lördag 13 juni 2009

Min symaskin

Tro det eller ej. Men det gick att laga min gamla fina symaskin. Ni minns kanske att det började ryka från den för någon vecka sedan. Jag trodde aldrig att den skulle gå att rädda. Men det gick!

Jag hade ju sparat min symaskin som gick sönder för knappt ett år sedan - exakt samma modell. För att ev kunna pocka reservdelar från. Och det var precis det reparatören gjorde. Det finns två olika kretskort på de här gamla symaskinerna. Och ett kretskort var det som hade gått sönder på min gamla maskin. Och på den här som det rök från var det också ett kretskort. Men jag hade tur. Det var inte samma kretskort utan det var bara att plocka fram det hela kretskortet från den gamla symaskinen och sätta in det i den som jag använder nu. Och notan stannade på 540 kr.

Ibland har man tur.

Så nu är det full fart i Fru Gredelins Syfabrik igen. Härliga tider!!!

Kram

4 kommentarer:

Susanne sa...

hej..det var ju gott o höra..Jag har kvar min som pappa köpte mig när jag var 14 år hm det var längesen;) Men jag skulle vilja ha en lite bättre vanlig maskin tror jag tyckt det varit roligare att sy då..Kram till din kväll Susanne

Tummelisa sa...

Skönt,att den gick att laga. Man vänjer sig också vid de saker man har. Kan vara lite knepigt ibland att lära sig någon ny maskin. Du som är så duktig på att sy också.
Så, nu är syfabriken i full gång igen alltså?
Du får ha en fortsatt trevlig helg.
Kram Tummelisa

annmari sa...

Va skönt, man kan ju lägga pengarna på annat än att laga saker

kram annmari

Erika sa...

Tänk om jag hade en reserv dator så att min laptop kunde bli lagad lika snatt o billigt. Jag får vänta minst tre veckor till.
Vad är det som står på tur först att sy?