måndag 19 april 2010

Vårteckenutmaningen v 16

Idag skall jag inte visa något från vår trädgård, men väl från utsidan av den. Mitt första vårtecken för dagen är grannens vedhög som han just har fått hem. Vi är många här på gatan som myseldar i braskaminer. Nu har Olsson redan kapat veden i bitar och börjat att klyva. Har ni tänkt på så gott det luktar från nyklyvd björkved? Och tänk så gott att ha vedboden full av sådana här fina björkklampar.

Vissa björkar satte en himla fart i förra veckans värme. Bl a denna där grenarna hänger långt ner mot marken. Den står strax utanför vår tomt. Har ni sett den har redan fått musöron. Och så många hängen. Hela trädet är fullt.Vill ni se vårtecken från vårt avlånga land kan ni klicka här.

Och för er som undrar hur det går för käre maken så kan jag meddela att han för tillfället är strax söder om München.

Idag blev det en liten shoppingrunda i stan. Ni får se senare i veckan.

Kram

8 kommentarer:

Eva Linnea sa...

Björk som håller på att slå ut är verkligen ett vårtecken. Här lite längre norrut syns de nog inte än på några veckor. Fint med nykapad björkved. Det är så snyggt!
Kram Eva Linnea

Bonnfrua sa...

Hej Fru Gredelin!
Tänk att ni redan har musöron på björkarna... men vi är snart där med! :-)
Härlig blogg du har! Hoppas din gubbe tar sig hem, Europa blir stort när man inte kan flyga!

azalean sa...

Våren kommer visst med en rasande fart, tycker åtminstone jag som försöker flytta de mesta av mina perenner. Som tur är, så är vi lite senare här norröver.
Tänk att ett vulkanutbrott på Island kan få sådana följder, ett av mina gudbarn befinner sig i Hong-Kong, buss eller tåg är väl bara inte att tänka på därifrån.
Kram Anita

Tummelisa sa...

Lite av den vedhögen skulle vi behöva. Vår ved tog slut igår. Trodde inte vi skulle behöva elda så länge som vi gjort.
Skönt att höra att maken är på god väg hem i alla fall.
Alltid kul med lite "shopping". Ska bli spännande att se vad Du shoppat.
Kramar Tummelisa

ormbunke sa...

Javisst är det en härlig doft av nyhuggen björkved. Upptäckte också lite musöron på de små björkarna idag på promenaden.Ha de gott. Anita

Uttan sa...

Härligt!
Redan musöron.Ja nu kommer det nog att gå i en rasande fart och tänk att Vi redan kommit så långt i April.
Här hålls det på med ved (för mannens del) hela dagarna.Det har verkligen gått åt massor i vinter och på gården där svärföräldrarna bor eldar de bara med ved så skjulet var väldigt tomt men nu fylls det på bra.
Nu hoppas vi verkligen att Din Man kommer hem i dag.Jobbigt att ruska runt på en buss så långt.

Sköt om Dej!
Kramar!

Mor Tuta sa...

Hejsan!
Det är så roligt att surfa runt i bloggvärlden och så hamnar på en blogg som ser lite mera intressant ut.
Björkved är fin ved det. Vi har varit vedeldare många år så vi har kämpat mycket med sådant och visst är det en härlig doft.Nu är ju luften full av mycket härliga dofter. Hoppas din man kommer hem lyckligt och väl.
Ha en skön kväll.
Kram Birgit

Erika sa...

Har ingen björk längre, den tog vi ner förra våren. Den var bra att ha koll på när det gäller skötseln av rosorna så här på våren hoppas att jag kan förlita mig på grannens i år.