måndag 30 mars 2009

Vårtecken utmaning

Ja då ska jag visa er lite vårtecken från södra Halland. Jag har ju åkt på en ny förkylning - har varit på läkarstationen idag - så jag har inte ansträngt mig särskilt hårt. Det innebär att det blir vårtecken hemma från vår trädgård + grannens krokusar. På förmiddgen var här disigt och riktigt råkallt, men nu på seneftermiddagen har det klarnat upp så nu skiner solen från en nästan klarblå himmel. Igår hade vi + 12 grader på norrsidan av huset.

Håll till godo.


Här har jag lagt mina sättpotatisar till förgroning. En ny sort i år blir det. Tidiga är dom och heter Linzer Delikatess. Visst låter det gott! Små fina sätter (sättpotatis alltså). Det sa alltid min pappa att sätter skall vara små. Det ger bästa skörden. Och dessa var små och fina.


Mina bollvivor tittar upp ur jorden.


Detta skall bli pärlhyacinter. Ser ni den blå knoppen. Jag har mängder av pärlhyacinter. Denna tacksamma lilla blomma. Lökarna härstammar från mitt barndomshem.


Lungörtens knoppar tittar redan fram. Förra året delade jag dessa. Då höll dom på att kväva allt annat i den rabatten. Nu är det mer måttlig storlek på plantorna.


Och här skall det bli vårstjärnor. En underbart vacker blå liten blomma. Blommar tidigt och får därför lov att växa fritt i alla rabatter.


Det här är snöklockor. Lökarna kommer från käre makens barndomshem.


Så här stora är blomknopparna på blodplommonträdet som står på framsidan. Blir ett hav av cerisfärgade blommor.


Ja det här är ju egentligen fusk. De här går väl att köpa snart i hela landet kan jag tro. Dessa småblommiga penséer och påskliljor planterade jag för 3 veckor sedan. Krukan står på entrétrappan.


Så här ser knopparna ut på paraplyalmen. Hon kommer från Tyskland och kallas Alma. På sikt är det tänkt att hon skall bilda ett tak över en sittplats.


Även rabarberna har kommit upp ur jorden.


Det här är grannen Olssons krokusar - vi har nämligen inga egna.

Ja det var vad vårtecken jag hade att bjuda på.

Vi hörs!

15 kommentarer:

Anonym sa...

Oj vad det knoppas och gror i din trädgård, ja nu är det väl vår i alla fall,vi ska åka till skåne i helgen och där var det visst lite förkylningar också, få se om vi klarar oss, hoppas du blir kry snart igen!
Kram
Agneta

Ingrid sa...

Jösses, det är härligt att se hur långt våren kommit hos er. Vi travar runt i meterhög snö ännu.

~Livet i byn

Tummelisa sa...

Här är det minsann inga vårtecken precis. Lökväxterna har visserligen kommit upp någon cm, men inte mer. Fortfarande väldigt kallt här vissa dagar.
Roligt att se Dina växters framfart.
Kram
Tummelisa

rosenskära sa...

Hej! När jag läser här på din blogg, känner jag att jag verkligen är hallänning i hjärtat trots att det är snart 25 år sen jag flyttade därifrån!

Det är ju tur att mor och far och svärmor finns kvar!

Det var inte dåligt med knoppar du har! Ska bli spännande att se hur det fortsätter frodas! Och jösses vilken liten sötnos ditt barnbarn...

Lena

annmari sa...

Visst är det roligt att vara ute och fota alla vårtecken man hittar :-)

Mija ♥ sa...

Nej Bodil jag har inte fotat blåmesen själv..jag snodde den från nätet...lite fusk - jag vet!! Men vi har ju massor av blåmes i vår lilla trädgård!

Krya på dig!

Kram

Viveka på Humlebacken sa...

Vilka underbara vårtecken du har att visa. Mest av allt gillar jag snöklockorna. Jag har inga. Vi har försökt köpa lökar flera gånger med det vill sig inte. Man skulle fråga någon som har gamla.. de tar sig mycket bättre.
kram
Viveka

Eva Linnea sa...

Åh, vilka härliga vårtecken! Här i Stockholm har vi inte kommit alls lika långt. Men det börjar nu ...
Kram Eva Linnea

Marie sa...

Vilka härliga vårtecken Bodil, ser att våren har kommit längre hos dig. Men jag blev så glad imorses när jag drog upp rullgardinen och såg att den sista snön hade försvunnit, underbart.

Du undrade om björkriskransarna? Jag har bara lindat ihop dem med sån där grön blomstertråd, myrtentråd tror jag att det heter.

Hoppas du kryar på dig snart, själv är jag hemma med febrigt och hostigt barn.

Kram Marie

Stina sa...

Krya på dig nu du lilla strösocker.:-) Kram

Elzie sa...

Vad med fina blombilder. Lungört och snöklockor måste jag skaffa hit. Den andra bilden (som jag redan glömt namnet på, något med boll, hi, hi) verkar också vara en mysig sak.
Hoppas du har en bra kväll.
Kram Elzie

Stina sa...

Ja, jag hoppas verkligen att det inte blir något bakslag på vårsidan nu.
Pollen tycker jag att vi kan strunta i, i år. :-) Kram

Familjen Norén sa...

Vad många fina vårtecken du hade på din sida. Jag har också ett på min. Hoppas ni börjar bli bättre Kramar från oss

C De-sign sa...

Vilka härliga bilder på alla knoppar och växter som nu visar sig....och vi vet ju att det kommer att "explodera" ...det växer ju så det knakar! Men stackare är du förkyld!!!! Hoppas att du kryar på dig snabbt! Jag ska snart köpa min sättpotais....det finns ju inget godare... Jag håller med dig om att de torkade blommorna är som vackra konstverk..... Nu har jag påsklov i en vecka och det är underbart! Ska vila, greja, njuta........och bestämma över min tid! Men jag skulle behöva dig till hjälp med fruktträden....de "skriker" efter beskärning! Men jag lyckas hela tiden få annat för mig...... Ha nu en skön söndag och krya på dig, varmt vatten med lite färsk riven ingefära + limesaft och en liten limeskiva + honung.....är gott och välgörande! Jag vill också säga att jag uppskattar dina kommentarer, blir så glad...!!!! KRAM fr C

Michaela sa...

Heejj!
Va fint det börjar bli i din trädgård!
Längesen man var här inne nu, va mkt fint att spana in.

kramar Michaela L