjuk... Kul att du hälsade på hos mig :-) välkommen åter!
MVH / Mariehill från UTSIDAN

Anonym sa...

Åh så fina bilder du har, en underbar trädgård!!
Det syns att våren kommit mkt längre nere hos er, för här blommar det nästan bara tulpaner och påskliljor.