torsdag 11 februari 2010

5:e behandlingen

Idag har jag varit på sjukhuset här i Halmstad och fått min 5:e cellgiftsbehandling. Min goa väninna Margareta Pa skjutsade för mig eftersom käre maken är i kungliga hufvudstaden i tjänsten. Och allt gick så bra idag också.

Jag fick ju vänta en vecka på den här behandlingen eftersom värdet på mina vita blodkroppar var för lågt förra veckan. Jag blev så glad när de hade rättat till sig tills idag. Både fika och middag får jag på sjukhuset - idag bjöds det på wookad kycklinggryta och ris och så fick jag ostkaka med sylt till efterrätt. Riktigt gott var det.

Och vet ni en anna bra sak! Jag har ju fått näringsdropp i ca 10 veckor - två nätter i veckan. Och det var ett jättebra hjälpmedel i början för jag tappade så otroligt i vikt. Tror att det kanske hängde ihop med att jag då var nyopererad med en stomi på magen. Jag åt ju som en häst och ända rasade kilona. Fruktansvärt hemskt!!!
Så när jag fick näringsdropp så har det stegvis rättat till sig.

Men jag sover så dåligt när jag har slangarna och jag vaknar oftast med huvudvärk. Så nu får jag prova ett antal veckor om jag klarar vikten på egen hand utan näringsdropp. Jag tror jag fixar det!!!

Ha det gott i kylan!

Kram

8 kommentarer:

Mia sa...

Lycka till, tror det kommer att gå riktigt bra för dig o hoppas att du kan sova gott om nätterna nu.
Kram Mia

♥ Eva Linnea ♥ sa...

Du tappra kvinna! Hoppas det rättar till sig och att du kommer på rätt "köl" igen.
Kramar från Eva Linnea

bakom berget sa...

Lycka till! Hoppas du kommer på nåt riktigt smarrigt att laga till så du kommer tillbaka i matchvikt igen. Och sen önskar jag dig goda nätter framöver! Kram från Åsa.

Susanne sa...

Tankar på med varma kramar som jag hoppas ska räcka imorgon i alla fall:)
Du är beundransvärd tycker jag..Massa kramar Susanne

essemia sa...

Håller tummarna för att det ska räta till sig med din vikt utan näringsdropp. Och så allt det andra förståss.
Kram Elzie

Karin Krut sa...

Inget gör så gott som en god natts sömn så jag hoppas att det blir bättre nu :) Vilka härliga vinterbilder på familjen i pulkabacken och maken... ja jag fick mig ett gott skratt! :D Gardinerna blev jättefina och visst är det skönt att ta in lite färg nu när det börjar gå mot vår. Häromdagen värmde solen asfalten så att den började ryka och småfåglarna kvittrade så nu tror jag nog att det börjar dra sig mot vår :) Jag är glad att vi har haft en sån härlig vinter i år.. jag tycker i alla fall att dom trista vintermånaderna går fortare när det är lite ljust och vackert och inte bara svart och regn. Det hjälper lite mot hemlängtan också ;)
Ha en skön dag
Kram Karin

Ika sa...

Jag tror på dig, du klarar det!
Ha en trevlig helg!

annmari sa...

Skönt att se att du verkar vara rellativt pigg i alla fall. Kämpa på

kram