onsdag 28 maj 2008

Växthus, fortsättning

Igår var jag och grannfrun på en endagsresa till Tyskland för att köpa lite svalkande drycker inför sommaren. Start kl 04.00 och återkomst kl 19.30. Känner mig något småseg idag faktiskt.

Nåväl. Idag tänker jag visa er fler bilder från vårt växthus. Klicka på bilderna för att förstora dem.Direkt innanför dörren finns en liten sittplats. Här sitter jag ofta och dricker kaffe och läser tidningen. T o m maken har hittat till denna platsen.Det här skåpet kom in i växhuset i år. Vi fick såga av benen för att få lämplig höjd. Jättebra med ett skåp där man kan förvara nyttiga och onyttiga saker.I år får trädgårdslandet vila så jag har provat att så lite grönsaker inne i huset. Här är det plocksalladen och rucculasalladen som har växt till sig riktigt bra...... liksom persiljan och dillen. Jag har sått i billiga plastbackar som jag köpt på IKEA (under tian stycket). I bottnarna har jag gjort hål för avrinning.Det här är ett projekt för sig själv. Min väninnas son skall gifta sig den 14 juni och det blivande brudparet vill ha lite "enkla" blommor som bordsdekorationer. Sagt och gjort. Väninnan köpte planteringslådor, jord och fröer och sådde som bara den. Och satte i mitt växthus. Det hinner aldrig bli några blommor till den 14 juni (på fröpåsen stod det blommar från mitten av juli) sa jag, men väninnan som är ännu mer optimist än vad jag är, är helt övertygad om att klart det blir blommor till den 14 juni. Vette sjutton om hon inte får rätt, för nu är det fullt av knoppar.
Här är det blåklint, blomsterlin och sommarslöja...... och här är det rosenskära och atlasblommor. I mitten (syns inte på bilderna) finns det fattigmansorkidé, prydnasgräs och luktärt.Här står tomater och slanggurka i specialhinkar. 3 st vanliga röda tomater, 2 bifftomater och 5 cocktailtomater samt 3 slanggurkor.Här har jag lite citronmeliss och basilika - de andra kryddorna står ute. De små zink-o-glasetiketterna har jag köpt i min favoritaffär - Små ting & Heminredning.När grannen klippte ner sin stora änglatrumpet fick jag tre långa grenar som jag klippte ner till 9 st pinnar ca 15 cm långa. De fick först stå i vatten och sedan planterade jag dem i jord. Här står två av krukorna och växer till sig.Av samme granne räddade jag några grenar ormhassel som annars hade hamnat i påskelden. Hemska tanke!!! De hänger nu i taket i växthuset med lite dekorationer...... bl a några sådana här små söta änglar.

Nu får det räcka för idag med bilder. Det är helt otroligt vad det växer i huset. Bilderna som jag visar idag är tagna för snart en vecka sedan och tittar jag in i växthuset idag så är det ganska stor skillnad. Och vatten går det åt.....

Ha det gott alla mina vänner!

Kram från Bodil

12 kommentarer:

Elzie sa...

Ja du Bodil, vad ska man säga? Du är inte bara duktig på att sy och scrappa, du har gröna fingrar också!!! Vilken otrolig växtkraft det är i det huset. Slipper du sniglarna därinne också?
Hoppas du har en skön kväll.
Kram Elzie

Elzie sa...

Glömde ju fråga dig om den där fattigmansorkidén. Vet du vad den heter "egentligen"? Har aldrig hört talas om den tidigare.
Kram igen, Elzie

Tummelisa sa...

Vad fint Du har i växthuset.Du har alltså gröna fingrar också.
Har själv fått ett växthus idag,(fyller år). Känner mig så glad, men "gubben" ska sätta ihop det först....Får se om jag har några åtminstone "ljusgröna" fingrar.
Kram Tummelisa

Ann-Catrin / finthemma sa...

Men Bodil... nu g´har jag suttit en lång stund och bara beundrat... så fint du har det alltså.. jag är stum av avundsjuka!!

Så där kommer jag aldrig att få det.. aldrig någonsin.. nu vet jag inte om jag vågar visa mitt växthus efter det här...
proffs är du... vet du det!!

Måste kolla en gång till!!


Min lilla vovve är en blandning mellan chinese crested och chiuhuahua!!

kraam A-C

Änglahem sa...

Jösses Bodil vad det växer och gror i ditt växthus!!! Suttit här en bra stund och i princip hängt över datorn för att se allt rikigt ordentligt!!!.....Hur bär du dig åt?? Alltså jag måste ju bara få ett växthus.....maken skall bearbetas*gnider händerna*....SKA HAAAA!*fniss* Jaaa så vill jag ha ett uterum, så vill jag ha en gammaldags torkställning, och så vill jag ha...carport....*fniss*...listan kan göraaas lååång, så jag tror bara att han slår dövörat till!

Vilken mysig liten myshörna du har där....skulle jag gärna också hitta till.....*suck*

Min att göra lista? vad som hände på den?....hrmm...tvätten nr 1 och nr 5 hämta lillsnuttan...sen bidde det inte mer...näää...latade mig faktiskt idag istället!!!

Kram, Ulrika

Minikex-living sa...

Oj, oj, här pratar vi seriös odling. Växer så att det knakar. härligt att se!!
Kramar på dig
M

Marit sa...

Och jag är fortfarande fruktansvärt avundsjuk!

Vill ha, vill ha!!

Men det får anstå till ett annat år.

Kram

Hemma på Landet sa...

Ja, vi har ett band. Men vi spelar inte lika mycket som vi gjorde förr.
Jag sjunger och spelar gitarr i det bandet.:-) Kramis

Marie sa...

Vilket stort och fint växthus du har och oj vad det växer! Du måste verkligen ha gröna fingrar!! Jag drömmer också om att ha ett växthus i framtiden!

Ha en trevlig helg!
Kram Marie

Gårdsromantik sa...

Men sp underbart fint det kan vara i ett växthus - i vårat växer det mest ogräs just nu - får ta tag i det när sommarlovet börjar.

Kram Maud

ULLA sa...

Helt otroligt!!!! Skit vad duktig du är... Hur orkar du??? Men tjusigt är det. Kan du inte komma till mej och göra ett sådant också OCH underhålla det..

Änglahem sa...

Morgon Bodil denna underbart ljuvliga lördagmorgon!!!

Ville bara kika in och önska dig en trevlig helg i solskenet!!

Du sitter väl ner, mellan varven i trädgården, i din mysiga hörna i växthuset!!?

Må så gott!
Kramar, Ulrika