torsdag 1 juli 2010

Tjo vad det är livat i holken

I den här söta holken som står i bersån längst ner i trädgården bor det en talgoxefamilj. Nu ser vi fågelföräldrarna flyga in med mat, men det gäller att vara observant, det går på ett ögonblick. Och när maten levereras blir det ett himla pipande i holken. Ska bli kul att se de flygfärdiga fågelungarna. Det vill jag bara inte missa.
Den här syrenen som står alldeles bakom holken är en småblommig art som blommar senare än vanliga syrener. Den är ljuslila och doftar underbart på kvällarna. Just nu står den i sin fullaste prakt.

Vi hörs!

9 kommentarer:

Tummelisa sa...

Vilken gullig fågelholk. Som Du vet har vi också en, men en grå med vita knutar. I vår holk har det bott en blåmesfamilj. Nu har de flyttat, men vi såg när fågelungarna skulle ut ur boet. Jätteroligt att se.
Fin syren Du har och lite ovanlig sort, men vacker. Det som luktar mest här nu är vår Smultronjasmin, underbar doft.
Kramar Tummelisa

C De-sign sa...

Vilken söt fågelholk....lyckliga fåglar som bor i den! Roligt att du uppskattar din lavendelstav....det är ju fantastiskt att man kan få fram doft...bara att klämma lite försiktigt på den.....jag odlar lavendel, men till nästa år ska jag sätta ännu mer.....en gammal 29-åring som jag klippte ner vill sig inte riktigt igen.....Hoppas att du njuter i din underbara trädgård! Maja hälsar!!! Kram fr C

Trädgårdsmakare Hillevissan sa...

Underbar headerbild!! Waow!

Hej förresten Fru Gredelin!
De där fina holkarna är verkligen en prydnad för vilken trädgård som helst:-) Finfin blogg!

Ha det gott, Hillevi.

Äppelblom sa...

Go´kväll i stugan!
Tack för att jag fick veta namnen på blommorna.
Jättemysig liten fågelholk. En sådan skulle jag också vilja ha, men vi har bara de gamla traditionella holkarna.
Kram

Anelias hantverk sa...

Så gullig fågelholk och så roligt att kunna följa med den nya fågelfamiljen!
Ha en skön helg!

essemia sa...

Visst är det roligt med småfåglarna. I mitt förra hus hade vi en holk där det bodde starar. Det var mitt stora vårnöje att sitta och titta på ungarna när dom hängde utanför hålet emellanåt. Man var tvungen att hålla i sig och hoppas på att dom inte skulle trilla ner!! OCH sätta nät runt trädet så inte ekorren skulle få sig ett skrovmål!

Vilka fina blommor du visade i ditt förra inlägg. Här var det snustorrt överallt när jag kom hem idag. Uschamej. Får nog ta med mig några blommor till.
Hoppas du har en bra dag.
Kram Elzie

Uttan sa...

Men sån holk skulle jag också välja att bo i om jag var "pippi" kan tänka mej att de står i kö till nästa år.

Jag beundrar dina fina pöanteringar i krukor som Du har i förra inlägget.SÅ fint!!!

Ja Vi har tom två brodermaskiner,,,det är så roligt och mannen är också intresserad så Vi syr gärna tillsammans han är den som fixar broderierna på datorn och stygnsätter det jag vill ha.
Om det inte var så långt till dej kunde vi ha syjunta ;)

Trevlig Helg!
Önskar Jag Dej!

Kramar!

♥ Eva Linnea ♥ sa...

De har en fin holk era talgoxar! Där måsate de trivas.
Kram

Ika sa...

Jätte fin syren!
Märkte att några fåglar hade bosatt sig i en nertagen fågelholk. Tyvärr såg jag det när katten satt uppe på holken och viftade med tassen i hålet o senare såg jag en eller två döda fåglar utanför.... :(