måndag 19 juli 2010

Skördetider

Veckan som gick blev en riktig skördevecka. Fem liter fläderblomssaft finns nu i frysen, sylt på 18 liter jordgubbar finns också i frysen och 3,5 liter gelé på röda vinbär står i förrådet. Idag skall jag koka gelé på de sista vinbären. Kan nog bli 4-5 liter till. Vi använder mycket gelé. Och så är det så trevligt att ge bort som present.

Jordgubbarna plockade vi på självplockning. Det fanns hur mycket bär som helst och fantastiskt fina. Vi plockade 20 liter. Den mesta sylten skall barnbarnen få.


Här sitter hon i skuggan, Fru Gredelin, och rensar för glatta livet. Pepsi sällskapar.

Kram på er!

10 kommentarer:

Anelias hantverk sa...

Åå så skönt i skuggan med och rensa bären! Jag är inte så bra på att skaffa sommarens skördar till vinterns behov.
Ha en bra dag!

Ika sa...

Vad trevligt med sällskap där på trappen. De är så sociala våra husdjur iaf när det kommer till svalka.
Din frys måste vara full snart med så mkt bär i olika varianter.

Gita sa...

Mmm, så gott! Min svärmor tog alltid med sig fläderblommor från Skåne när hon var där på rehab. Av dem kokade hon en underbar saft.
Nu finns tyvärr inte svärmor kvar i livet längre och själv har jag långt till några fläderblommor. Röda vinbär och jordgubbar väntar i alla fall på att mogna och bli plockade, så ja skall också koka sylt och gelé.

Tummelisa sa...

Oj, oj vad Du syltar och saftar, som vanligt är Du energisk. Tycker också det är väldigt gott med gelé, men vi har inga egna vinbär. Brukar köpa gelé.
Trevligt Ni har det Pepsi och du. Skönt med lite sällskap när man arbetar.
Blir glad av att se att Du ser så pigg ut.
Kramar Tummelisa

♥ Eva Linnea ♥ sa...

Härliga tider, strålande tider! Vad gott det låter och så husligt det verkar. Än så länge får jag förlita mig på andra duktiga mäniskor och bra affärer. Rabarbern kommer igen nu för omgång två och så hoppas jag på squashen. Jag planerar för hallon nästa år.
Kram

Mia sa...

Du är verkligen duktig o du verkar ha fått tillbaks energin. Kram Mia

Äppelblom sa...

Hej Bodil!

Så flitig du har varit.
Här hos oss har vi plockat röda vinbär idag. En del har vi frusit in att ha till vinterns efterrättspaj och sedan gjorde vi ett par pajer som vi har ätit upp.
Jag saftar och syltar inte så mycket nu för tiden. När man bara är två och alla barnen har flyttat så behöver man inte så mycket.
Kram

Catharina sa...

Åh, vilken härlig bild! Du är så fin och det ser skönt ut att sitta i skuggan på trappan! Kul att Pepsi ville vara med och "hjälpa till". Senare i veckan får du en annan "hjälpreda" ;-) Tänker på dig idag, vi hörs! KRAM

essemia sa...

Vad gott det låter med sylt och gelé. Jag har jordgubbar i frysen som jag ska koka saft på sen. Var tvungen att frysa ner dom när vi plockat av dom, hanns inte med nåt saftkok, haha.
Hoppas du har en skön tisdag.
Kram Elzie

Snäckskalsdalen. sa...

Gott! Det är så kul att fylla på förråden! Man känner sig lite duktig då och det var ju inte lite du har gjort! Underbart.
Agneta kramar