onsdag 14 oktober 2009

Hem ljuva hem

Nu har jag varit hemma exakt en vecka. Och det är så skönt att vara hemma, jag kan gå ut när jag vill och så sover jag så gott i min egen säng.

Såret efter operationen i magen har läkt fint och stygnen togs i fredags. Kan ni tänka att nu syr de ihop med något som liknar häftklamrar i metall. Men då är det sytt med nål och tråd därunder.

Stomin har trilskats lite för mig, men det verkar som det kan bättra sig. Jag har fått rådet att använda ett annat bandage (bandage = platta och påse).

I måndags var jag inne på operation igen. Kl 07.15 skulle jag vara där. Ingen bra tid för en sjusovare som jag. Men väckarklockan ringde tidigt och det var bara att gå upp och därefter duscha med bakteriedödande, vilket jag även gjorde kvällen innan. Nu i måndags skulle jag få inopererat en injektionsport. Det är en liten dosa på ca 2 cm diameter och därifrån går det en tunn slang på ca 30 cm. Slangen sätts in i ett blodkärl och dosan sys fast under huden mellan bröstet och axeln. Den här injektionsporten skall användas när jag ska få cellgiftet. Det innebär att jag slipper kanyler vid varje behandling utan personalen sticker i själva porten. Man kan även ta ut blodprover den vägen. Jag är jätteglad för den här för jag är så himla svårstucken.
Operationen gick jättebra. Och på uppvakningen där jag fick ligga för observation några timmar fick jag både kaffe och ostsmörgås. Gott eftersom jag inte hade ätit något sedan kvällen innan. Vårt sjukhus här i Halmstad är helt fantastiskt.

Efter operationen gick jag till stomimottagningen och fick hjälp med min stomi. Och redan idag onsdag kan jag se en förbättring. Jippi!!!!

Så när käre maken hämtade mig kände jag mig hur glad som helst. Äntligen en riktigt positiv dag!!

Så nu går jag här hemma och väntar på besked från Lund. Och jag tar en dag i taget.

Ha det gott mina vänner!

Kram

Bodil

17 kommentarer:

Elzie sa...

Vad skönt att du fått en sån inopererad. Man blir ju så sönderstucken när man ska ta en massa prover och annat. Nu slipper du det i alla fall. Lät inte dumt med en ostmacka efteråt.
Hoppas att stomin funkar bra för dig nu.
Jag lovar att skriva upp receptet på min blogg, för det är inte alls som vetedeg.
Ha det så gott.
Kram Elzie

Tummelisa sa...

Ja, Du låter lika positiv som vanligt och det är jag glad för.
Skönt att det verkar fungera nu med stomi och allt.
Väldigt bra att de opererat in en injektionsport, särskilt om Du är svårstucken.
Jag har jobbat på IVA i sju år, så jag vet lite vad Du pratar om.
Det är alltid skönt att vara hemma, oavsett om det är bra på sjukhuset.
Ha det nu så bra Du bara kan.

Massor med kramar Tummelisa

Åsa/asamia sa...

Å så skönt att det gick bra, och att du känner dig positiv. Sänder kramar och krya på dig!

Erika sa...

Din positivitet gör mig så glad, önskar jag får träffa dig en dag. Du verkar vara en så himla go person. Super bra att du är nöjd med operationen. Nu håller jag tummarna inför nästa behandling.

Anonym sa...

Så gott att allt har funkat o att operation ++ gick bra.Det är ju lättare när dom har inopererat en injektionsport tänk vad allt förändras gott för dig att slippa alla dessa stick.

Jag förstår att du tycker det är gott att sova i DIN SÄNG, med din underbara inställning o glädje till det lilla kommer resten att gå din väg. OSTMACKA det är min favorit,bara gott,fint att du kan äta o njuta av maten. Goa tankar följer dig från alla dina bloggvänner, Jättekram till en kämartjej. Från en liten tittinom tassare

Susanne sa...

Jag beundrar dig verkligen..Du utstrålar en så positiv energi trots allt du går igenom..Mina tankar går till dig..Glad att du mår bättre..Varma kramar och tack för dina ord hos mig..Susanne

Erika sa...

