fredag 2 oktober 2009

Rapport från sjuksängen

Idag är det fredag och i tisdags eftermiddag opererades jag.Tack för alla tankar och tummar som hölls. Fyra timmar tog operationen. Sedan fick jag stanna över natten på uppvakningen. Det var inte alls obehagligt att vakna upp efter denna operationen - tur det. Och vilken smärtlättnad det finns. En liten pump som man kunde sköta själv. Så visst går det framåt.Så idag är jag i stort sett helt smärtfri. Härligt!!

Men trots att ni höll alla era tummar så gick det inte som vi hade tänkt oss. Cancern har spridid sig så pass mycket och vuxit ihop med andra organ så det kunde tillstöta ytterligare komplikationen om man hade opererat som det var tänkt. Så det blev att ta ut lite bitar för ytterligare analys och sedan sy igen. Men en sak blev bra med operationen i alla fall - jag fick en stomi som jag ändå hade behövt förr eller senare.

Istället för den här tänkta operationen blir min behandling istället: Först läka och återhämta sig efter operationen sedan cellgifter, sedan ny magnetröntgen och operation och därefter mer cellgifter. Så nu gäller det att gripa efter alla strån som finns.

Jag kommer att stanna kvar här till en bit in i nästa vecka, vill ju känna mig säker med hanteringen av stomin. Än så länge får jag bara flytande föda. Idag fick jag jättegod soppa med pepparrots-cremefraiche.
Och till frukost idag fick jag bl a en näringsdryck som är som den godaste chokladpuddig som man dricker med sugrör. Det ni, det är annat än ostmackan.

Ha det gott alla!!

Vi hörs

Bodil

14 kommentarer:

Anelia sa...

Jag hoppas och önskar att allt ska bli bra och att du tillfrisknar så småningom fast det säkert blir en tuff tid. Kämpa på Bodil!
Kram Gun.

Anonym sa...

Vilken kämpe du är, sänder dej många varma kryapådej tankar och önskar att allt ska gå bra!!!

Kramar från Agneta

Tummelisa sa...

Lilla Bodil, Du är tapper och stark. Du får kämpa på nu, det blir nog en tuff tid, men det klarar Du.
Vi är många som tänker på Dig och tror att allt ska gå bra.
Nu ska Du bara vila och ha det skönt, och hämta krafter.
Vi är många som tänker på Dig det vet Du.
Kramar från Tummelisa

Anonym sa...

Vi tänker på dig ska du veta och vet att du kämpar på. Det blir en tuff tid men läk, tillfriskna och vinn!!!!! super kramisar från oss i Kuskahusen

Susanne L. sa...

Bodil! Du är tuff du. Jag vet ju att du varit igenom tuffa tider innan vilket du kommit ur galant. Hitta styrkan där. Det här kommer du klara!!Tänker på dig!Kram!/Susanne L.

Ika sa...

Önskar jag kan ge dig mer energi så att det räcker hela vägen o mer där till. Jag släpper inte taget om stråna så länge du håller kvar.

Tess sa...

Kämpa på!!! kram

Lena sa...

Vad tråkigt att det inte gick att operera som det var tänkt, men skönt att du mår bra efter operationen. Krya på dig *kram*

Frida sa...

Tänker på dig!
Hoppas nu att du "läker" fort efter operationen och kan påbörja nästa behandlinsdel.
Kram

Anonym sa...

Hej Bodil ! Ville tacka för det lätta o goda åppelkaksreceptet. DEN VAR GOD. Har läst din blogg, o som alltid är du fylld av tilltro till livet o allt runt, o humor, tummen upp detta hjälper i svåra stunder o vi är många som tänker på dig i den tuffa tid du har framför dig. Kampen är DIN men vi alla finnes till med kärleksfulla önskningar KRYA på DIG Kämpartjejen.

Mija sa...

Bodil, kära Bodil! Vilken härligt tapper och fin människa du är! Tänker på dig och önskar dig och din familj allt gott man jag bara kan:)

Stoora Kramar, Mija

Mija sa...

Bodil, kära Bodil! Vilken härligt tapper och fin människa du är! Tänker på dig och önskar dig och din familj allt gott man jag bara kan:)

Stoora Kramar, Mija

Sara sa...

You go girl! Jag vet att Du (& Börje) klarar detta ♥

Stora kramar från Sara
Pärson & Fighter hälsar

Anonym sa...

Rara Bodil. Vilken otrolig livsglädje du har. Jag är säker på att den kommer att hjälpa dig i detta jobbiga. Tänker på dig och hoppas att du kommer ur detta med förnyad kraft. Du är väl värd all lycka. Kramar ...Christine/tyrasmatte