tisdag 4 maj 2010

Att få ett positivt besked

Många har frågat mig hur det känns att gå i drygt sex månader med behandling för en elakartad cancer utan att veta något om utgången av behandlingen.

Och då kan jag berätta precis hur jag har kännt det.

Från att tidigare levt ett väldigt behagligt liv med i stort sett aldrig några besök på vårdcentralen och definitivt inga besök på sjukhus har mitt liv i drygt sex månader inte handlat om annat än läkarstationen, blodprover, näringsdropp, sjukhusbesök, cellgiftsbehandlingar, proppar i lungorna, infektioner lite varstans mm. Jag har under den här tiden slutit mig i en bubbla. Innanför bubblans ytskikt har allt detta pågått som mer eller mindre fyllt mitt liv och jag har inte orkat med allt som hänt utanför bubblan, det har liksom inte intresserat mig eller varit viktigt.

Efter besöket på universitetssjukhuset i Lund - som avgör min behandling - där jag äntligen fick ett positivt besked, har det tagit någon vecka innan jag riktigt har landat i verkligheten. Bubblans ytskikt har spruckit och jag ser livet igen. En fantastisk känsla ska ni veta. Jag är så otroligt tacksam.

Nu gäller det att få tillbaka orken, som för närvarande är urusel, och att leva i nuet, ta vara på varje minut. För jag vet att denna sjukdomen är kronisk, vilket betyder att den kommer att komma tillbaka i min kropp igen om ett antal år. Men jag skall kämpa på så att det tar många, många år innan den slår till igen!!! Har jag sagt att jag är fruktansvärt envis (enligt käre maken).

Tack alla ni som har puschat och givit mig kraft!!

Kram

14 kommentarer:

Anonym sa...

Kära Bodil.
Vad fint och starkt skrivit.
Jag kan inte över huvudtaget tänka mig hur det känns mer än att det måste vara väldigt tufft och jag kan tänka mig att många känslor och tankar snurrar runt i din hjärna.
Vad stark du är!
Min tankar går till dig och jag sänder kramar från bustrollet Matilda som nyss fyllt 3 år och mig.
Kramar i massor
Bodil på andra sidan plurret.

Susanne sa...

Du är så oerhört stark..Så fantastiskt att orka dela med sig till oss.Du är en otrolig människa!!
.Nu hoppas vi att du kan komma ur din bubbla och börja leva igen..massa kramar från mig..

azalean sa...

Ja envis är du, de kan ju låta negativt för vissa, men i ditt fall är de en styrka och på ett positivt sätt. Jag kan hellre tro att de är din enorma livsglädje som är din styrka. De är svårt att tänka att du varit så sjuk (även vid tidigare tillfälle)du som sprider så mycket humor och glädje omkring dig.
Hoppas du snart känner dig pigg och stark!
Kramar Anita

Tummelisa sa...

Jag är glad över Din "envishet".Har hela tiden hoppas och trott att Du skulle bekämpa sjukdomen. Är så glad för Din skull. Nu kan allt bara bli bättre!
Ingen kan förstå hur det känns som inte genomgått detsamma som Du.
Du är en kämpe Bodil.
Nu får Du ha en fortsatt bra vecka och fortsätta att återhämta Dig.
Kram från Tummelisa

essemia sa...

Jag kan inte sätta mig in i hur det känns att få det första beskedet om cancern, däremot kan jag förstå din lättnad efter ditt besök hos farbror doktorn nu. Det måste vara så otroligt skönt att veta att JUST NU är jag frisk i alla fall. Och det gäller ju att ta tillvara dagarna vi blir tilldelade. Jag tror inte bara det är envishet, haha, mycket styrka ligger bakom ditt senaste halvår.
Måtte du bli stark i kroppen också snart.
Kramar i massor, Elzie

Ika sa...

Snart dags att lägga mig men jag skickar den sista kraft jag har för idag till dig o jag önskar jag kunde göra det varje kväll.
Din energi här på bloggen ger mig energi så jag hoppas verkligen att du själv får något tillbaka.
KRAM

♥ Eva Linnea ♥ sa...

Jag tycker du har varit fantastisk som har orkat blogga under den här tiden. Du är också fantastisk som har delat med dig så öppet och ärligt vad som hänt. Det uppskattar jag så!
Jättebamsekram från Eva Linnea

Anonym sa...

KOM ut o njut.

Så stark att skriva om det du har känt inför denna svåra period. Men nu är den bakom, tror ändock att din LIVSGLÄDJE styrka att vilja vidare, var en bra medicin.
KÄRLEKEN inte att förglömma, mina tankar har ofta gått till dina nära o kära.
Det är mycket svårt att stå vid sidan om,i ditt fall var kärleken runt om vinnande o detta glädjer mig så oerhört.
Du är en tuff böna, o nu är allt bara framför, styrkan att gå vidare har du inom dig o med en stark hand i din ÄR framtiden ER.
Tack för att jag har fått vandra in o ta del av detta.
Massa goklemmar ifrån en tassare (Äppelkakan)

Anonym sa...

Hej Bodil

Så skönt att höra att det går åt rätt håll och med din envishet och posetivt tänk kommer det att gå bra!
Kramar från Agneta

Anelias hantverk sa...

Så skönt att få ett positivt svar och att allt gått bra. Det är bra att kunna vara envis och tänka positivt i så svåra stunder. Så njut nu av stunden, se det vackra i naturen som kommer så blir du säkert starkare och piggare för varje dag.
Kram Gun!

Anonym sa...

Stor kram från oss till dig och Börje. Sköt om varandra!

Hälsningar från Familjen Löfstedt i Skåne och i Oskarström

Anonym sa...

Hej Bodil!
Jag vet precis hur det känns att få ett besked om cancer. Det är oerhört tufft. Själv fick jag endast leva med detta i tio dagar och därefter friskförklarad. Dessa tio dagar var svåra för att inte tala om nätterna. Här gjordes upp med både det ena och andra. Det var en nyttig läxa.
Gläds med dej och önskar dej all lycka i världen. Njut av denna vår och sommar och samla krafter.
Kram

från Mona

bakom berget sa...

Va glad man blir för din skull!
Ha det gott Kram Åsa.

Åsa/asamia sa...

Jag är oerhört glad för din skull, vad skönt att äntligen se ljuset igen. Massor av kramar! ♥