onsdag 21 oktober 2009

Vänner

God eftermiddag där ute i stugorna!! Jag är gräsänka några dagar då käre maken har rest till kungliga hufvudstaden i tjänsten.

Idag skall jag berätta om hur det är att ha goda vänner. Igår ringde min rara väninna Margareta P och ville komma ut och bjuda på middag. Självklart säger man JATACK! Så igår vid middagstid dök hon upp i sin häftiga Mercedes sportbil av årsmodell -88. Knallröd.

Och middagen kommer på bordet inklusive efterrätt. Och hembakta jättemuffins till kaffet - vilka vi dock ej orkade äta upp. Synd.

Sedan ringde telefonen - det var från sjukhuset. Jag kan börja med min cellgiftsbehandling redan i morgon (alltså idag), men de behövde nya blodprover. Då körde Margareta för mig till sjukhuset och följde med mig till mottagningen. Det kallar jag vänner!!! Och inte nog med det hon har kört för mig idag också och suttit och pratat med mig hela tiden som jag fick min behandling. Tack snälla Margareta för allt stöd och uppmuntran!!!

Sen körde vi hem och åt middag och efterrätt idag också!

Så ska jag berätta om en annan sak som hände igår. Min väninna Margareta - ovan - och jag kan prata ganska mycket, så dagen igår bara försvann. Först när jag var ute med söta vovven Pepsi för en sista kvällskiss så kom jag på att jag inte tagit in posten. Och ni kan inte gissa vad det låg i brevlådan!!

Jo ett jättefint paket som jag har fotograferat idag.
När man öppnade det så fanns det en burk med innehållsdeklaration på. Och då förstod jag också vem det var som hade hittat på detta skojiga. Hoppas ni kan läsa innehållsdeklarationen och doseringen.Burken innehåller dessa små färgglada piller som enligt doseringen skall tas 3-5 per dag. Jag kan redan nu erkänna att jag har överdoserat rejält!!!!Tack snälla Gun-Britt N som ordinerat detta. Jättekul!

Och innerligt tack till Ingrid B på vår gata som promenerar med vår lilla Pepsi-vovve när vi inte har möjlighet själva!!

Vad vore livet utan goda vänner????

Nu ska här snart bli utlottning. Jag håller på i syfabriken så smått.

Ha det gott. Vi hörs!

13 kommentarer:

Elzie sa...

Vilka vänner du har! Nog är det skönt med människor som ställer upp utan att man ens behöver be dom.
Hoppas du njuter framför kaminen.
Kram Elzie

Susanne sa...

Så glad att du har så fina vänner runt dig..Burken var ju toppen..Och inga biverkningar på dessa små piller så underbart..Massa tankar till dig..Och många varma kramar i från Fare..

annmari sa...

Vilka härliga vänner du har. Skönt att ha dessa omkring sig

kram annmari

Tummelisa sa...

Roligt att höra att Du har så många goda vänner. Det behöver man alltid. Hoppas det gick bra för Dig med behandlingen idag och att Din vän Margareta var med Dig.
Rolig "pillerburk" också. Pillren är väl goda förstår jag.
Ha det så bra Du bara kan och ta hand om Dig.
Kramar från Tummelisa

Lisas torp sa...

Vilken härlig medicin du fick och ett varmt besök också kan jag tro!
Vilken fin vän! Jag kan också tro att du själv är en rar vän...!

Så skönt att höra att du verkar ha humöret uppe!

Varma kramar
Lisa

Eva Linnea sa...

Hej Bodil!
Ja, jag vet att du är och tassar runt på min blogg. Det är så trevligt så. Ta nu din "meducin" ordentligt så du blir frisker snart.
Vilka väninnor du har!
Kram Eva Linnea

Eva sa...

Va skönt att ha sådana härliga vänner. Jag blir så glad för din skull. jag hoppas att dina behandlingar går någorlunda smärtfritt. Tänker mycket på dig.

Kram Eva

Erika sa...

Jätte trevligt att läsa att du har så härliga vänner. Kram på dig!

Anonym sa...

Så underbart med vänner men jag tror helt säkert att just DU är en sådan vän. Dessa piller du fick med alla sina vackra färger gör nästan så man blir glad bara av att titta. ( Kanske dom ger biverkningar mer mer )


Tankar på med gotankar till dina behandlingar, det tar tid, för det är ju först prover sedan ja ja du vet en massa +++++. Tummen upp för att du har fått börja, denna behandlingen.

I dag är du litet med här hemma hos mig, skall ha litet tantbabbelmöte, om ditt o datt. Så helt klart blev det BODILS Äppelkaka lätt o jättegod. så nu är det säkert någon som säger hm hm den var god kan jag få receptet. Jo men vist Bodils Äppelkaka. Kram o massa varma tankar till DIG

Åsa/asamia sa...

Fint att ha så fina vänner...som finns i vått och torrt och ställer upp, tänker på en och hjälper till när det behövs.
Skickar några tankekramar fr mig också ♥ Kram, kram, kram

Susanne sa...

Kikar en med en tanke och hopas att du trots allt ändå må bra..
Kika in hos mig jag har nåt litet till dig att hämta..Massa kramar från mig till dig Susanne

Anonym sa...

Hejsan hoppas allt går i din favör. Sänder en liten hälsning o en jättekram.


Så vill jag bara meddela dig att äppelkakan gjorde succe,på mitt tantbabbelmöte. Nu är det receptet att finna i en del hem, en fixade den till sina damer på ett åldreboende. Kan vara kul att veta så än en gång tack för det receptet. KRAMIZZZZZAR

C De-sign sa...

Härligt att du är omgiven av så fina vänner! Tack för din fina kommentar inne hos mig, roligt att man ska förmedla lite genom inläggen, det är ju det som är tanken...! Hoppas att du har det så bra du kan! Jag skickar Stora Varma Kramar till dig! fr C