måndag 11 oktober 2010

Ett allra sista inlägg

*Bodils dotter Catharina gästbloggar*

Det här blir bloggens allra sista inlägg. I fredags var mammas begravning. Det var naturligtvis oerhört sorgligt för alla, men en väldigt fin ceremoni. Det var en bra präst, en fantastisk solist, vackra sånger, fina blommor och mycket tårar. Tack till alla som var där och till alla som tänkte på oss. Som sig bör blev minnesstunden en lite uppsluppnare tillställning, och det blev ett väldigt fint avsked.För inte så många veckor sen, när mamma låg på sjukhuset, så sade hon till mig att hon inte ville att vi skulle vara ledsna. Det är förstås lättare sagt än gjort. Men nu, när bloggen inte kommer att uppdateras mer, utan bara finnas som ett fint minne, så hoppas jag att ni också fokuserar på de fina och roliga minnena av fru Gredelin, och inte på de här sista sorgliga veckorna.

Bland minnena i bloggen kan man hitta växthus- och trädgårdsinspiration, samt recept på jordgubbssylt och en lättlagad fredagskyckling som alla i familjen gillar. Jag är glad att ha fått uppleva hennes lycka över att bli mormor, och fått se hennes och Börjes förmåga att busa och spexa med sina barnbarn på barnens nivå.

Letar man vidare i bloggömmorna finns det även gardininspiration, en hel del scrapbooking och kortmakeri, och även njutbara kanelbullar.

Jag tror att mamma skulle bli allra gladast om vi minns henne med ett leende på läpparna för den levnadsglada och omsorgsfulla person som hon var in i det sista!

/Catharina
Edit: Länkarna syntes inte, så jag har kursiverat dem.

45 kommentarer:

Tummelisa sa...

Hej goa Catharina, är så glad att Du skriver. Själv har jag många goda minnen av Bodil, både sparade mail, kort och kuddar som hon sytt. Hon fick mig även inspirerad att köpa ett växthus. Varje gång jag är i växthuset tänker jag på Bodil. Min saknad är stor, vi skrev till varandra om både sorgliga och glada saker.
Varma kramar och tankar från Tummelisa

Viveka på Humlebacken sa...

Tack för att vi fick vara med på slutet av denna sorgliga resa. Det hade varit hemskt om vi inte fick veta. Kommer att minnas fru Gredelin med glädje och värme!
kram

Elzie sa...

Vad skönt att du orkar med att skriva till alla oss andra. Känns så skönt att veta att det blev ett fint avslut för Bodil.

Som jag skrev tidigare så kommer jag att minnas Bodil för hennes fina sykonst. Dessutom hade hon en härlig humor, som du väl vet. Och gladast var hon när hon fick hälsa på barn och barnbarn, eller ni kom till henne. Det märktes så väl i hennes omsorger med er.
Önskar er alla allt gott.
Kramar i massor från Elzie

azalean sa...

Tack Catharina för att du avslutat Bodils fina blogg så fint. De är säkert många som uppskattar.
Hur sorgligt de än var med begravningen, tycker jag de blev ett mycket fint avslut och såsom Bodil önskat.
Nu håller jag tummarna för dig och din familj, lycka till!!
/kram Anita B

Anonym sa...

Tack för det fina avslutet på bloggen. Jag är helt övertygad om att bodil hade tyckt om det och även älskat den underbara dikten ni hade med i dödsannonsen. Den var så "fru gredelinsk" sköt om er, jag kommer sakna bodil mkt.Kram...tyrasmatte.

Mija ♥ sa...

Vilket fint "avslut" du gjort Catharina! Bodils blogg är en guldgruva vad det gäller livsglädje och värme. Massor av inspiration hittar man också, allt från kanelbullar till avancerade kuddfodral! Tack för att du låter bloggen finnas kvar som ett fint minne. Jag kommer att återvända hit för att just minnas och fortsätta att inspireras av Bodil som den fina vän, inspiratör och glädjespridare hon var.

