onsdag 23 juli 2008

Hallon, hallon och åter hallon

Igår gick jag iväg till hallonsnåren kl 11.00 och kom hem igen kl 14.30. Med mig hem hade det här.9 liter vildhallon plockade på 3½ timma. Det är ett hav av hallon i skogen. Men nu sjunger de på sista versen. De här bären har jag stoppat i frysen - där finns redan 6 liter från i förgår.

Men att spela golf efter hallonplocket var ingen höjdare. Var både stel i kroppen och öm i nacken. En riktig "skitrunda" på banan blev det. Men vad gör det om hundra år.

Kram på er!

Bodil

4 kommentarer:

Tummelisa sa...

Fina hallon. Har sett här också att det är mycket hallon i skogen.
Förstår om Du blev lite stel och öm efter allt plockande.
Du har säkert bättre tur med golfen nästa gång.

Kram Tummelisa

Elzie sa...

Ja, visst är det ljuvligt med barnbarnen. Man känner en stor lycka när man håller dom i famnen första gången. Och Gabriel är så go, så go.
Vad med hallon!! Det blir gott med saft framåt vintern.
Hoppas du har mjuknat till nu.
Kram Elzie

Marie sa...

Lille Gabriel ser helt ljuvlig ut, vilken sötnos! Man nästan glömmer av hur små de är när de är nyfödda, ens egna har ju hunnit bli några år.

Oj, så mycket hallon du har plockat! Förstår om du blev stel! Själv är jag helt stel i kroppen efter att ha målat vardagsrumsgolvet i två dagar, men vad gör man inte för att få det fint, hihi.

Ha en trevlig helg!
Kram Marie

Anonym sa...

Tack vare dej har vi varit ute och plockat hallon idag, hittade massor och vi trodde att våra små burkar skulle räcka,och på knappt en timme hade vi 4 liter, hem och åt lite och tillbaka igen...och det blir nog en vända i morgon också. KRAM och tack för inspirationen!!!!