tisdag 29 juli 2008

Tomater och plättar i luften

Jag har fått lite missväxt i växthuset. Slanggurkorna är rena rama katastofen i år, som tidigare år gett fantastiska skördar. Plantorna bara dör och jag har försökt med frösådda, färdigköpta plantor och tjuvskott från färdigköpta plantor. Plantorna är riktigt fina, men tror ni det blir några gurkor. Inte! Först och främst så växer de jättedåligt och sedan bara vissnar dom ner. Jag hade en fundering om att det kanske är så att de inte trivs ihop med Änglatrumpetsplantan som också står i växthuset. Det är ju första året jag har en sådan planta där inne. Så idag åkte Änglatrumpeten ut till altanen. Med nöd och näppe gick den att få ut....

Tomaterna däremot mognar fint nu. Särskilt cocktailtomaterna är fina.



Sen såg jag något idag som jag aldrig sett förut. Min "Plättar i luften" blommar. Otroligt små blommor, säkert inte mer än 3 mm i diameter.



Fågelmaten är räddad! Yes!!!! Min lillasyster Carina ringde mig från Lantmännen i Hylte. Dom hade fågeljordnötter i 25 kg påsar för 500 kr. Hon är ju för go som tänker på mig, eller rättare sagt på mina fåglar.

Det blir inte mer än så här idag - pust.

Kram från Bodil

11 kommentarer:

Tummelisa sa...

Hej mormor, hur är det i värmen?
Här är varmt, man orkar inget.
Mina gurkor växer och frodas i växthuset, men tomaterna verkar vara senare här än hos Dig. Mina är stora, men inte röda ännu. Physalisen har börjat ge frukt också, ska bli kul att se.
"Varma"kramar Tummelisa

Familjen Norén sa...

Hej hoppas att allt är bra.Och att Ida sov länge idag Med tanke på ert sena bad igår ringer jag inte nu på morgonen. Åker till Roland nu. Operationen gick bra. Vi höres senare

färg o form sa...

Hej Hej!! Roligt att hitta till dig. Vilken underbar trädgård och ett sött litet barnbarn, Grattis!!
Tittar tillbaka sedan.
Må gott
Hannah

Elzie sa...

Är mycket möjligt att gurkorna inte gillar änglatrumpeten. Den har ju en säregen doft.
Mina gurkor blommar knappt än. Jag har västeråsgurkor och dom brukar blomma för fullt så här "dags" och ge mängder av gurkor. Är det inte ett gurkår månne. Alla andra frukter och grönsaker verkar ju frodas så grannt.
Hoppas du har en bra dag. Här görs det körsbärssaft idag.
Kram Elzie

Anonym sa...

Hej Bodil!

Det var ett tag sen sist!

Jag har suttit här och njutit av alla de vackra bilderna från din trädgård. Helt underbar! Du har verkligen gröna fingrar.
Kan inte du och Änglahem, Ulrika komma över hit och hjälpa mig med vår trädgård?!

Får gratulera till barnbarnet.
Vad fin han är Gabriel och han är ju född på min födelsedag, så härligt!
Jag önskar han och hans föräldrar all lycka i världen.

Ha en fortsatt trevlig sommar!

Kramar från Bodil på andra sidan plurret.

C De-sign sa...

Hej...vilka tomater...så fina! Ibland vet man ju inte varför det inte "vill sig" men kanske att det kan ha att göra med änglatrumpeten..... Jag bleker tyget i bara klorin i tvättmaskinen, det blir ganska jämt och bra tycker jag, men jag är tvungen att a det i 2,5 m bitar i omgångar..... tar lite tid...för det måste ju "ligga" i maskinen ett tag... ska bli kul att börja sy senare i veckan! Lovar att ta lite bilder! Idag gillar jag faktiskt regnvädret....det blir en vilodag..ligger och läser, varar med lite bloggande.....såååååå skönt! Önskar dig en skön lördag! Kram fr C

C De-sign sa...

Hej igen
Du har en utmaning att hämta inne hos mig! Kram fr C

Eva Linnea sa...

Visst kan vi vara lyckliga som har vår trädgård, vårt växhus och våra barn och (snart för mig även) barnbarn!? Du har en så underbar trädgård! Mina tomater börjar bli röda, kanske kan jag ta en i morgon. Jag fick en gul sort också. Det ska bli spännande. Kram EL

Karin i Villa Grå sa...

Hej Bodil!

Gissa om jag kommer att slå läger ute på vägen för att vänta in brevbäraren! ;-)

Din trädgård är underbar, det är inte meningen att tjata om den saken, men varje gång jag tittar in här inbillar jag mig at även jag har gröna fingrar. Du inspirerar!

Kram!

Karin

Mer av allt sa...

Vilken härlig fin trädgård du har!! Oj, vad hallon - jag blir avundsjuk på din plockning. Gulligt barnbarn. Ha det bra!

Anonym sa...

All can be