tisdag 26 maj 2009

Fint sällskap

Idag blev det trädgårdspyssel igen för min del. Jag bara njuter av allt det vackra i naturen och trädgården just nu. Vilken grönska!

Jag har haft fint sällskap i trädgården. Ända sedan i vintras har den här sällskaplige hackspetten kommit och ätit jordnötter hos oss. Han är inte särskilt rädd av sig. Jag kan faktiskt gå ganska nära. Ett kul inslag.Idag har jag bl a klippt ner alla lungörtsplantorna, planterat några krukor och även planterat lite nya växter.
Den här lilla rosen på stam har jag planterat i en hög kruka som står framför växthuset. De lägre växterna i den krukan är allyssum, million bells och murgröna.


Den här krukan står på entrétrappan. Där har jag planterat canna, tvillingsporre, afrikansk margurit och fläckig murgröna. Alla blommorna är rosa/lila. Jag har en exakt likadan planterad kruka på framsidan där vi också har en bänk.

I morgon blir det nog lite tuffare tag i trädgården. Trädgårdslandet väntar. Tro det eller ej men vi har fortfarande inte fått satt våra potatisar och inte sått några grönsaker ännu. Men det ska bli!!! Måste bara gräva rent landen innan.

Nu är det läggdags för Fru Gredelin!

Kram

3 kommentarer:

Susanne sa...

tack för att kikade in hos mig..Visst är det härligt med djur spelar liksom inge roll vad så kul att man får komma så nära..Hoppas att det inte regnar för mycket i morgon..Kram

Tummelisa sa...

Märkligt, precis en sådan hackspett brukar vara här hos oss också.
Du arbetar på i trädgården som vanligt, och fint blir det.
Kram Tummelisa

Mija ♥ sa...

Hallå Bodil! Ja, jag har dragit på mig Flakaträsk baciller! Blev krasslig när jag var däruppe...Jag blir hemma imorgon också:(

Kram