Kramar

Snäckskalsdalen. sa...

En mor att vara stolt över och så tapper in i det sista! Och så vackra blommor. Fru Gredelin har det bra i den andra dimensionen, det har hon!
Kram och tack!
Agneta

Åsa/asamia sa...

Vill skriva några rader.....
Det var ett tag sen jag var in här, det var när Bodil låg på sjukhuset för sin operation. När jag idag gick in igen, fick jag se att hon fått flytta till himlen. Tårarna rinner förstås, då jag haft förmånen att känna Bodil under en lång tid här på nätet. Vi har diskuterat scrapbooking och hennes otroliga intresse för blommor. Vi har tipsat varandra om saker, och Bodil har alltid varit så positiv och glad.
Jag har bara ljusa minnen av henne, och har även fått en väldigt fin gåva av henne som står här hemma - en tag-book som hon dekorerat med fina foton på sina blommor. Jag är så glad att jag har detta fina minne av henne. Jag kommer sakna uppdateringarna här inne, men återkommer gärna och ser tillbaks på allt fint Bodil skrivit.
Nu önskar jag er all lycka med era familjer, och önskar er att orka gå vidare och leva, för som jag kände Bodil är det precis så hon ville att det ska vara.
Många kramar ♥

Mi´s nya liv och det jag redan levt sa...

Instämmer med Viveka på Humlebacken. Jag hann ju inte lära känna Din Mamma Bodil så mycket, för jag kom in den 15/8 just när hon fått tillbaka cancern.Då hade min bästa väninna just mist sin Man i en fem års kamp mot cancern. Så den dikten Du hade skrivit fick hon utav mig. Och hon sa det var det finaste hon läst under mycket tårar.Men den är otroligt vacker. Stor kram till resterande familjemedlemmar.Ha det gott i livet. Marie-Louise Grimlund

Familjen Norén sa...

Tre veckor av saknad som kommer vara livet ut.. Idag såg Ida ett fint moln när vi åkte bil.. Mamma mamma där är Bodil jag tittade molnet sog ut som en ängel...

Anonym sa...

Hej hela familjen Gredelin!

Igår firade jag min 66:e födelsedag. Tog fram receptet på Bodils äpplekaka och där står de fasansfulla orden; det som inte får hända ....
Ord som flera gånger har funnits i mitt huvud. Så kommer då min bästa vän som jag träffat precis så här via mailen hit idag och äter av denna kaka och jag undrar då hur det kan stå till med Bodil. Med sorg i våra hjärtan vill jag bara tala om att jag delar er saknad och hoppas att Bodils små älskade barnbarn hjälper er vidare.
Kram till er alla
Mona

Nygammalt sa...

Vi kommer att fortsätta minnas henne med ett leende på läpparna.

Tack för att du har delat med dig med oss bloggläsare och vänner.

Kram.

Lisas torp sa...

TACK för att du delade med dej så fint på slutet av detta sorgliga - allt í Bodils anda - det känns verkligen så!

Jag kommer att minnas henne med värme och omgiven av ljus. Jag ska vårda den fina välgjorda kudden hon gjorde, och som jag vann en gång - ett påtagligt minne av Fru Gredelin!
Varma och deltagande tankar från
Lisa

MonasUniversum sa...

Åh Catharina, jag blir verkligen, verkligen ledsen när jag läser det här. Jälva skitcancer.

Printa ut allt och spar till Gabriel.

Kram på dig.

STENLYCKA sa...

Tänker på er idag! Även i det djupaste mörker bor kärlekens varma ljus!
Kram till er!
Raina

Familjen Norén sa...

Hej Bodil. Idag har vi varit på föräldra möte på dagis. Fröknarna visade att dina scrapp papper används flitigt av tjejerna på dagis men även killarna gillar att klippa i dem. Hoppas du ser dem på dagarna. Saknar dig. KRAM

Anonym sa...

HEJ

Anki sa...

Oj inte här på ett tag men återkommer då och då men oj vad ledsen jag blev o sitter här nu....vad fort det verkar gått...dumma dumma cancer...

