torsdag 29 november 2007

Får jag fresta...

... med lite hembakat. Det har ju varit bakdag idag. Maria har varit här och sonen Max fick följa med. Han hade feber och kunde inte vara på dagis. Vi fick bakat en hel del men långt ifrån allt. Fortsättning följer nästa vecka.


Lussekatter med saffran. Läste lite om lussekatter i ett brev från Hemköp. Där stod det så här: "En gammal sägen berättar att man började baka lussebröd med solgul saffran för att locka tillbaka solen och skrämma bort den ljusskygge Lucifer. Folk trodde att han skulle uppträde i kattgestalt - därav namnet lussekatt."


Mjuka kanelkakor


Bondkakor


Finska pinnar

Ja det här var vad vi hann med till kl 15 idag. Sedan for jag in till stan för att gå på auktion hos Hallands Auktionsverk. Många jättefina saker denna månaden. Och jag blev lycklig ägare till en gammal fin taklampa som jag skall ha i vårt arbetsrum så småningom.

Vill ni veta något annat kul? Maria har fått i uppdrag att hålla kurs i julkortstillverkning på lördag. För 10 st herrar. Sug på den ni!!!

Det var allt för idag!
Kram på er från Bodil

3 kommentarer:

Hemma på Landet sa...

Du är bra söt du!:-)

Jag tror att jag kommer och fikar hos dig. Kram Stina

Marit sa...

Kan man få be om en bonnkaka på posten?

Suck, önskar igen att jag bodde närmare dig ;-)

Här ska jag och Linn baka på lördag.

Kram på dig!

Michaela Lejonberg Hjorth sa...

Mmmmm va det där såg gott ut!! Vi bakade pepparkakor min lille son Walther o jag, skulle ha bakat lussekatter en dag med insåg att det lär vi varken orka eler hinna, så farmor ska få ta över våran inköpta saffranspåse så ka vi baka med henne.
Dina kakor såg ursmarriga ut... det vattnar sig i munnen verkligen.