Nej i huset är det lika kallt ute som inne så vi bor i vårat garaget för tillfället, vi har en övervåning på det som är isolerat o hemtrevligt. Tror det finns en bild på bloggen. KRAM

Mija ♥ sa...

Kära Bodil vilken stark person du är! Jag är imponerad av ditt mod och din positiva syn på ALLT - tycker som sagt mycke' om Bodil - du är min förebild!!

Kram, Mija

Ann-Britt sa...

Ja du Bodil, du borde ha ett jobb där du kan sprida alla dina positiva tankar till alla oss andra här på jorden som inte är begåvade med den underbara energi som du har. Är det du som är Jesus lillasyster...eller??? Fantastisk är du i alla fall. Ser fram mot en träff på brorsans födelsedag. 24/12
kramar till er alla

Lisas torp sa...

Så skönt med en inopererad injektionsport, jag kan tro att det underlättar mycket!

Jag förstår att du njuter av att få vara hemma igen!

Jag önskar allt det bästa för dej!
Varma kramar
Lisa

Sara sa...

Skönt att höra att du fått en Port-a-cath så du slipper allt stickande. Hörde att du var inne i butiken idag, synd att jag inte var där. Mina tankar är mycket hos Dig och Börje ska du veta ♥ Pussa Pepsi från pojkarna!
Stor Kram Sara

Mia sa...

Skönt o höra att det går bra för dig. Ja det e skönt o ha en Port-a-cath så du slipper bli stuken så mycket, särskilt om man e svårstuken. Har tänkt på dig nu när jag gjort ett stjärnalbum till mitt gudbarn. Ha det bra. Kram

bakom berget sa...

Hej Fru Gredelin! Det var länge sen jag tittade in hos dig.Inte sen vi konstaterade att vi har en gemensam bekant (Annlouise du vet!) Jag har läst lite i din blogg och ser att du inte mår så bra.Trist att höra.Men med den förträffliga sjukvård som vi har så är du alldeles säkert ok snart igen.Skönt att du kommit igång med behandlingen. Ha det så bra och krya på dig. Jag ska titta in lite oftare nu. Kram från Åsa.

Elzie sa...

Hoppas du har en skön helg på hemmaplan.
Kram Elzie

Anonym sa...

Har tittat in lite då och då och är glad att se att du skrivit lite. Det är bra...skriv av dig..kanske även "privat" för man kan inte orka vara på topp alltid och det hjälper att få ventilera sig mot en tom screen. Tänker på dig och Börje men vet att ni tillsammans klarar detta.Hoppas att du nu kan ha daglig internet kontakt med lilleman uppe i Stockholm så att du har något x:ra skojigt att se fram emot. Sköt om dig och kurera upp krafterna för du har både Spanien och Österlen till nästa år!!!! Du vet tanterna i "vilande nålen" vill ju resa med dig :-). super kramar från Anette med fam. ps. skickar bilder på mail till dig. kram

Helena sa...

Kära Bodil!
Jag tänker på dig och håller mina tummar för att behandlingen ska gå bra för dig! Jag har en stark tro på att positiva tankar leder till något bra, om inte annat så måste man ju ha det lite bättre oftare än de som bara ser allt i svart! Fortsätt att se din värld i lila!
Jag skrev till dig i början av sommaren, att jag drömde om en egen trädgård med en vacker stenmur och vackra blommor. Nu bor jag sedan en månad med min lilla familj i ett litet radhus, med en liten tomt, mitt emot våra närmsta vänner, så ibland går drömmarna i uppfyllelse!
Massa kramar,
Helena

Snor och Glamour sa...

Hej Bodil!
Är inne och kikar hos dig titt som tätt men har tyvärr varit dålig på att kommentera. Nu kände jag att jag ville skicka en hälsning till dig.
Det är så tråkigt att du inte mår bra, men med den positiva andan du har kommer man långt!
Skönt med en sådan där "grej" inopererad även om jag tycker det låter obehagligt att ha en sådan. Vad är egentligen behagligt inom sjukvården??
Du får ha en underbar solig onsdag!
Kram Ann-Louise