lördag 24 november 2007

Äntligen hyacint-tajm

Visst är det en underbar liten blomma. Jag var på Blomsterlandet i veckan för att köpa orkidémossa - 3 av mina orkidéer har nämligen fått mjuka lite hängiga blad. Och då lärde jag mig för ett år sedan av en orkidéexpert att man skall ta bort all barken och planera om dem i sådan våt mossa. Vips efter 14 dagar är bladen spänstiga och fina igen. Sen kan de stå kvar i mossan flera månader, men kom ihåg att hålla mossan fuktig.Det här är en Paphiopedilum Pinocci som står i sovrummet. Den blommar om för första gången.Visst är det ett riktigt litet konstverk. Färgen är så fin i sovrummet - har ju textilier i vitt och limegrönt. Sedan jag började samla på orkidéer för ett antal år sedan - har 17 st idag - så har kontot för krukväxter minskat drastiskt. Så tacksamma växter. Nog om orkidéer.På Blomsterlandet köpte jag även några vita hyacinter. Doftar så härligt - fast inte ännu. Jag har satt dem i smala höga glasvaser med marmorkross i botten. Den här står i köksfönstret.

God lördagskväll önskar jag er alla!
Kram Bodil

8 kommentarer:

Hemma på Landet sa...

Vad vackert!

Ja, du är min lilla Bodil 2 du...
Inte många som har Bodilar hos sig...:-) Kram

Anonym sa...

Hej,och tack för tipset om orkide´mossa, det visste jag inte, vilken vacker orkide´och fint med hyasinter i höga glasvaser så får de ju lite stöd också, det ska jag härma. Kakan blir lite tung för mej ibland också, jag vet inte varför det blir så. Ha en skön söndag, Kram Agneta

Sara sa...

Hyacinter är fina men ack så hemska för oss allergiger :( Däremot älskar jag dina orkidéer :)
Kram Sara

Anonym sa...

Hej, det är klart att du får länka mej,blir bara glad...jag länkar gärna dej också., din blogg är så fin. kram

Karin Krut sa...

Hej Bodil! Så roligt att du lämnade en kommentar så att jag kunde hitta hit :) Din orkidé är verkligen som ett konstverk och vilka fina kransar ni har gjort. Gardinen du har sytt av ett gammalt lakan är också jättevacker. Dom kunde göra så otroligt vackra saker förr och tänk att dom hade tiden :)
Ha en skön måndag
Kram Karin

Hemma på Landet sa...

Klart att du får länka.
Kramis

Ulla från Sthlm sa...

Vilken fin blogg du har. Tittar in hos dig för första gången, men det finns så mycket att läsa och fina bilder att se, så jag får återkomma.

Hemma på Landet sa...

Ja, vännen. Det är ett gammalt skåp som jag målat. Det var brunt med gröna fönster. Det var en gammal man vi kände, som hade det som arbetsbänk. Det du!

Nä, vet du gumman.
Alltså jag har lite problem med mina känlor under julen. Har man jobbat inom psyk, så kan man inte få bort tankarna på hur många har det då. Jag är väldigt känslig, vad gäller människor och hur de har det. Jag går och tänker på allt hemskt som händer under denna högtid.

Jag tar en dag i taget. Hela familjen har mysigt här hemma året om.
Jag vill ta vara på varje dag. Ser dem lika viktiga. Så, julen för mig ...är bl.a annat lite sorg i hjärtat.


Men jag ser absolut inte ner på dem som älskar den. Sån är jag inte.
Puss