söndag 24 januari 2010

Sjukhuset igen

Ja här har det stått still på bloggen och det beror både på min lathet och på min hälsa.
Först vill jag säga tack till er som saknat mig här och oroat er och som skrivit till min e-post eller kommenterat. Ni är ju för gulliga som bryr er. Från hjärtat tack!!

Jo det har varit så här.

I måndags sökte jag akut för jag hade haft hög puls några dagar. Och naturligtvis så är pulsen betydligt lägre när jag kommer in på akuten. Men läkaren där ville att jag skulle göra en skiktröntgen för att han skulle kunna utesluta proppar i lungorna - som jag drabbats av tidigare. Så jag skrevs in på akutvårdavdelningen. Kl 19.30 kom jag till röntgen. På ronden dagen efter fick jag av överläkaren beskedet att det var en ny propp på min vänstra lunga!!! Och jag som knappt varit andfådd en gång. Och jag som dessutom tar blodförtunningsspruta Innohep varje dag. Det är ju helt otroligt. När skall alla dessa extra bekymmer ta slut??

Överläkaren berättade att man tänkte operera in ett filter i det stora blodkärlet som går upp till lungan. Ett sådant filter liknas vid ett litet paraply utan tyg där stora proppar fångas upp och filtreras innan blodet går vidare. Ja vad gör man det är ju bara att tacka ja till alla möjligheter som finns. En sådan operation går inte att göra här i Halmstad utan det skulle göras på MAS i Malmö. Jag skulle bara invänta besked därifrån. Och i onsdags eftermiddag fick jag besked att jag var välkommen så det blev ambulanstransport dit. Väl framme på kärlkirurgen blev det taget 7 rör med blod sedan dusch i bakteriedödande, mat och sedan sova.

På torsdagen väcktes jag kl 6.00 fick frukost 6.15 - lite andra tider än vad jag är van vid kan jag säga. Kl 9.00 var jag nere på operation där det var en hel del förberedelser innan det var dags för läkarna att börja. Jag fick lokalbedövning, sedan gick de in i ljumsken i ett blodkärl och följde det uppåt och något ovanför navelns höjd satte de filtret. Helt otroligt, ingen smärta och efter en halv timma var allt klart. Sedan fick jag ligga på rygg uppe på salen i fyra timmar utan att röra på benen. Jag hade ett tryckförband och en sandsäck på ljumsken där läkarna hade gått in. Sedan höjdes jag under ryggen och strax därefter fick jag sitta på sängkanten och blev serverad en underbart god renskavsgryta med potatismos. Jag hann inte mer än äta färdigt så stod ambulanskillarna från Halmstad i salen för att hämta hem mig. Och kl 18.00 var jag åter i Halmstad och inskriven på gynavdelningen. Där fick jag stanna över natten för observation.

Och i fredags efter lunch kom jag hem till min käre make och Pepsihunden igen. Såååå skönt! Hem ljuva hem!!!!

Ja så var det med mig i veckan som gick. Och nu rullar det på som vanligt här hemma. I helgen har vi sportat flitigt maken och jag - framför TVn. Men i morgon är det dags för promenader.

Ha det gott!

Kram

Bodil

17 kommentarer:

azalean sa...

Kära vän! Jag har varit jätteorolig, så de är gott att höra ifrån dig. Hur mycket skall du drabbas av? Men som vanligt är du positiv och förnöjd. Ha de riktigt skönt hemma nu och.....vet inte vad jag skulle önska mer!!!
/Kram Anita

Susanne sa...

Jag skulle vilja ge dig en stor kram.
Du måste vara en helt otroligt stark människa.Att få vara med om detta hemska och ändå vara så glad och positiv ..Jag beundrar dig så..Du är en hjälte tycker jag och är värd alla varma tankar som finns..Kram Susanne

Anonym sa...

Käraste Bodil. Vi saknade dig i går på mammas 60 årsfest. Det var underbart kul och fullt ös....och då menar jag ös. Mamma, Morbror Clas, Farbror Leif...ja alla stod tom på stolarna och sjöng när det var musiktävling. :-). Hela din syförening var där och alla var oroliga varför du inte svarat på telefonen. Bibbi hade ringt sedan i onsdags. Men nu vet vi ju varför. Jag skickar dig foto på fest gänget. Superkram till dig från din kusindotter :-)Du var saknad och det sa Helenei sitt tal också...+ när du och mammavar jagad av en kackelacka i Spanien hi hi kram kram

Eva sa...

