onsdag 9 juli 2008

Inget barnbarn ännu

Min dotter och hennes man försöker vila och hämta krafter hemma i bostaden. Innan veckans slut hoppas dom att bebisen kommit ut. Det hoppas jag också.
I väntan på detta skall jag visa några trädgårdsbilder.


Nu har mina brunröda dagliljor slagit ut. Doftar underbart. Bakom liljorna blommor tremastarblommorna som har en härlig ljusblå färg.


Tremastarblomman är egentligen rätt oansenlig, men den blommar hela sommaren från maj till augusti. Sprider sig som ett riktigt ogräs så den får man verkligen hålla efter.Den här dagliljan tror jag var ett felköp från början. Färgen tillhör nog inte min favorit precis (den är mera brun än på fotot), men den har fått stå kvar för den har en helt ljuvlig doft.
Afrikas blå lilja har jag planterat i en smidespidestal som jag köpte hos Blommiga huset inte långt härifrån.Fyra blomställningar har den och den femte är på väg. En verklig favorit.Runt omkring har jag planterat allyssum (som snart har blommat ut). Och så har jag lagt dit ett rostigt hjärta.

Den här zinkkorgen köpte jag på utförsäljningen hos Linas här i Halmstad. I den har jag planterat en Plättar i luften...... och så har jag satt dit detta lilla "spegelsmycket" som kommer från Blommiga huset.

Ja det var allt för idag. Nu skall jag försöka göra lite nyttigheter här hemma. Det får bli inomhusaktiviteter för det regnar småspik ute.


Ha det gott alla!


Kram från Bodil

4 kommentarer:

Majamelon sa...

Vilka härliga trädgårdsbilder=D Tack för din gissning hos mej=) Det är ett syrénträd har jag precis fått reda på! Den heter Ligustersyrén =)

Lina sa...

Den som väntar på något gott...! Vilka härliga trädgårdsbilder du visar! Brukar du besöka blommiga huset? Jag har aldrig varit där, fast att det ligger ett stenkast ifrån mig....! Ha det så bra!

Tummelisa sa...

Stackare, vad Du får vänta och din dotter också.
Fina blommor, daglilja kanske är något att köpa. Kan inte så mycket om blommor.
Du får fortsätta att vänta, och hitta på vad Du kan under tiden.
Kram Tummelisa

Anonym sa...

Visst är det nervöst när ens dotter ska föda, minns så väl hur det kändes,nästa gång jag tittar in hos dej är du nog mormor! vackra blommor du har i din trädgård...Kram och ha det så bra!