torsdag 4 oktober 2007

Kanelbullens dag

God eftermiddag!
Har ni hedrat kanelbullen idag? Jag bakade 80 st, får nog frysa några... Jag älskar kanelbullar, helst nybakade. Kameran hade jag framme och dokumenterade baket, hoppas att det inte kom för mycket kanel i linsen.


Jag har ett härligt minne från när jag var barn. Jag är "bonnatös", mina förälrar hade alltså ett litet lantbruk och på den tiden var det mycket självhushållning. Mamma bakade bröd, bullar och kakor i mängder. Det här minnet är från när mamma bakade bullar, hon brukade göra 250-300 åt gången. På ena ändan av köksbordet hade mamma sitt bakbord och i andra ändan av bordet var det ett berg av nygräddade bullar. Det doftade bullar ända ute på gårdsplanen. När min storasyster och jag kom hem från skolan gjorde vi en liten "håla" bland bullarna så våra kaffekoppar fick plats (vi drack kaffe med socker och grädde som småbarn). Och sen fick vi äta bullar så många vi orkade.

Ha en fortsatt go bulldag!
Kram från Bodil

5 kommentarer:

Ida och Pricken sa...

Fina bullar..Vi har ätit alla tre.. fast Daniel åt upp det mesta på Idas.

Åsa/asamia sa...

Åh om man bodde närmare, då skulle jag bjudit in mig själv på bullkalas ;0)

My Bardin Björkman sa...

Hej Bodil! Jag hamnade på din härliga sida av en slump! Vad duktig du är på det estetiska!
Och bullar är ju såååå gott!!!
Hälsningar My

My sa...

Ps...om du vill kika så har jag en hemsida..www.myfoto.se..
(My)

Anonym sa...

Tack för att vi fick smaka dina goda bullar. Patrik klämde i sig 4 stycken på en gång så det var ett gott betyg. Förresten vilken fin blogg du har.
Berit