måndag 19 maj 2008

Dammrensning

Ja nu är det gjort. Vårstädningen i dammen, eller vattenpölen för den är inte särskilt stor. Men rensas behövs det i alla fall. Ett riktigt skitjobb kan man säga, men det känns alltid så himla skönt när det är gjort. Sen brukar jag rensa någon gång till under sommaren också.

Den här lille(a) krabaten dök upp efter ett tag. Undrade nog vem som inkräktade på hans revir. I år var det bara en groda i dammen. Annat var det för 5-6 år sedan då grannens flicka fick hjälpa mig. Då plockade vi upp 21 grodor i olika storlekar. Sen släppte vi i dom igen när dammen var rensad.Den här borrade stenen kommer från en stenmur i mitt barndomshem. Förmodligen någon gammal förfäder som släpat på den en gång i tiden. (Mitt barndomshem har gått i släkten sedan 1650 enligt en släkttavla. Ganska imponerande, eller hur?)Så här ser den lilla dammen ut. Stora stenen i mitten och småstenar runtom och upp längs slänten. Här håller småfåglarna till under varma sommardagar, badar och dricker.Skönt nu är det här arbetet klart och grodan får lugn och ro ett tag framöver.

Nu skall jag laga mat och röja lite inne. Jag får besök ikväll förstår ni. Några väninnor som kommer hit. Det skall bli kul.

Önskar er alla en skön start på veckan.

Bodil

8 kommentarer:

Elzie sa...

Vad härligt att få låna barnbarnen lite. Och roligt verkar hon ha haft med sitt rabarberblad *s*.
Lilla grodan blev nog väldigt förvånad när vattnet försvann i hans revir!! Men skönt att han fick komma tillbaka igen.
Hoppas du har en bra vecka.
Kram Elzie

Tummelisa sa...

Du är duktig Du, vilken trevlig damm. Måste vara härligt att titta på när fåglarna är där.
Tycker det är rogivande med vatten, även om det är lite "strilande". Fint har Du i alla fall.
Ha en fortsatt bra vecka.
Kram Tummelisa

Ullet sa...

Tydligen är grodsläktena på väg att dö ut många av dom. Varför vet man väl inte riktigt heller. Men jag gillar grodor, särskilt levande sådana. *ler* Dom ska hoppa omkring o se så där himla härligt lediga och fria ut.

Ha det gott!

Catharina sa...

Skönt att ha dammen rengjord! Ha en trevlig kväll med god mat och goda vänner :-)

Veronica sa...

Tack för din kommentar! Egentligen citerade jag bara ett radioprogram jag tyckte var inressant...jag håller med dig till fullo, speciellt att humor är viktigt och en positiv livssyn! Här är det mycket bra. Ha det riktigt bra! Kram Veronica.

Lindzi sa...

Å en så vacker damm!! Jag verkligen avskyr kitschiga sjöjungfrur men älskar ljudet av vatten! Sååå fint!

Eva sa...

Vilken liten fin damm. Och vilken fantastikt fin trädgård du har.Jag är så avundsjuk. Jag vill också ha det så där fint. Vi har en stor tomt på landet men det är ju helt omöjligt att få till det när vi bara är där på helgerna.
Det är så kul att läsa din blogg. Du inspirerar mig enormt mycket.Hoppas att du visar lite sommarbilder också.

Kram Eva

Änglahem sa...

God Morgon Bodil,

Vilken fin damm ni har!! Ser ju jättefin och mysig ut, blev lite inspirerad här...men jag får nog tala tyst om det....annars får nog maken spader snart! Har satt han i hårt arbete i trädgården...han har grävt och han har grävt och sen lite mer grävning*tihi*, han behöver inte gå till gymmet iaf!*hihi*

Vilken liten sötnos till Snutta ni haft på besök då!! Ser så härligt ut med alla bilderna på henne...klart man blir trött när man är ute hela dagen....varför har jag ingen skrinda och ligga och vila i?*Buhuuu* skulle behöva en sån!!....

Ha en skön tisdag vännen!
Kram, Ulrika

Ps. Jag satt ner en hel halvtimme igår kväll!! Det var väl inte illa?....eller?*fniss*