fredag 4 april 2008

Kristallampan

Kommer ni ihåg den gamla oskarianska kristallampan som jag köpte på auktion i höstas? (Man får ju köra repriser nu när jag inte har någon kamera hemma.)


Den här lampan är från slutet av 1800-talet. Prismorna - de som var kvar - var i uruselt skick och sen fattades det 20-25 st. Men priset blev ju också därefter. Nu har lampan varit hos elektrikern och fått nya sladdar. Och idag var jag inne i stan och beställde en hel del nya prismor. Jag tänker nämligen behålla det som går utan att lampan skall se ut som ett hopplock. Kul att bevara lite originaldelar.

För att hitta leverantör av prismor sökte jag på nätet och hittade Krebs - som finns i Stockholm och som har återförsäljare runt om i landet. Här i Halmstad är det Severins möbler som är återförsäljare. Så med min lista i högsta hugg begav jag mig till Severins Möbler idag och fick tala med en trevlig säljare. Först ville jag att han kollade priserna åt mig. Sen ringde han hem och jag har en sån tur kan ni tro.

Av den ena sortens prisma- en pigg med en spets nertill - behöver jag bara komplettera med 1 st. Priset för den är 162 kr.

Av en annan sorts prisma - X-prisma+fyrkantsprisma - behöver jag byta samtliga. Det är de prismorna som sitter längst ner på lampan. Samtliga = 48 st. Priset på en sådan är 47 kr.

Förstår ni hur glad jag är att det inte var de 48 st som kostade 162 kr!!!!!

Sen behöver jag ha lite tråd också. Kostar 50 kr. Nästa vecka kommer prismorna hem och då kommer jag att sitta vid köksbordet med ett plockepinn av kristallprismor.

Jag skall visa er lampan när den är klar, då skall ju kameran ha kommit åter från Moskva.

Ha nu en riktigt skön helg!

Kram Bodil

9 kommentarer:

Elzie sa...

Jaså, har du blivit gräsänka?? Och vilken fin lampa. Jag söker också prismor men jag hoppas jag kommer undan LITE billiga *s*. Ska inte ha så många, och inte så fina, som du nämligen.
Hoppas du får en bra helg.
Kram Elzie

Tummelisa sa...

Du verkar inte vara orolig för något, plocka ihop prismor och tråd, ja jag säger då det.
Det blir säkert fint som vanligt. Skönt att det inte blev dyrare för Dig. Synd att Du inte har grejorna hemma nu när Du är gräsänka, men Du hittar väl alltid på något annat att göra, eller?
Trevlig helg.
Kram Tummelisa

C De-sign sa...

Underbar kristallkrona! Det blir säkert lite pyssel att montera i alla prismor....men vilken tur du hade med priset! Ha en skön helg!
Kram fr C

Änglahem sa...

Vilken tjusig lampa!!!

Jaa det var tur att det bara var 1 för 162:-! 48 x 162:- näää vågar nog inte räkna ut det!*fniss*

Ha det gott vännen!
Kramis

Dorthe sa...

Lampan är ljuvlig, men vilket jobb du har framför dig....suck. Men vacker kommer den att bli!

Kram
Dorthe

Cia sa...

Nu måste jag ju skriva en rad i din blog, så ofta som jag kikar in utan att skriva något.

Vad mycket fint du handlade på mässan, skoj att shoppa ibland.

Underbar lampa, duktigt att fixa den själv, tror inte jag skulle våga mig på det :-)

Kram Cia

Making it lovely sa...

Vilken fin lampa, vad du är duktig o kreativ:-)

Hemma på Landet sa...

Kram du goa.;-)

Hemma på Landet sa...

Jasså, du förbereder dig redan du?:-)
Åker du till Country Style så måste du hälsa Kicki från mig.
Kramis