Har haft förmånen att träffa Bodil två gånger på scrapträffar och minns hennes helt underbara album såå vackra och vilken underbar människa Bodil var hon visade mig så gärna sina album och tipsade snällt hur hon gort!
Vila i frid Bodil! Känns skönt att bloggen får ligga kvar så man kan fortsätta inspireras av hennes alster och tankar!

Kram Anki
Ystad

Tummelisa sa...

Oh Bodil Du fattas mig. Saknar Dina kommentarer och fina inspirerande bilder. Din ton var alltid vänlig och varm. Dina personliga mail var alltid trevliga att få.
Hoppas av hela mitt hjärta att Du har det bra bland de andra änglarna.
Saknar Dig verkligen.....
Tankar till Dig från Tummelisa

Äppelblom sa...

Den 25 april föddes våra små tvillingbarnbarn, den 25 september döptes de. För oss glädjedagar, men tyvärr inte för alla ...
Den 25:e varje månad tänker jag på min käre bloggvän Bodil.
Catharina! Jag tänker på dig och din familj och första julen utan Bodil, men hon finns runtomkring er.
Kram

Äppelblom sa...

En liten hälsning till dig Catharina.
Kram

christine sa...

Jag tittar in lite då och då och läser, det som jag redan har läst så många ggr förut. Otroligt hur mkt man kan sakna en människa som man inte kände och aldrig har träffat. Jag tyckte det var så roligt att komma n här och läsa om allt härligt som Bodil skrev om. Sin trädgård som hon tyckte så mkt om, sina barnbarn och sin man. Det måste vara oerhört jobbigt för er alla.Kram

Martin sa...

Hej.
Ramlade in på den här bloggen av en slump (googlade öppetider inför en Helsingörsutflykt med flickvännen, och hamnade i inlägget när dom hade vart i Danmark och ätit smörrebröd). När jag tryckte på startsidan såg jag ditt sista gästinlägg och fattade vad som hänt. Och jag blev väldigt berörd, måste jag säga. Du skriver bra och det är ett gripande livsöde.

Jag jobbar själv som sjuksköterska på en kirurgavdelning och ser mycket sådana här fall, och då är det nyttigt att kontinuerligt få insikt i hur man upplever vården och sjukdomen även som anhörig. Jag skall ta med mig det här, och hoppas att det tillsammans med deltagandet från en komplett främling kanske kan värma lite, lite i sorgen. Ha det så bra ni kan. Stor kram.

Åsa/asamia sa...

Vill lämna ett avtryck igen och tala om att jag kikar in ibland och låter mig inspireras av Bodils fina alster. Minns henne med värme och saknar henne ofattbart, trots att vi aldrig träffats IRL. Tack för att bloggen får vara kvar.
Kram till er alla ♥

Nadia Ferry Yassin sa...

Det har gått en tid förstår jag när jag läser bloggen. Jag är en främmande besökare som letade efter inspirerande uppslag för gardiner i vår nya lägenhet och hamnade hos er här. Jag skickar varma tankar till Bodil Fru Gredelin och familjen. Uppslag har jag fått även till vår trädgård i stugan!
Varma Hälsningar och Tankar från en besökare/ Nadia

Fam Norén sa...

Hej Bodil. Tänk om du visste att du fortfarande har nästan 20 besökare om dagen... Vi saknar dig så mycket. Kramar från oss.

Tummelisa sa...

Tänker allt som oftast på Dig Bodil. Särskilt den här årstiden. Du fick oss att köpa ett växthus, blev så inspirerad av Dina fina bilder. Fick alltid så trevliga och uppmuntrande mail från Dig, i både glädje och sorg. Du blev som en "brevvän" till mig. Saknar Dig så Bodil, tittar dagligen på de fina kuddöverdragen som Du sytt. Allt Du sydde och gjorde kort, kuddöverdrag osv var alltid perfekt gjort.
Hoppas Du har det bra bland de andra änglarna.
Kramar från Tummelisa

Anonym sa...

