måndag 23 juni 2008

Ghislaine de féligonde

Fint skall de vara! Jag menar namnet på den här underbara rosen som jag har två exemplar av, varav den ena är otroligt stor och i år fullständigt översållad av blomknoppar. Klicka på bilderna för att förstora.Som knopp och nyutslagen är den aprikosfärgad och som fullt utslagen går den över i svagt rosa mot nästan vitt. Tyvärr doftar den inget. Men den är så frisk och fin och en riktig karamell för ögat. Den här busken står bredvid vår altan. Skulle tro att den är ca 1,80 hög och omfånget skall vi bara inte prata om.

Idag blåser det friska vindar här på västkusten och än värre skall det tydligen bli i natt. Tur att jag har satt ut alla stöden till mina blommor.

Önskar er alla en bra start på veckan!

Kram Bodil

10 kommentarer:

Tummelisa sa...

Mycket vacker ros. Det blåser här också kan jag säga, och regnar. Inte mycket till semesterväder.
Hoppas verkligen att det blir bättre.
Du får ha en bra start på veckan Du också.
Bara vi inte blåser bort...

Kram Tummelisa

Elzie sa...

Kan säga dig att det blåser bra i inlandet också. Brrr! Inget mysigt semesterväder *s*.
Vilken ros! Den liknar den vi har härute. Vår luktar honung så gott och är översållad av både blommor och knoppar.
Hoppas du har en bra dag.
Kram Elzie

Lilla Blanka sa...

Hej Bodil!

Tack snälla för besöket hos mig!

Jag tror aldrig jag hittat in hit förut..men du har ju det jättemysigt!!! Åh nu måste jag titta på äldre inlägg också, härligt!

Ja jag sprang också runt i Borås och hittade den där butiken nere vid busstorget..det luktade härligt och det fanns en massa fint i den butiken.

Kram
Mia

Anonym sa...

Så vackra rosor du har, ja här blåser det med, tvättade fönstren förra veckan och idag när solen tittade fram såg de lika förfärliga ut som innan fönstertvätten, pust!!! Ha det gott

Eva Linnea sa...

Vilken vacker ros! Jag tittar in på din blogg lite då och då. Trevligt att läsa att du ska bli mormor. GRATTIS! Jag ska bli mormor den 1 december. Livets efterrätt sägs det. Hoppas du tittar in på mi blogg också. Kram Eva Linnea

Ann-Catrin / finthemma sa...

ja där kan man snacka om knoppar.. förstorade bilderna.. vad ska man säga.. heeelt otroligt!
jag blev så ledsen här om dagen då jag tyckte mina rosknoppar var lite väl få.. ve och fasa rådjuren hade varit där och kalasat!!
Kram på dig kära bloggvän
Ann-Catrin

Veronica sa...

Vilka underbara bilder, vacker ros...längtar efter att själv kunna ha!! Då kommer jag nog fråga dig om råd!! ; ) Många kramar!

C De-sign sa...

Vilken underbar rosbuske!!!!! Tack för din kommentar inne hos mig, och det låter underbart att du har din tid....så kloka ni varit maken och du!! Jag har ju "bara" semester, annars arbetar jag ju full tid.... MEN nu njuter jag och har inte en tanke på arbetet!!!! Sååå himla skönt! Önskar dig en fin helg! Kramar fr C

ilse-marie sa...

Underbara bilder på rosen! Planterade en likadan i höstas(barrotad) och trots att jag inte vintertäckte den (zon 4-5) har den redan blivit riktigt stor och fin med massor av knoppar. Jag väntar med spänning på att den ska slå ut och bli lika vacker som den du har!

Hwita Villan sa...

Joho visst doftar den! Den doftar underbart tycker jag!