måndag 1 juni 2009

Nya utemöbler

Vi har sedan 6-7 år haft en teakgrupp bestående av ett stort bord och 6 positionsstolar i teak. När vi köpte dessa sades det att teak är ju så bra helt underhållsfritt. Till saken hör att vi inte har något inglasat uterum utan vi har en stensatt altan och en terrassmarkis. Det innebär att utemöblerna står ute hela sommaren.

Underhållsfria teakmöbler.... Vi har skurat och skurat och oljat och oljat... Jag är så evinnerligt trött på dessa möbler så jag kan spy!!!

Idag åkte jag till Svenssons Fritidsmöbler i Falkenberg för att se vad det fanns för alternativ. Det finns många möbler i aluminium och någon slags plastväv. Riktigt snygga faktiskt.

Men jag fastnade för den grupp som jag hade i huvudet redan när jag körde dit. En gammal klassiker. Grythyttans stålmöbler!!! Stativ av varmförzinkat stål och trädetaljer i vitlackerad ek. Så otroligt genuint.Det blev gröna sittdynor. Passar förträffligt till huset och till markisen.

Så nu är jag luspank men jättenöjd!! Vi invigde möblerna ikväll med gott grillat och ett glas rött. Smakade extra gott kan jag säga!!

Den gamla utegruppen skall vi ge bort. Vi behåller två positionsstolar som vi har tillsammans med ett annat litet bord. Dessutom har vi kvar två teaksoffor ute i trädgården som jag absolut inte vill göra mig av med. Den ena skurade jag i 3½ timma igår med grovrengöring, grovsvampar och knivar. Vilket jäkla slit. Synd att jag inte har foto på hur den såg ut innan skurningen. Men den blev som nu. I morgon skall den oljas. Då får den sin fina bruna färg. Den här soffan står normalt vid vår lilla damm.I morgon ska ni få se en av mina verkliga favoriter i min trädgård.

Kram, kram

6 kommentarer:

Tummelisa sa...

Jättefin grupp, tycker verkligen om Grythyttans möbler. Som Du säger verkligen en klassiker och genuina möbler. Priset däremot är väl högt, men om de står sig i åratal så...
Bra att få veta om teakmöbler, då vi har funderat på dem. Vi har "gamla" vita målade trämöbler.
Din teaksoffa ser väldigt fin ut nu, gillar formen.
Ha det gott resten av veckan.
Kram Tummelisa

Erika sa...

Jag tjatar o tjatar på sambon att han måste hjälpa till att underhålla altanmöblerna. Verkligen inte rolgit att sjävla olja in dem varje år när man vill göra så mycket annat nytt o roligt.

Anonym sa...

En så jättefin möbel du köpt, de är också sköna att sitta i med lite gung, jag har tyvärr en teakmöbel som blir svartare och svartare, gick på med sandpapper men det blev för jobbigt, den får väl bli shabby chic grå då tills vi köper en annan.
Ha det så gott i din fina vrå bland blommor och blader!

Kram
Agneta

Änglahem sa...

Ååååhhhhh....så FINA! Riktigt nostalgisk blir jag.....min dagmamma hade sådana i stugan...bra gungmaterial om jag inte minns fel*hihi*.

Nuuu! ska jag gå ut!! Har inte kommit så långt ännu....*suck*.

Kram, Ulrika

Catharina sa...

Åh, Grythyttanstolarna är verkligen fina!! Och SKÖNA! Och klassiska också. Vilken lyx! Jag hade gärna haft sådana, om jag inte skulle varit livrädd för att de skulle bli stulna... trots allt har ju J:s mammas rododenron blivit uppgrävda en gång... så vi kör på IKEA, som faktiskt har väldigt sköna stolar också :-) Men GRATTIS till ett bra val av möbler! Vi ser fram emot att hälsa på och sitta där!

Anonym sa...

Vita möbler får en grön beläggning och måste skuras Bodil......

Syrran i det gamla hemmet