torsdag 2 juli 2009

29 grader idag igen!!! Ja inte blir det gjort så mycket. Fast idag har jag sytt kuddar av gamla fina lakan. Återvinning kan man säga. Dom skall in till butiken i stan. Och så håller jag på att måla några gamla syskrin. Har aldrig ägt något sådant tidigare och helt plötsligt har jag tre stycken. Dessa auktioner......


Här ute på altanen tillbringas stor del av dagen. Idag åt vi grillad lax och tärnade kokta nypotatisar med gräslök och smör i små foliepaket. Riktigt gott!


Smultronen utanför vår tomt är röda och fina nu. Tänkte att lilla Ida skulle komma och plocka smulton på strån. Det gjorde man ju alltid som barn.


Det här är en av mina förädlade vitklöver-plantor. Rund som en boll och stor som en buske. Jag har delat på plantan en gång. Gissa om den hade rötter!!!!!


Och detta är tremastarblommor. Jag fick för många år sedan en planta av en granne. Sedan har jag delat och delat. För att inte tala om hur den sprider sig själv. Hade jag inte hållt efter den så hade den täckt hela vår tomt. Jag gillar den blå färgen. Den blommor mest på morgonen och fram på dagen sluter sig blommorna.

Nä nu får det allt bli lite kaffe fast klockan är halv nio (har inte fått något eftermiddagskaffe nämligen) och sedan blir det en vända till i syfabriken. Knappar och knapphål ska det bli. En riktig lisa för själen att skapa av gammalt.

Godkväll på er!

5 kommentarer:

Tummelisa sa...

Du är bara för duktig, syr kuddar i värmen. Fina blommor har Du också.
Syskrin? Låter spännande.
Tycker det är nästan för varmt att orka göra något. Jag hade 30 grader inne på arbetet idag. Hjärnan fungerar nästan inte till slut (inte för att den är så alert annars heller), men ändå.
Kram Tummelisa

Lina sa...

Hej1

Jag var in till Gredelin i onsdags. Var tvungen att köpa deras goda karameller!! Ha en fin fredag eftermiddag!! Kram Lina

Anonym sa...

Hejsan Bodil!

Ja, skicka hit lite värme är du snäll....
Så underbart vackert det är i er trädgård, vill jätte gärna se den live så att säga.
Vad du är duktig som syr kuddfodral i den värmen ni har...puh!
Vad stor och söt lillprinsen har blivit...snart är det vår födelsedag, ha ha.
ha en underbar helg!
Tack för dina alltid så goa kommentarer.
Kram Bodil.

Anonym sa...

Åhh vad nyfiken jag blir på kuddarna du syr, du måste visa dem sedan och syskrinen, jag har ett på ben som min mamma haft har funderat på att måla det vitt men vet inte än...kan väl få se dina först :)

Ha det så gott i skuggan!
Kram
Agneta

bakom berget sa...

Åh, nu blev jag åxå sugen att sy lite av gamla lakan!Tack för inspirationen.