måndag 11 augusti 2008

Vad har Fru Gredelin sysslat med?

Ja det kan man ju fråga sig. Inte ett livstecken här på bloggen. Jo då kan jag berätta att först passade vi makens lilla barnbarn Ida nästan en vecka. Fantastiskt mysigt. Det var den veckan när det var så varmt. Då gjorde vi inte många knop kan jag säga. Det blev kvällsbad i havet varje kväll - ganska sent ibland. Det gillade Ida.

Sen tog vi en tur till Dalsland för att hälsa på makens moster och kusin i deras sommartorp. Ett helt ljuvligt ställe med naturen inpå knutarna. Torpet är ca 150 år gammalt och mycket av det gamla genuina är bevarat - inget vatten inne och ett mycket charmigt utedass.


Här är kusin B, moster L och käre maken på verandan med så mycken snickarglädje.

Väl hemkomna från Dalsland kom min kära dotter Catharina och hennes lilla familj från Stockholm. Underbart att få hålla om lilla barnbarnet Gabriel igen.


Makens dotter Karin och hennes familj från Kungsbacka kom också hit, så vi blev helt plötsligt en riktig storfamilj. Det var så mysigt att ha så många samlade och sovplatser fanns det åt alla fast vårt hus inte är så stort.

Sedan var det lördagen den 9 augusti och dags för den årliga metartävlingen med mina syskon och våra familjer. Vi metar i Fyllån som rinner förbi vårt barndomshem - en lantgård som min yngsta syster driver.
Samling med kaffe och hembakat innan det var dags att ta fram metspön och maskburkar.


Här är det samling på spången med genomgång av reglerna.


Här sitter jag bakom flötet.


Men ser ni var flötet är nu då?. Under vattenytan!!! Jippi napp!!! Det var mest småaborrar som vi fick upp och som vi fick lägga i igen, men ändå.


Den här braxen hade jag satt på masken till och det blev jag som fick ta loss den från kroken också. Inte så charmigt precis - men man växer med uppgiften...
Dock blev braxen gäddmat eftersom vi la tillbaks den i ån, varpå det kom fram en rejäl gädda och tog den mitt framför ögonen på oss. Uuupppss!!!


Här är bl a mina tre systrar. Vet inte vad yngsta systern C berättar om. Verkar vara någon hisnande fisk hon fått upp. Eller berättar hon om björnjakten i Canada härom året då hon sköt en svartbjörn. Imponerande!


Här är en bild från Fyllån och spången över. Som barn var jag ofta här nere vid ån - rodde ut med ekan och satt och fiskade. På den tiden tog vi hem fiskarna till våra katter. Nu för tiden äter inte katterna nyfångad fisk. Dom vill ha Whiskas om dom själva får bestämma. Nedrans katter alltså!


Efter avslutad metartävling - som för övrigt vanns av käre maken - tändes grillarna hos min syster I och så småning om satt vi alla samlade på hennes balkong och intog en härlig måltid.

Igår var det söndag och dags för nästa årliga evenemang. Vi var på Vallarnas friluftsteater i Falkenberg och tittade på buskisföreställning tillsammans med några goda vänner. Definitivt inte den skojigaste vi sett där men alltid trevligt att hitta på saker med goda vänner. Efter föreställningen serverades goda pajer med tillbehör hos Ingrid och Svenne.

Tja så ligger det till. Därför har det varit stiltje här på bloggen. Hoppas ni ursäktar.

Önskar er en härlig start på veckan, många av er har väl börjat arbeta igen.

7 kommentarer:

Anonym sa...

lunkan m fl tyckte det var underbart att höra från dig...

Tummelisa sa...

Hej igen
Du verkar ha haft fullt upp med släkten och besök.
Barnbarnet Gabriel växer ser jag.Han är verkligen gullig.
Ni verkar ha bra gemenskap i Din släkt, ser ut att ha trevligt tillsammans.
Själv har jag semester i två veckor till.
Kram Tummelisa

Anonym sa...

Hej, så mycket roligt du har gjort och det bästa var väl att träffa lille Gabriel kan jag tänka mej,ja sommaren är kort så man får skynda sej att njuta av allt !!! Doftliljorna är inte vinterhärdiga, jag ska gräva upp lökarna och se om jag lyckas övervintra dem... KRAM

Stina sa...

Vad härligt det ser ut. Kan tänka mig att du mått bra i allt det där. Puss

Änglahem sa...

Jaså däääär är du!!!! Började fundera på att lägga ut en efterlysning efter Fru Gredelin!!!!

Men det var ju ingen fara med dig inte!*tihi*...fullt upp, och så mysigt det låter!
Så du satt bakom flötet du??*fniss*...fisk fick du med!!!

Verkar verkligen ha varit en toppenvecka kära Bodil!!!

Kramar, Ulrika

Anonym sa...

Hej Bodil!

Vad massa roligt ni har haft det!

Det är svartbjörn vi har här och brunbjörn.

Min bror heter Jan Brink om ni vill följa han i OS.

Ha det gott.

Kram Bodil.

Elzie sa...

Ni verkar ha haft fullt upp. Mysigt med barnbarn och metartävling och allt *s*. Dalsland är vackert med allt vatten. Vi var där förra året och det var skönt, fast regnigt (men det var det ju i hela landet då!).
Hoppas du har en bra dag.
Kram Elzie