Bollan jag saknar dig!
Livet blir aldrig mer sig likt när det av systrarna Dalton endast finns tre kvar.
Carina

Äppelblom sa...

Idag är det 1 år sedan Bodil gick bort och det händer fortfarande att jag går in i bloggen och tittar och minns. Hon var duktig på att tala om för mig vad olika blommor hette, när jag inte visste.
Varje gång jag tittar på mina penningblad, så tänker jag på Bodil.
Varma hälsningar

Tummelisa sa...

Hej igen Bodil,

Tänk att det gått ett helt år sedan Du lämnade den här världen. Det går ofta en tanke till Dig och Din man och hund. Undrar hur de klarar sig utan Dig?
Livet går vidare säger alla, och det gör det visserligen. Men en plats är tom där Du skulle varit Bodil.
Ha det gott bland de andra änglarna.
Kram Tummelisa

karin sa...

Idag har vi haft Bodilsylt i min födelsedagstårta det var inte dumt det. Ida åt massor bara för att hon saknade dig. Kramar

azalean sa...

Ett år går fort, men vilket tomrum de blivit utan dig Bodil. Jag tror ändå du sett blommor jag visat dig i sommar och ser mitt nya växthus. Tänker ofta på dig.
Kram Anita

Äppelblom sa...

En vårhälsning till dig Catharina!

Elzie sa...

Jag kan inte fatta att det är 1½ år sedan du rycktes bort. Tiden har gått så fort. Och som jag saknar dig och dina fina inlägg. Liksom din familj måste göra. Många varma hälsningar från Elzie

Karin sa...

Idag har vi letat efter fryspulver till Bodilsylten vi skulle göra till Idas tårta imorgon.

Men icke att det fanns. Ida blev ledsen det blev nog för mycket ingen Bodilsylt och att hon kom på att hon saknade dig. VI SAKNAR DIG.

Tina LjungJohansson sa...

Tack för att bloggen finns kvar. Jag hittade nyligen hit. Fru Gredelins dillen lever vidare genom bloggen och sprider glädje. Tack.

Anonym sa...

'Vi är många som saknar dig Bodil och du lever på något sätt kvar här i bloggens värld.
Hoppas du har det bra och många kramar från oss som är kvar
genom
Mona

Erika sa...

Jag läste ett gammalt in lägg på min blogg o såg din kommentar Bodil. På något sätt blir jag glad men ändå ledsen när jag ser att så många fler fortfarande kommer in här och lämnar en rad med en tanke kvar.
Tack för att du tog dig tid att lämna en rad hos mig Bodil.

Äppelblom sa...

En liten vinterhälsning.
Här är full snöstorm och i natt begåvades jag med ett nytt barnbarn - en liten flicka.
Må väl och varm kram till dig Catharina!

Äppelblom sa...

En riktigt God Jul önskar jag er alla!

Karin sa...

Hej Bodil. Vi är nu ännu fler som saknar dig. Anders och Katarina fick en dotter den 22/3 hon har ännu inget namn. Den 30/3 fick du ditt tredje barnbarn Julia Bodil då Catharina och Johan fick en liten tjej.

Så nu här på Jorde livet hade du haft inte mindre än sju små underverk. Jag tänker hur stolt och glad du hade varit.

På måndag åker jag till Stockholm för att träffa de nyfödda jag lovar att jag ska pussa på alla där uppe från dig också.

Äppelblom sa...

En varm hösthälsning till dig Catharina!

Äppelblom sa...

Idag har jag varit inne och kopierat Bodils recept på Säfflebullar. Blev så glad när jag hittade det, för det liknade ett recept på bullar som min mamma gjorde för länge sedan. Min syster och jag har letat efter hennes recept och inte hittat det, men nu ska här bakas bullar. Tack för att bloggen får finnas kvar.
Kram och må väl!

Äppelblom sa...

En liten vårhälsning!

Äppelblom sa...

Varje år den 25 september tänker jag på Bodil! <3