måndag 25 maj 2009

Full fart i trädgården

Nu har jag varit ute och farit till och från under en längre tid så det ska bli riktigt skönt att ta tag i trädgården på allvar. Den har kommit lite på efterkälke vad gäller ogräs, grävning och kantskärning.

Jag var ju i Stockholm och hälsade på mitt lilla barnbarn Gabriel och hans familj i förra veckan. Han har blivit så stor och så intresserad av allt som händer runt omkring. En riktigt cool liten kille.

På torsdagen gjorde vi en utflykt till Nyckelviken i Nacka. Där fanns det en mängd vanliga gårdsdjur. Okey jag tror inte Gabriel uppskattade alla, men vi vuxna tyckte det var kul att få se. Efter en promenad i omgivningarna smakade det gott med en fika inne i mangårdsbyggnaden.

Vi passade också på att besöka Zetas fina trädgårdsbutik. Det är en fröjd för Fru Gredelin att strosa runt och titta på allt vackert - alla växter och alla fina trädgårdsdekorationer. Synd bara att det är så himla dyrt. Man får nöja sig med en och annan ovanlig planta.

Här i Halmstad har vi en jättebra plantskola som heter Bengtssons Plantskola. Den ligger på Norra Utmarken. Där har jag köpt i stort sett allt till vår trädgård. Jättebra service och bra priser. Jag var en vända dit idag också för att köpa lite plantor till krukorna. Såg då bl a att en finfin planta "Million Bells" kostar 40 kr mot Zetas 65 kr.
Det blev både jord och plantor med hem så här skall det planteras i eftermiddag.

Vi har ju nästan bara perenner i rabatterna på baksidan och tidigt på våren ser det inte mycket ut för världen, men vad det ändrar sig snabbt. Det är en fröjd att se denna växtkraft.

Jag tog ett foto den 25 april - alltså exakt en månad sedan - som jag visade i vårteckenutmaningen här på bloggen. Nu skall jag visa det igen tillsammans med ett foto som jag tog bara för en liten stund sedan på nästan samma ställe. Jag tror ni ser förändringen.

25 april 2009
25 maj 2009

Mer än så här blir det inte idag. Nu skall kaffet på och sedan blir det trädgården resten av eftermiddagen. Kul, kul!!!

Kram på er alla!

6 kommentarer:

Erika sa...

Men va härligt att se förändringen på en ganska kort tid. Blir ju så nyfiken på hur mina blommor kommer att se ut om en månad eller så. Nu är de ju helt nyplanterade så jag ska väl inte hoppas allt för mycket.

Dina stenrabatter är helt underbara. Jag tog hand om vår sista stenhög i går. Saknas dock en meter eller så på stenmuren längs med ena sidan på tomten.

Tummelisa sa...

Full fart hos fru Gredelin som vanligt. Fin perennrabatt Ni har, och vad grönt och vackert det har blivit.
Lille Gabriel ser strålande ut, fortfarande har han drag av Dig tycker jag.
Du får ha en fortsatt bra vecka med mycket sol och trädgårdsarbete.
Kram Tummelisa

annmari sa...

Oj, ja här hade det blivit grönt vill jag lova

kram annmari

Änglahem sa...

Hej Bodil,

Vilket litet charmtroll du varit och hälsat på! Lite småbus i blicken tycker jag mig ana*tihi*.

Vilken skillnad!...tänk att det går så fort, från "kalt" till frodigt! härligt!!
Nu blev jag nyfiken här....på majbilden syns två lite rödaktiga "buskar" som man inte ens skymtar i aprilbilden....VAD är det för något? Nyfiken....

Här är det full rulle! idag har vi 11-års kalas! Var ju inte länge sedan hon var en liten tulta som hoppade fram som en groda istället för att krypa*fniss*, tiden går alldeles för fort!

Tänker på dig imellanåt när jag ligger på alla fyra och rotar runt i trädgården!*haha*....Du vet väl att du är välkommen när som det passar!!?

Ha en skön vecka!
Kramar, Ulrika

Anne sa...

Så flott hage du har, og det skjer store forandringer i full fart.
Koselig å se på alle blomsterbildene også. Her i midt-norge har jeg tulipaner og iris i full blomst, må nok vente en stund på akelejen. ;-)

Catharina sa...

Åh, jag älskar bilderna från Nyckelviken!! Mest den på Gabriel i vagnen + J och jag, men även den med nappflaskan - kul fokus på den: G skarp och flaskan skakig. Och massor med bus i blicken :-)

Tack för senast och välkommen tillbaks.

Kram Catharina