Hej Bodil!

Jag har saknat dig. Det var skönt att höra ifrån dig. Följer din blogg hela tiden.
Vilken tur att vi har så bra sjukvård i vårt land och att du verkar bli så väl omhändertagen.
Hoppas att du får vara utan problem nu och att du får vila och bli ompysslad av de dina.

Kram Eva

bakom berget sa...

Tänkte bara titta in och säga hej! Skönt att höra att du är hemma igen! Ha det gott och var rädd om dig! Åsa.

Tummelisa sa...

Du är så gullig Du Bodil. Tänk att få läsa om vad Du fick för mat på sjukhuset, när Du får utstå så mycket annat. Du är min egen hjälte, är så glad att Du har aptit och kan äta. Att Du också orkar skriva i bloggen är beundransvärt.
Nu hoppas och ber jag att Du ska få ha det lugnt och vilsamt hemma.
Kram Tummelisa

Anonym sa...

Kära Bodil!
Jag har undrat över din frånvaro. Vad skönt att du fick göra en sån operation och så fort.Det är aldrig roligt att vara på sjukhus men, men....
Skönt att allt är bra med dig.
Stor bamse kram Bodil.

essemia sa...

Åh vad gott det var att höra ifrån dig igen. Och så mycket krångel det ska vara. Men smidiga operationer har dom nu för tiden.
Hoppas allt är bra idag.
Kram Elzie

Ika sa...

Du är helt otrolig, låter som ingenting o du är så glad.
Jag är åter glad att höra att du klarat dig fint ännu en gång till o att du fortfarande är så glad. Hoppas Pepsivovven ger dig många blöta pussar!!!
Jag känner mig mesig som klagar över att en golvskiva är lite tung. *skäms*

♥ Eva Linnea ♥ sa...

Hej du tappra kvinna! Jag beundrar dig för att du skriver så öppenhjärtligt om alla dina vedermödor när det gäller din sjukdom. Det verkar vara väldigt effektivt i sjukvården i Halmstad. Bra för dig.
Ha en bra dag!
Varm kram

Snor och Glamour sa...

Hej vännen!
I dag kikar jag in för att säga GRATTIS på namnsdagen!
Hoppas du får en fin sådan!
Kram Ann-Louise

Anonym sa...

Tittade inom i dag för att GRATTA på din namnsdag BODIL

Tänk vad du får gå igenom, men ändock ger dina rader en sådan positiv utstrålning,Du är värd alla gotankar,vill att dom skall gå runt om dig o ge dig litet av vad du ger till OSS. KRAM från äppelkakan ( Min son bara älskar den ) tack än en gång för det receptet.

Hegu sa...

Bodil jag vill önska dig grattis på namnsdagen idag! Det var länge sedan jag tittade in på din blogg. Jag har inte riktigt tid för att surfa runt på bloggar men en bebis här hemma. Tiden räcker inte till till allt som jag skulle vilja göra. Jag hörde av Jenny Åhlund att du blivit sjuk och jag vill bara säga att mina tankar finns hos dig och jag hoppas att du ska få må så bra som du bara kan!!

Njut av att vara hemma igen och ta hand om dig!

Kramar
Helen

Mia sa...

Hej Bodil!
Roligt o se att du skriver i bloggen igen, har saknat dinna inlägg. Grattis på namnsdagen. Varje gång jag gör en stjärnbok tänker jag på dig.
Kram Mia

Anonym sa...

hej vännen! Det var ju inte roligt att du skulle drabbas av dett...men vilken energi å glädje det sprutar ur dina inlägg....Tänk om ALLA människor hade varit så ödmjuka som du är vännen....då hade vi inte haft så mycket krig å elende i världen. Skönt att höra att allt gick bra!

Massor av kramar
/ Lone

Lisas torp sa...

Oj, sicket äventyr och vilken snabla otur du har sen..!!!

Men du är som vanligt positiv och förnöjsam!

Hoppas du får ha det riktigt skönt hemma nu och att det blir promenader!
Varma kramar
Lisa

Anonym sa...

Hej Bodil, har äntligen hittat ett ställe som jag kan skriva en rad till dig, har varit inne på din blogg minst 50 ggr men fy tusan va tiden rusar i väg när man sitter och tittar och läser och kollar alla länkar osv.
Jag önskar dig mycke kraft, styrka och framgång i din envisa sjukdom(mar)!
Hälsningar Margoth (Anitas lillasyster)