söndag 1 juni 2008

Sim-sala-bim

Ja här handlar det om riktig förvandling. Från att ena kvällen sett ut så här:


(Klicka på bilderna för att förstora dem.)Till att nästa morgon se ut så här:

Det här handlar om mina jättevallmoplanor Papaver orientale "Helen Elizabeth". Förra året lyckades jag få tag på två plantor och det blev två blommor. I år har de vuxit till sig ordentligt och jag ha inte mindre än 16 knoppar. I morse hade den första knoppen slagit ut. Blomman är så otroligt vacker. Ca 80 cm hög, laxrosa och mörkviolett inuti. De laxrosa blombladen är nästan som silkepapper.
Absolut en av mina favoriter.

Och jag köpte tre plantor till härom dagen + tre vita vallmoplantor också.

I eftermidag var jag med min lillasyster och tittade på alla festklädda studenter som skulle till balen på Tylöhus. Ett färgsprakande skådespel.

Kram på er alla!

Bodil

11 kommentarer:

Karin Krut sa...

Jag håller med, den ser alldeles underbar ut :) Visst blir man glad när man väntat på att knopparna ska brista och en vacker dag står där en ståtlig blomma :)
Ha en skön kväll
Kram Karin

Elzie sa...

Visst är väl vallmon en härlig växt. Knoppen ser inte mycket ut för världen (även om den är tjusig på sitt sätt!!) men när sen blomman slår ut. Waow!!!
Du, det är ingen Kungsängslilja. Jag har både röd och vit sådan men den här har betydligt tjockare stängel och inte alls såna blad. Ser mer ut som en tulpan eller nåt när den kommer upp.
Hoppas du har en bra dag i värmen. Själv tillbringar jag den inomhus.
Kram Elzie

Lina sa...

De är ju så vackra! Ha en underbar dag!

Hemma på Landet sa...

Vackert!

Jag är helt slut jag. Ska svara på mailet bara jag har krafter till det och kan tänka klart. Kramis

Änglahem sa...

Vackert!!! både knopp och blomma!
Men oj så fort det gick....men det är ju lite av problemet nu....det blommar över så himla fort!

Ha det så gott!
Kram, Ulrika

Hwita Villan sa...

Ja det är verkligen fantastiskt!

C De-sign sa...

Helt bedårande underbar och så många knoppar i år!!! Nu gäller det att ta vara på varje minut och njuta så mycket man kan! Ha det gott i försommarvärmen! Kram fr C

Guldkorn i min vardag! sa...

Herrejösses så vacker blomma!
Kan du tom dom latinska namnen på blommorna...strongt tycker jag!
Sommarkram
Ulla-Bella

Familjen Norén sa...

Fina blommor.. Ida kommer att tycka det e fint när vi kommer nästa gång. Onsdag till Söndag det blir många dagar det.. Kram från Klara med mamma som e hemma och fixar lite innan promenad.

Eva sa...

Fantastikt vacker. Synd bara att de aldrig håller i vaser inomhus.
Jag har också en vallmo men den är mera röd till färgen. Ska försöka att fota min när den blommar.det är så kul att se allt gro i trädgården.Det är livskvalitet!!

Kram Eva

latara sa...

Helt ljuvlig!

Tänk att ha sett ut som... ja, hm, du vet vad, på första bilden, till att bli så hjärtknipande vacker..! Vilken fascinerande förvandling!

Jag har beslutsångest, jag försöker bestämma mig för om vardags- och allrum ska ha rosa eller blå detaljer. Kanske både och? Sedan blir det kuddbeställning från fru Gredelin :-)

Kram!