söndag 14 september 2008

Vi har firat vår goa kompis Lisa

I lördags var det dags att fira en god vän - Lisa - som fyllde 60 år i tisdags. Planering har pågått i kompisgänget en tid. Den här gången tänkte vi fira i "närområdet". Ibland behöver man ju inte fara särskilt långt för att hitta vackra och intressanta platser.

Så i lördags var vi åtta personer som kl 13.00 hämtade Lisa med maken och for iväg. Första anhalten var Världsarvet Grimeton - en långvågsradiostation från 1920-talet. Vi fick en jättebra guidning på plats.


Efter en god medhavd fika for vi vidare till Bexells talande stenar utanför Rolfstorp. Alfred Bexell levde mellan 1834 och 1900. Han var militär, jordbrukare och riksdagsman, känd som en mycket rättvis och historieintresserad man. Han köpte flera gårdar i trakten kring Varberg för att bevara dem till eftervärlden. De talande stenarna upptäcktes på 1920-talet. Det var Bexell som betalat två stenhuggare att hugga in tänkespråk, både hans egna och klassiska - samt namn på historiska personer på stora stenblock. Här ute i den vackra bokskogen fick Lisa prova på att kasta stövel, sätta svans på en älg, knyta slipsknut och en massa andra tokigheter - som hon klarade galant.Därefter gjorde vi ett kort uppehåll vid Rolfstorps kyrka för att titta på en märkvärdig ros som har växt upp mellan fönsterglaset i ett förrum till kyrkan. Den har pressat sig upp genom kyrkväggen och ansas en till två gånger om året av vaktmästaren, resten av tiden lyckas den transportera upp näring och vätska från jorden. Enligt uppgift är denna rosen ca 350 år gammal. Helt otroligt!
Så var det dags för dagens avslutning - på Fridas restaurang. En fantastisk restaurang som ligger granne med havet i Kärradal strax norr om Varberg. Fridas bjöd inte enbart på underbart god mat utan ävan på denna vackra solnedgång.


Det blev en hellyckad dag i underbart höstväder.


Och idag har jag spelat golftävling med käre maken. Långa spelet gick riktigt bra, men kortspel och puttning är inte vår starka sida. Men vi är nöjda med resultatet i alla fall. Och så hade vi jättetrevligt spelsällskap och fint höstväder idag också.

Nu väntar en ny vecka igen - oj vad fort tiden går - med nya utmaningar. Hoppas ni alla får en skön vecka!

Kram

3 kommentarer:

Tummelisa sa...

Du verkar ha haft det trevligt som vanligt. Det är väl skönt att spela golf i vackert höstväder.
Fina bilder och intressanta kommentarer som vanligt.
Vår tid går mest åt till hundvalpen...
Kram från Tummelisa

Karin Krut sa...

Vilken underbar dag!! Inte bara för födelsedagsbarnet :) Vilka härliga upplevelser.

Det var hur coolt som helst att hoppa fallskärm. Jag trodde att jag skulle gråta och skrika och klänga mig fast vid flygplanet eller nåt liknande ;) Men jag var mycket samlad och peppad. Jag tror att hjärnan hade kopplat bort det faktum att jag skulle hoppa för det är ju ändå inte möjligt att slänga sig ut från ett flygplan på 3000 m höjd :) men det var hur roligt som helst :D Ögonblicket när man lämnar flygplanet var otroligt häftigt men det allra mysigaste var nog att hänga där och dingla i fallskärmen 1500 m upp i luften :)
Ha en skön vecka
Kram Karin

Eva Linnea sa...

Vilken lååååååååång och härlig dag ni hade! Bättre med upplevelser än saker i födelsedagspresent, tycker jag. I dag är det "förkylt" så det blir nog en hel del surfning. Tittade bla in på "Mina fina saker" som du har på en av dina listor. Härlig butik och blogg. Kram EL