tisdag 4 december 2007

Nya stoldynor...

... har jag sytt åt en väninna och så har vi klätt om hennes kökssoffa. Eftersom jag har blivit ombedd att visa stoldynorna här i bloggen, så fick jag göra ett "hemma-hos-reportage" hos Birgitta i går.


Jag har gjort en enkel formsydd modell efter en mall som jag fick från Birgitta. Stoppningen är 3 cm skumgummi.


På baksidan har jag fällt in en dold dragkedja för att man enkelt skall kunna ta av tyget för tvätt eller för att variera med något annat tyg.



Birgitta ville inte ha knytband så då löste vi det så här istället. Korta stroppar och kardborreband. Enkelt och praktiskt.


Så här blev soffan. Den är omklädd med nytt tyg enligt häftpistols-metoden. Vackra skinn och kuddar samsas i soffan.

Både soffan och stolarna var tidigare furu natur men Birgitta målade dem vita i somras. Betyget blev "Med utmärkt beröm godkänd". Ni unga har ju andra betygskriterier, men vi lite äldre vet att detta betyg var bland de bästa man kunde få.

Ja det får bli allt för idag. Tror ni att syfabriken ligger nere nu i advent? Inte!! Idag skall jag sy 2 öljettlängder, en stel dubbelsidig kappa, 2 kuddfodral och sy om en stor julduk. Och symaskinen går så fint, så fint.

Kram på er alla från Bodil

3 kommentarer:

Stina sa...

Här har vi en som kan sy, ser jag. Så fint alltså. Bra att hon målat vitt.:-D
Det lyser ju upp så härligt. Mysigt gjort med soffan. Där kan man ju sitta och gosa ihop sig med en kopp te.

Kram till sytanten, från en annan. Puss

Stina sa...

Ja, nu såg jag Lambi, och gubben din med. Han var ju också tjusig.;-)
Vad duktig du är på att scrappa. Kramis

Anonym sa...

Hej...så bra du är på att sy och hur hinner du allt, jag ska snart bli tids-miljonär har bara 15 arbetsdagar kvar av mitt yrkesliv, ska bli skönt (tror jag) Kramar