lördag 5 september 2009

Bullbak

Idag har vi sådant där riktigt tråkigt väder - regnskurar och grått. Det bästa man kan göra en sådan här dag är faktiskt att baka. Då blir det en så go värme inne och doften av nybakat är ju inte heller så dum. Och så fick jag invigt mina nya bakdukar som jag sydde av ett tyg som jag köpt på IKEA.


Så det blev vetebullar hos fru Gredelin idag - 80 st. Kanel och kardemumma i hälften och kardemumma och mandelmassa i hälften. Jag har redan provsmakat och dom blev bra. Det brukar dom alltid bli för den delen - har använt samma recept i 30 år. Lite ägg i degen och även lite hjorthornssalt är knepet.

Nu blir käre maken glad att det finns fikabröd hemma. För min del blir det ingen fika hemma på ett tag - har lite annat att pyssla med för tillfället. Och i morgon kommer nog lilla Ida och hennes familj - hon vill nog ha lite bullar med sig hem.

Vi hörs!

Kram

11 kommentarer:

Annelis hantverk sa...

Oj så härligt gott de ser ut med nybakade bullar!

Tummelisa sa...

Bullarna ser verkligen goda ut! Håller med Dig det blir en särskild värme och doft inne när man bakar.
Nu gav Du mig lite inspiration till det.
Du får ha en fortsatt trevlig helg.
Kram Tummelisa

Susanne sa...

Åh så gott ,jag kan känna doften ända hit..Här är en riktig sjukstuga sambon är riktigt dålig och jag ja jag sovit bort hela lördagen..Ida är de som är friskast och det är jag glad för..Varit hos farmor hela dagen..Skönt att hon finns!Kram till resten av din Lördag

Elzie sa...

Såg riktigt gott ut. Och tack för tipsen med degen.
Ja, nog är det roligt att det uppskattas numera med kvinnorkraft, men det är synd bara att det oftast är antikhandlare som handlar upp det. Så är det på auktionen här i alla fall.
Ha en fortsatt bra helg.
Kram Elzie

Erika sa...

Ser jätte goda ut. Får man komma på bullfika kanske?
Tror jag har en påse med mammasbullar i frysen, kanske ska ta fram dem.

Karin Krut sa...

Oj vilken härlig bild att mötas av! :) Bullar är ju som bekant något som vi njuter av på bild i den här familjen och din bild ser verkligen läcker ut ;) Stolarna i förra inlägget är ju jättefina! Dom påminner en del om leksandsstolar som är så fina. Jag förstår att bordet får vänta efter alla dom rundstavarna. Jag brukar tänka lite så när jag letar möbler.. åååh nej inte en massa rundstavar... jättejobbigt att måla.
Ha en skön vecka
Kram Karin

Madeleine sa...

Hej!
Bullarna ser så goda ut. Jag bakade bullar igår, tyvärr glömde jag en plåt i ugnen.Jag gick ner i tvättstugan och vek tvätt och kom inte ihåg bullarna. Men när jag kom på att bullarna var i ugnen blev det fart på mig. Men det var för sent. Jag har inget luktsinne, annars hade jag nog känt att bullarna var klara.
Tack för en trevlig blogg, tittar ofta in till dig.

Nygammalt sa...

Tro jag att du kan glädja andra med dina fantastiskt goda bullar. Riktigt känner doften hit! :)

Tack för tipset du gav mig, ska definitivt besöka den butiken sedan, tror faktiskt att jag kan ha gjort det en gång ;-)

Kram.

Njut i din trädgård sa...

Bullar för nära och kära! Finns det en bättre present?

Susanne sa...

Hej..Ja det kanske det är..Vill du inte vara med i min utlottning?
Kram

Mija ♥ sa...

Kära Bodil! Tänker på dig:)

Kramar