måndag 26 oktober 2009

Orkidéfrossa

Jag bara älskar orkidéer. Så tacksamma och otroligt lättskötta krukväxter. Jag har 18 st - 17 st Phalaenopsis (brudorkidéer) och 1 st Paphiopedilum Pinocchi (blomman påminner om en guckusko).

I eftermiddags tog jag mig i kragen och fixade lite med dessa orkidéerna. Har ju sett sedan en tid tillbaka att det kommit massor av nya knoppar. Och vet ni vad nu har jag räknat dom.
Det finns 21 st helt nya blomstänglar och ytterligare nya knoppar på 4 gamla stänglar. Varav en ny blomstängel i min Paphiopedilum - som faktiskt har blommat om två gånger tidigare.

Tänk vad jag har att se fram emot senare i höst. Det kommer att bli en blomning utan dess like. Härligt!!

Jag får visa bilder senare under blomningen.

Ha det gott!

Kram Bodil

6 kommentarer:

Elzie sa...

Det märks att du har tur med orkidéer. Något jag inte har haft tidigare, men nu går det faktiskt framåt, haha.
Hoppas du har en bra kväll.
Kram Elzie

Erika sa...

Blommor skänker oss massa glädje o du har ju en hel drös blommor på gång nu, härligt!

Tummelisa sa...

Förstår inte hur Du bär Dig åt. Har aldrig tur med orkidéer. Vet inte hur många jag haft. Ingen som blommat om. Ska man klippa ned stängeln när de har blommat färdigt? Eller inte? Har nu två stycken nyinköpta igen som blommar just nu, men sedan.....
Du är väl duktig på det också förstås.
Kram Tummelisa

Eva Linnea sa...

Hej! Jag äger en (1) orkidé och den har jag "misskött" som man ska, så den har alla fall överlevt. Nu ska jag spana in om det kommer några nya stänglar och/eller blommor.
Kram Eva Linnea

Mija ♥ sa...

Jag kan inte få min orkidér att blomma om - hur i himmelen gör du?! Berätta för mig för jag vill så gärna....

Kram, Mija

Eva sa...

Med tanke på hur fin din trädgård är så tror jag att du är född med "gröna fingrar". Själv har jag ALDRIG lyckats med att få orkidéer att blomma om. Hoppas på att få se foton på de vackra blommorna så småningom.

Kram Eva