söndag 13 juli 2008

Lite från trädgården och mina trädgårdsdrängar och pigor

Idag skall jag visa er lite bilder på floxen som blommar så fint nu. Men först en bild från trädgården tagen på ungefär samma ställe som den som finns överst här i min blogg.


Som ni ser så har det blivit en bra "djungel". Men här står växterna så tät att det knappast blir något ogräs att plocka bort.

Flox är en blomma som mamma hade mängder av när jag var barn. De ljusrosa kommer från hennes trädgård, alltså mitt barndomshem.


Ingen märkvärdig blomma i sig, men väldigt lättodlad. Och så doftar den så gott. Förra året köpte jag några vita plantor och i år blommar dom så fint.Så har jag två plantor som är skarpare rosa.

Nu skall ni få se mina trädgårdsdrängar och pigor. Jag matar fåglarna hela året. Tre jordnötsbehållare hänger ute i trädgården. Mest fåglar har vi i augusti. Men redan nu är det massor av talgoxungar och blåmesungar som är framme och äter. Och sen plockar dom bladlöss kan ni tro. Jättebra för då slipper man spruta.


Jag brukar köpa jordnötter i 5-kilos påsar hos Lantmännen. I förra veckan var jag där för att inhandla 3 st 5-kilos påsar. Då var all fågelmaten slut. Och expediten trodde inte att de skulle få hem mer nu. Dom köper inte hem från Weibulls direkt utan det går tydligen via Lantmännens centrallager. Men vadå - ingen mer fågelmat!!! Hur skall jag kunna förklara det för mina duktiga trädgårdsdrängar och pigor????


Snart ny vecka igen och massor av ny tid!


Kram Bodil

8 kommentarer:

Tummelisa sa...

Flox är trevliga blommor det tycker jag också. Min farmor hade massor av dem när jag var barn. Vad jag minns var det mest vita.
Vi har också mycket fåglar här.
Väldigt vackert och grönskande i Din trädgård.
Mitt växthus börjar se ut som en "mindre"djungel, men det är roligt.
Du får ha en bra fortsatt vecka.
Kram Tummelisa

Eva Linnea sa...

GRATTIS till lilla Gabriel! Vilken trädgård du har. Jag blir alldeles grön av avundsjuka. Kram och tack för dina kommantarer på min blogg från Eva Linnea.

Ann-Catrin sa...

Bodil!
Först och främst STORT GRATTIS till lilla Gabriel.. fantastisk känsla det måste vara.. förstår du längtar att få krama om den lille!

Och tack söta du för fin utmärkelse.. den tar jag till mitt hjärta.. lägger ut den på bloggen sen.. är bara hemma ett par dagar och jobbar lite..lade in ett inlägg idag men sen dröjer det kanske ett tag igen!!

Underbar flox.. tänk det hat jag med.. de är så tackslamma och passar i vår jord här.. och fina i buketter med!

KRAAAM A-C

LoveinH sa...

Hej Hej!

Vilken härlig trädgård ni verkar ha. De rosa floxen är supersöta!

Ha en bra vecka/H

Elzie sa...

Nej, det var likadant här i affären, fast då i våras!! Ingen fågelmat alls. Förstår inte riktigt hur dom tänker där.
Så vackert det är i din trädgård. Jag önskar att mina blommor "växt ihop" också snart så man slipper lite ogräs.
Hoppas du har det bra.
Kram Elzie

Änglahem sa...

Bodil min vän,

Vart ska jag börja någonstans?...jooo naturligtvis! GRATTIS TILL MORMOR!!! Vad roligt med en liten parvel att snosa på*suck*, Gabriel är ett så fint namn...vi hade uppe det till diskussion vid senaste namnjakten...fast det blev ju en tös till för vår del.....två små goa tjejer och där är det STOPP!*Tihi*. Skönt att allt gick bra, fast väl segdraget....vet hur jobbigt och långt det blir, min äldsta tog 22 timmar på sig och jag kämpade emot hela vägen!*umpf*

Sen GRATTIS till din award!! och tänk att du delar med dig av briljanten till mig?!! TACKAR!! blir så glad och rörd!!

Floxen luktar väl ljuvligt!!!! Har ett fång under sovrumsfönstret....fast tyvärr så tar inte doften sig in....får hänga ut för att sniffa!*hihi*.

Nu tycker jag att vi bestämmer att vi har trädgårdsvisning hos varandra snart!!! Är ju sååå nyfiken på din vackra hage!!! Fast nu ska du ju upp och gosa....men sen! Ja?!?!?!

Ha det gott vännen!!!
Kramar, Ulrika

Fröken Glamborg sa...

Så mysigt med småfåglarna! Tänker på min morfar som brukade mata sina tama fåglar i händerna...Ha en skön vecka & kram!

Familjen Norén sa...

Ha en mysig tur till Gabriel. Kram