måndag 14 april 2008

Våreldning med goda grannar

Varje år eldar vi upp en massa ris från våra trädgårdar tillsammans med våra goda grannar. En jättetrevlig tradition som börjar kl 16 med eldning och som avslutas med knytkalas. I år var det hur mycket ris som helst, eftersom vår käre granne Olsson glesat ut i björkdungen och försett sig med ved så det räcker hela nästa vinter och väl det. Tillståndet var fixat och vattenslangen var framdragen till kl 16. Så då var det bara att hugga i. Perfekt väder att elda i.

Här följer några bilder.


Efter eldningen smakade det gott med pajbuffe med goda tillbehör.


Olsson är alltid så välklädd när det är dags för maten. Det här är nog hans konfirmationskostym, eller vad tror ni. Det är så underbart att ha så god grannsämja. Det finns tydligen något program som går på TV som heter Grannfejden. Jag har inte sett det bara hört talas om det. Fy så trist att ha det så. Tacka vet jag våra härliga grannar. Grannen J - det blev som du sa, du kom inte med på någon bild.
Kram från Bodil

9 kommentarer:

Elzie sa...

Vad mysigt det verkar. Skönt att ha såna grannar. Vore hemskt att ha det tvärtemot. Vi har också bra grannar här och det gör att man trivs ändå mer.
Vad kul att du länkat *s*.
Ha en skön fortsättning på dan.
Kram Elzie

Tummelisa sa...

Ni verkar ha hur kul som helst. Det hade vi också i början, men det har blivit mindre och mindre. Mycket beror nog på att det har varit ganska stor omsättning och försäljning av husen i området.
Men, huvudsaken är att det är god stämning när vi träffas.
Ha en fortsatt trevlig vecka.
Kram Tummelisa

Anonym sa...

Åh vad roligt ni verkar ha haft! Finfina foton också - nu måste du scrappa nåt av dem ;0)

Stina sa...

Vad mysigt ni har det då...

Ja, såg du spetsen? Undrar var de kommer ifrån.:-D Jag fick lite efter mormor också, så jag vet inte vilket som är vilket nu.
Puss

Catharina sa...

Mysigt! Undrar om ni luktade gott sen... ;-)

Du får komma och hälsa på!! Bara att boka biljett! Vi bestämmer en helg bara när vi kan. Vi vet ju inte när flytten blir och 26/4 ska vi till Trollskär på arbetsdag, och långhelgen efter ska vi nog åka bort lite och sen fira Johan. Men första helgen sen i maj kanske? Vi får höras!

Kram!

Änglahem sa...

Vilken mysigt tradition!! Vad underbart att ha så goda grannar!!

Åhhh nu blev jag hungrig när jag såg maten..........klockan är ju alldeles för mycket för att äta!!!'*snyft*.

Ha det så gott Bodil!!
Kramar Ulrika

Ps Jo jag har sett det om Country Style i Flkbg, bloggar lite med henne-Kicki. Hon har bara öppet storhelger nu innan sommaren.

Guldkorn i min vardag! sa...

Vilken härlig röjarfest, så kul med goda grannar. Jättebra att man slipper se dig i det hemska programmet grannfejden, tänk om man kom osams med grannarna oj oj..
Kan tänka mig att det blev fint efter rensningen av ris.
kul med kostymen.
Kram Ulla-Bella

Ann-Catrin sa...

Härliga grannar och underbart att elda upp gammalt skräp... och jag förstår detsmakade got med alla pajerna sen!!
Härligt att du har ett sånt avancerat växthus... det skulle jag oxå vilja ha..

lycka till i jakten på mördarsniglar!!

kram A-C

Stina sa...

Puss på dig du...;-)