måndag 10 december 2007

Nyputsat silver

I går kväll putsade jag våra två silverkandelabrar. De kommer från mina svärföräldrar. Jag tycker så mycket om dem. Enkel modell, lagom stora. Ibland har jag dem på matsalsbordet när jag dukar men oftast får de stå på bufféskåpet. Jag vet att ni talar så varmt om fattigmanssilver, men jag vet egentligen inte vad det är. Det är inte nysilver eller hur? Det fanns något som kallades för pottbleck eller något sådant, kan det vara samma som fattigmanssilver? Hur som hels de här kandelabrarna är äkta silver. Det ser jag på stämplarna.


Man skall ju inte ha äkta silverbestick när man äter lutfisk för då blir de missfärgade. Nu äter vi inte lutfisk mer än några gånger vid jultid och då får det bli med köksbesticken.
På tal om lutfisk: var det någon som la lutfisken i blöt igår på Anna-dagen??? Mamma lutade alltid lutfisk själv, men jag har aldrig gjort det. Däremot gjorde min storasyster det för några år sedan. Det lär vara ett himla passande med att byta vatten och byta vatten. Då är det enklare att köpa en bit färdiglutad i fiskbilen.

Det får bli allt för idag. Vi hörs nog i morgon!

Kram och godnatt på er!
Bodil

2 kommentarer:

Hemma på Landet sa...

Vilken mysig bild.
Nu har jag fixat bloggen i alla fall.

Jag ska svara på ditt mail också. Men nu måste jag ha lite kaffe efter detta felsökande.*pust*

Kramis darling.:-)

happymajsan sa...

Fattigmanssilver är glas överdraget med ett silverskikt. Gjordes förr då man kanske inte hade råd med genuint silver. Toppenblogg du har.
Kram från mig