tisdag 16 juni 2009

Butiksinvigning

Ikväll har jag varit på något riktigt kul. En ny inredningsbutik med lantligt vitt ska öppna här i stan (Halmstad) i morgon och ikväll var pampig invigning. Och vad tror ni butiken heter. Gredelin. Javisst. Jag blev faktiskt tillfrågad om namnet eftersom ägarna visste att jag har en liten bloggbutik och kallar mig för Fru Gredelin.

Vad som är extra kul är att Gredelin vill ha mina sydda alster i sitt sortiment!!! Så jag var där i eftermiddags också för att lämna in lite av varje som jag har sytt.

Själva butiken Gredelin ligger på Kyrkogatan 22 i ett gammalt hus från tidigt 1800-tal. I huset bodde en gång i tiden lotsåldermannen som skulle hålla utkik över båtarna på redden. Och längst upp på huset finns en lucka bevarad där lotsåldermannen kunde hålla uppsikt när han inte längre orkade gå ut.

Det är så smickrande att få ha sina alser till salu i denna ljuvliga miljö. Är ni i Halmstad tycker jag absolut att ni skall besöka butiken.

Nu ska ni få se bilder.


Här har vi det - Kyrkogatan 22.


Vacker skylt visar var affären finns.
Här ser ni bl a mina kuddar och vimplar.


Man kan även köpa jättegoda karameller i strut från de här gamla fina karamellburkarna.


På den charmiga bakgården med kullersten spelade dessa musikerna. Och gästerna serverades champagne, jordgubbar och små snittar.


Här är baksidan av huset mot innergården. Och här mitt i vimlet sprang jag på Lina med bloggen Mitt lusthus.

Kram på er!!

11 kommentarer:

Eva Linnea sa...

Tjusigt att få en butik (nästan) uppkallad efter sig!
Kram Eva Linnea

Tummelisa sa...

Fina bilder, verkar vara en mysig butik. Tänk att få se Dina saker där också. Jag är inte förvånad, så fina och välsydda saker som Du gör.
De ska vara glada att de får sälja Dina saker i sin butik.
Kul med namnet på butiken,här har vi haft en färgaffär som hette Gredelin.
Kram Tummelisa

Susanne sa...

Men va roligt!! Jag bara måste ta mig en tur ner,,är ju inte så långt va ett tag sen jag va i Halmstad,,mysig stad..Den affären vill jag ju inte missa..kram o grattis..Tack för tipset

Lina sa...

Hej! Så trevligt det var igår!! Roligt att ses igen!! Jag är så nöjd med min lilla kanin!! jag fick aldrig med mig kameran igår.. Är det ok om jag lånar två bilder av dig?? kram Lina

C De-sign sa...

Hej och GRATTIS...hoppas nu att försäljningen går bra! Dina alster tar sig fint ut där ser jag.... Jag har haft fullt upp..tack för dina kommentarer ( blir alltid lika glad!!!) Nu stundar snart ett sommarlov!!!! Jag behöver det verkligen det har varit mycket på sista tiden....och nu ska jag få tid att sitta på min uteplats! Du är såååå välkommen! Kanske du bilar upp någon gång... Jag vill önska dig en riktigt fin Midsommar, jag ska greja....sticka...städa...rensa...vila...och njuta!!!! Om en dryg vecka ska jag ut på "äventyr" men det berättar jag om senare... STOR KRAM fr C

Elzie sa...

Åh vad roligt med en Gredelinbutik. Och så med dina välsydda, fina alster till salu.
Hoppas ni får en skön midsommar.
Kram Elzie

DanieLinneAtlaSirius sa...

Vi ska till Halmstad i Augusti då vi bjudit med vår toastmaster med sambo och min "frisör" med sambo på en tack-för-hjälpen-resa. Ska försöka hitta Gredelinbutiken och kika på alla fina saker!
Hälsningar Linnea

Susanne sa...

Kikar in för att önska dig en härlig Midsommar..Kram Från Fare

Mija ♥ sa...

Så härlig butik...den måste jag besöka!! Hade ingen aning om detta:)

Ha en fortsatt härlig MidSommar!

Kram,

Mija

Sara sa...

Hejsan! Sprang på den här bloggen med alla dina jättefina alster! Jag hoppas att det är ok att låna några av dina bilder från Gredlin-butiken till min blogg? / En pysslig Sara i Halmstad

Gredelin sa...

Hej!

Vi lånade dina bilder till vår blogg! Jag hoppas det var okej! Dina Saker säljer bra och alla tycker de är jättefina! //Emma.