lördag 29 maj 2010

Inhandlat sommarblommor

I förmiddags tog jag bilen till Bengtssons Plantskola här i Halmstad. Där är jag stamkund kan man säga. Normalt brukar jag skriva upp vad jag har tänkt plantera i alla olika krukor, men eftersom jag är så himla seg på mornarna så var det inte att tänka på. Så jag kom till plantskolan utan inköpslista och jag kan säga att ögonen minst sagt gick helt i kors. Inte lätt vad man skulle börja med. Men i slutändan blev det fullt i bilen och då var min förhoppning att dessa plantor skulle räcka till 10 krukor och 6 amplar.



Här har jag tömt bilen och ställt alla plantorna i växthuset. Eftersom det var lite kyligt ute så tänkte jag stå där inne och plantera. Konstaterade också att det blev mest rosa nyanser.


Kantlobelior, murgrönor, diverse kryddor och en vanlig slanggurka.


En fantastiskt vacker Calla och rosa dubbla marguriter.


Afrikanska marguriter, några Mårbackor och en ståtlig Afrikas blå lilja.


Million bells, tvillingsporre och mörkröda hängpelargoner.


Ännu fler Afrikanska marguriter.


Några små stamrosor och vita allyssum.



Minislanggurka är en nyhet för mig. Skall bli gurkor som är 18-20 cm långa. Ser ni att det redan finns små gurkanlag.

Nästan allt är planterat, men tror ni att det räckte till 10 krukor och 6 amplar??? INTE!!! Jag får köra tillbaka i morgon för att komplettera så det räcker till de sista 4 krukorna. Men fint har det blivit och jag är så nöjd, så nöjd med dagens arbete.

Dessutom klarnade det upp efter lunch och vi hade en underbar eftermiddag och kväll.

Ha det gott!

Kram

9 kommentarer:

Tummelisa sa...

Fina plantor Du köpt. Här har också planterats, och precis som för Dig så fattades det blommor när jag kom hem. Har nu varit två gånger och handlat, men tror det blir en tredje också...
Hoppas allt växer så det knakar.
Fortsatt trevlig helg och vackert väder önskar jag Dig.
Kramar Tummelisa

Susanne sa...

Så mycket vackert du handlat idag,,vackra färger oxå:)
Vi var en tur till Falkenberg och på mitt favorit ställe Ålyckan och handlade lite blommor,,mina blev i dina färger :)
Svårt att bestämma mig då min dotter var otålig och sambo lite stressad..Så jag får nog oxå ta en tur till..Imorgon hoppas vi på sol och lite varmare..Tror att det blir frost inatt så det blir till att ha värmeljus i växthuset..Kram S

Anonym sa...

låter som när jag är ute och handlar....kram A.Löfstedt

Snor och Glamour sa...

Å vad mycket fint du handlat! Härligt att få det planterat ganska fort också så man kan njuta av allt det fina i krukorna!

Jag har varit på mitt stamställe i dag som är Hasses blommor i Frillesås. Där är jag alltid vid mors dag och då är det överfullt med både blommor och folk. Lite jippo i form av hönor, tuppar, lotterier, fika, utställning av gräsklippare och loppis hade dom också. Kul när en liten lokal odlare fixar något sådant. På kvällen var det allsång med låtar från Alf Robertsson. Var inte där men hörde att det varit massa folk!
Hoppas du får en härlig mors dag.
Har precis fått reda på att jag skall bli bjuden på restaurang i Kungsbacka av gubben och tjejerna!! Härligt! Dags att göra sig fin med andra ord!
Ha det gott!
Kram Ann-Louise

♥ Eva Linnea ♥ sa...

Det måste ha blivit jättesnyggt! Jag gillar när man håller sig till en färgskla. Det blir "mer" på något sätt då. Gulliga små minigurkor som ska bli stora, stora.
Kram

essemia sa...

Du milde! Du måste ha tömt hela sparkontot, hihi. Så jättefina blommor. Själv har jag "bara" köpt till fyra krukor. Räcker när man är hemma så lite på sommaren. Men jag tyckte det blev rätt bra också. Den där callan tyckte jag var läcker. Undrars om dom har nån sån här i blomsteraffären?
Hoppas du har en bra kväll.
Kram Elzie

Snäckskalsdalen. sa...

Så många fina växter du skaffat.
Och vilket bra ställe att ha dom på.
Det skall bli trevligt att få rapport om hur det blir när dom kommer ut!
Ha det riktigt gott
Agneta kram

Anonym sa...

Så mycket vackert du handlat och i fina färger, själv tycker jag att det är svårt att sätta ihop så det blir fint, brukar kika hur andra gör:)
Ha det så skönt i din fina trädgård!
Kram
Agneta

Ika sa...

Nyfiken på det slutliga resultat.....bilder??