söndag 8 mars 2009

Egentillverkade spetsknappar

Nu har jag tillverkat knappar på längden och tvären. Ett riktigt hantverk och jättekul att kunna göra sina egna.

Jag har även gjort spetsknappar. Först klippte jag till i vitt bomull/lin tyg och sedan har jag slaktat några gamla spetsar som jag hade i lådan. Av spetsen klippte jag också cirklar och sen har jag monterat ihop detta och klämt ihop knapparna i knappstansen.Vad tycker ni? Jag är jättenöjd. Är nog ganska ensam om dessa. De här skall jag använda till lite gammaldags vita kuddar med fina spetsar på. Kan ju passa bra med spetsknappar, eller hur?

Vi hörs!

10 kommentarer:

Tummelisa sa...

Men Bodil, vilka urfina knappar. Du har alldeles rätt i att Du kommer att bli ensam om dessa. Verkligen fint hantverk Du har gjort. Är riktigt avundsjuk.
Kram Tummelisa

Anonym sa...

Kommer bli jättefint till din a kuddar

C De-sign sa...

LJUVLIGA....så fina! Jag kan se framför mig hur fint det skulle bli på kuddar....och även annat! Fantastiskt bra idé och jag tror nog att du är ganska ensam om den!!! Vad KUL!!! Tänker ju på mina gamla fina spetsar i svart... om man nu skulle sy några plagg..ja då skulle det vara ursnyggt med svarta spetsknappar... ( man kanske kan anlita dig...??? ) ska bli spännande att se hur knapparna blir på kuddarna! Jag snuvar och hostar men har tagit mig upp ur sängen och i morgon väntar jobbet....oj,oj...man får ta fram sina sista krafter.... Ha en bra vecka! Kram fr C

Eva sa...

Håller med, otroligt fina knappar. Det är verkligen en detalj som gör det lilla extra. Tack för erbjudandet, jag hör av mig när jag vet vad jag behöver.

Kram Eva

Elzie sa...

Åh vad fina dom var. Trodde inte ens det fanns några såna satser att köpa längre!
Var och handlade en hel del hos dina uppdragsgivare i lördags. De har mycket fint. Får hoppas det blir något fint av det också, ha, ha.
Hoppas du får en bra vecka.
Kram Elzie

Marie sa...

Vilka helt ljuvliga spetsknappar Bodil! Vilket hantverk och vilket tålamod du måste ha, måste vara pillrigt att hålla på med så små saker. Kommer bli som vackra smycken på kuddarna.

Visst är Antikrundan ett trevligt program och den här säsongen har det ju varit exra kul då de besökte lilla Hjo. Här är fullt med gamla trähus, gränder, kullerstensgator o.s.v, på sommaren är det en riktig idyll.

Ha en bra vecka!
Kram Marie

Lisas torp sa...

Åh, jisses så fina! Oj, så duktig du är!
Ja, du kan då verkligen ta vara på spetsarna!

Ha en bra vecka!
Kram
Lisa

Växthusmadam sa...

Här var det en ny blogg som jag inte besökt förut! Trevligt!
Vad härligt det lät att du äger din tid!
Fin trädgård, mysigt växthus!
Hälsningar från Växthusmadam

Anonym sa...

lunkan mfl tycker det är fantastiskt vad du kan hitta på jättefina knappar blir det

Eva Linnea sa...

Riktigt RIKTIGT hantverk kära fru Gredelin! Jättesöta knappar som kommer att passa jättebra till de nya kuddarna. De ser gedigna ut på något sätt.
Kram Eva Linnea