måndag 17 maj 2010

Vårteckenutmaningen vecka 20

Idag skall jag visa bilder på träd som blommar i vår trädgård just nu. Här i Halland har vi haft dåligt med vårvärme ett tag, men naturen slår ut trots allt och vi får njuta av blommorna under en längre tid. Det har regnat också en hel del, så i lördags bestämde jag mig för att köra ut gödning på gräsmattan efter ett riktigt skyfall på förmiddagen. Och sedan dess har det knappt kommit en droppe. Min vanliga otur, så nu ligger gödningen där på gräsmattan och nu spås det riktigt soligt och varmt. Inte bra alls.... Det är inte ofta jag ber om regn, men just nu hade det inte varit dumt med en rejäl skur.

Nog pratat om gräsmatta. Här kommer bilder på våra blommande träd. Klicka gärna på bilderna för att förstora så blir bilderna bättre.

Först ut är blodplommonträdet. Så här knoppigt var det för en vecka sedan.Och så här ser det ut idag. Blodplommonträdet står på framsidan bredvid garageuppfarten.

Och här kommer bilder på blodhäggen som sprider en härlig doft i vår trädgård just nu. Blodhäggen står på trädgårdssidan precis vid groventrén.

Och här är bilder på vårt plommonträd "Opal". Plommonträdet står också på trädgårdssidan precis bredvid växthuset och köksträdgården.

Till sist ska ni få se några bilder på våra dubbla vitsippor. De är lite senare än de vanliga vitsipporna. Otroligt söta med den lilla krusidullen i mitten. Och de sprider sig lite mer för varje år.
Vill ni se vårtecken från vårt avlånga land kan ni klicka här.

Ha det gott!!

Kram

5 kommentarer:

Tummelisa sa...

Vilka vackra blommande träd Du har. Det syns att allt kommit mycket längre hos Er än här. Inte blommar våra träd ännu. Väntar....
Söta ovanliga vitsippor! Mycket vackert Du visar. Tråkigt bara att vi har ännu ganska kallt här.
Fortsatt vårlig vecka!
Kramar Tummelisa

Erika sa...

Nu blir jag riktigt avundsjuk på dig, så många vackra blommande träd ni har!!! Planterade ett förra året men träd verkar inte vara min grej.

Susanne sa...

Åh så massa härliga vackra träd,,lite avis ..Vi har nästan inga blommiga träd alls..jag vill så gärna ha..Men dom säger det är svårt att ha fruktträd här tydligen,,Kram och godnatt..Susanne

Snäckskalsdalen. sa...

Vilka fantastiska träd! Det rosa är magnifikt, men det vita är inte långt efter. Absolut underbart.
Dubbla vitsippor - läckert!
Ja, det är en underbar tid!
Agneta kram

Elzie sa...

Vilka underbara träd ni har i er trädgård. Det första tyckte jag var helt ljuvligt.
De där vitsipporna är så söta. Kul när inte alla blommar samtidigt också.
Vilken otur du har med gödseln. Hoppas det kommit lite regn nu. Annars är det likadant väder här. Så kvalmigt och äckligt idag så blir det inte åska snart är det ett under.
Hoppas du har en bra kväll.
Kram Elzie