lördag 20 februari 2010

Värsta snöovädret

I går kväll började det snöa ordentligt här i södra Halland. Vi hade mycket snö redan innan om man ser till andra vintrar - kanske 40 cm. Och sedan snöade det hela natten. Och i morse när vi kom upp hade det kommit drygt 20 cm!!! Visst otroligt vackert när snön ligger kvar på träden, men nu räcker det snart med snö tycker även jag. Maken har skottat och skottat hela dagen.

Snart ser man inte vårt hus för höga snödrivor. Mycket ovanligt för våra trakter.

Vi har ju lite fint besök här också. Käre makens barnbarn och svärson är här. Vi har fått hjälp med en del elektriska saker som har blivit hur bra som helst.

Och om två veckor börjar vårteckenutmaningen. Det kommer att bli tufft med vårtecknen....

Önskar er alla en fin helg!

Kram

8 kommentarer:

Susanne sa...

Ja här med och just nu snöar det ännu mer..jag tror inte det sant ..Varm kram i Snöyran..Susanne

Viveka på Humlebacken sa...

Jo du, vårtecknen de får vi nog leta efter, men det där snöovädret igår, det slapp vi:), det missade oss på något sätt. Det regnade lite i går kväll, men inte så mycket. Få se hur det blir i kväll.. men vårtecken kan ju vara så mycket annat:)

essemia sa...

Kunde inte låta bli att fnissa lite för mig själv när du nämnde det där med vårtecken. Kan nog bli väldigt klurigt att få fram såna om två veckor, haha.

Här har gubben varit ute nästan hela förmiddan. Usch vi har nog lika mycket som er, tror jag. Har inte varit med om detta sen ungarna var små. Om det var så mycket då?!?!

Det lät trevligt med besök. Skulle så gärna vilja åka till Skåne, men det får väl bli vid ett senare tillfälle.
Hoppas du har en bra kväll.
Kram Elzie

Tummelisa sa...

Hej söta Bodil!
Nu är jag hemma igen. Man kan säga att det är kontraster, 24+ där mot här. Min make har försökt att få ned lite snö från vårt tak och altantak, det var nästan 1,5 meter. Hu vad kallt det är i Sverige nu.
Det är i alla fall vackra vinterbilder Du tagit. Här snöar det fortfarande....
Hoppas allt är så bra det kan med Dig. Ha nu en riktigt skön och varm lördagskväll.
Varma kramar och tankar från Tummelisa

♥ Eva Linnea ♥ sa...

Hej! Ja, nu har vi fått snö så det räcker och blir över. Är i Småland, och det är full vinter här också, men inte så kallt +/- 0. En jättevall utanför mitt fönster är över 2 m hög.
Kram

Ika sa...

Det var en rikigt stor snö hög ni hade framför huset. Här går vallarna till låren kring de skottade gångarna. Armarna är matta efter allt skottande i dag. Trevlig lördag på dig!!

Annika Christensen sa...

Oj du har mer än oss..
Vilka högar..
Skotta försiktigt
Annika

Anonym sa...

Vinter o Vinter men vist är det vackert. Men som med allt annat för mycket o för litet skämmer allt.

Alla ropar Vi nu i KÖR vi vill ha VÅR.

Kära Bodil tror nog att litet blåbärsris kanske ger just litet föraning av Vår om 2 veckor kanske man kan plocka in något.

I skrivande stund dalar snöflingorna så sakta o vackert utanför mitt fönster,ja det är som små söta bomullstussar kanske änglastoff, önskar DIG en go efm o kväll. ( Känner mig litet insnöad )