tisdag 7 september 2010

Tack för att ni finns!!!!

Innerligt från hjärtat säger jag: Tack för att ni finns alla goa bloggvänner, för all empati och uppbackning!!!! Tack för alla kommentarer här på bloggen, för alla mejl, för brev och kort, för presenter, telefonsamtal och besök. Jag är helt överväldigad. Tyvärr har jag inte haft orken att titta in till er alla som skrivit och inte heller orkat besvara alla mejl. Jag ber verkligen om ursäkt för detta, men krafterna har inte funnits.

Det har varit en tubulent tid sedan jag skrev senast. Cancern är ju tillbaka och har spridit sig till skelettet och nya tumörer finns i magen och vätskefyllda systor finns i magen.

Jag har haft svårt att sova sedan jag skrev då jag har fått sitta upp på nätterna för att hålla illamåendena tillbaka. Dock ökade illamåendena och jag började kräkas mer och mer. Och det var inte många nätter jag kunde sova mer än några timmar i stöten. Fruktansvärt strängt!!

Massor av olika blodprover är tagna och även vävnadsprov från en riktigt stor vätskefylld systa är taget. Så det har varit ett evigt farande mellan hemmet - läkarstationen - sjukhuset.

För en vecka sedan skulle jag ta helt nya blogprover inför den kommande cellgiftsbehandlingen som var tänkt att äga rum igår. Då skulle jag även gå upp till gyn-mottagningen för att lämna en vikt. Hade rasat en del kan jag säga för då hade jag kräkts ordentligt i ett helt dygn. Jag förklarade hur dåligt jag mådde och jag blev omedelbart inlagd på gyn-avdelningen.

Och här har jag varit i en vecka nu. Först gjordes det en buköversikt och dagen efter punkterades en stor systa på 3-4 dl vätska och magen tömdes på 1,5 liter vätska. Så skönt att bli av med. Läkarna hoppades på att detta skulle hjälpa mot mina kräkningar eftersom den stora systan hade tryckt på magsäcken.

Men tyvärr hjälpte detta inte utan jag har kräkts mer och mer fast jag fått medikament mot illamående. Jag har fått näringsdropp varje dag och jag har hela tiden verkligen försökt äta lite - för hungerskänslor har jag. Men allt har kommit upp igen med grön galla och allt. Trots allt har det ändå kommit ut lite i min stomipåse och vissa tillfällen nästan normal mängd. Men läkarna här har nu kommit fram till att det är dålig passage mellan magsäcken och tarmen. Otäcka cancern som har ställt till med detta. Då blir ju magsäcken full och då finns det ingen annan utväg än upp igen.

Igår hade jag en riktig usel dag - 8 kräkningar. Och när det var dags att släcka lampan så mådde jag ändå tjuvtjockt.

Idag på ronden fick jag reda på att de nu tänker ge mig ett medikament som ska torka ut magsäcken för att jag skall slippa illamående. Och det har lyckats - jag har inte mått illa på hela dagen och när jag har rapat så har jag inte fått spysmak i munnen. Jätteskönt!! Nackdelar finns det tyvärr. Jag får varken äta eller dricka något!!!! Bara skölja i munnen. Hur törstig tror ni jag är på en skala 1-10?? Och hur högt tror ni det kurrar i magen efter mat nu ikväll? MEN JAG MÅR INTE ILLA.

Denna behandlingen har läkarna satt in för att jag skall bättra på mina krafter inför den kommande cellgiftsbehandlingen - vet inte säkert om det blir av nästa vecka, men den behöver starta så snart det bara går. Förhoppningsvis ska jag få bättre nattsömn också.

Jag har även fått klart för mig att denna behandlingen med upptorkning av magsäcken eller någon annan variation för att råda bot på min mage kommer att bli aktuellt för mig för all framtid. Men det tar vi en annan dag.

Jag hade permis i lördags. Var hemma i 4 timmar och fick träffa släkten, barn och barnbarn, bonusbarn och bonusbarnbarn och allt vad det heter. Riktigt skönt att komma från sjukrummet ett tag. Och idag har sjukgymnasten varit ute och gått med mig på galgberget här bakom sjukhuset i eh hel timma. Man får passa på att njuta av det fina höstvädret.

Skall försöka skriva snart igen så ni vet hur jag har det.

Ha det gott alla och var rädda om er!

Bamsekram från Bodil

22 kommentarer:

Viveka på Humlebacken sa...

Men OJ Bodil, vad du går igenom.. Det är nog ingen som undrar varför du inte skriver, det förstår vi. Att du överhuvudtaget orkar tänka på bloggen är ju fantastiskt.
jag håller tummar och tår och allt vad jag har för att du snart ska vara på bättringsvägen!!!!
kram

Snäckskalsdalen. sa...

Åååhhh, men snälla vilket elände, att du orkar skriva så mycket. Och berätta så mycket om det, fast det kanske kan vara lite terapi.

Det går nog inte att förstå vad det är din kropp och du går igenom. En lisa då att läkarna har så många olika metoder och läkemedel att ge tillbaka med.

Att du ska behöva må så fruktansvärt illa och kasta upp så mycket är ju bara för mycket ovanpå allt annat.

Nu hoppas jag verkligen att du slipper må så illa och jag hoppas att du får sova, det hjälper kanske lite.

Kämpa på Fru Gredelin!

Mina allra största kramar
Agneta

Tummelisa sa...

Men lilla Bodil, vilket elände det blev för Dig. Hoppas verkligen att det vänder nu. Tur att det finns läkemedel mot nästan allt. Det ena läkemedlet motverkar vad det andra ställer till med. Usch så Du behöver genomlida, och ändå orkar Du skriva. Läste Din makes dotters blogg och förstod att Du inte mådde alls bra. Du kämpar väl på som vanligt? Det vet jag att Du gör, men det kan inte alltid vara lätt att hålla humöret uppe. Finns nästan inget värre än att må illa. Tur att Du har människor omkring Dig som sköter om Dig. Kan tänka mig att det var skönt att kunna få lite "permission" från sjukhuset i några timmar.
Tänker på Dig ofta och önskar och ber att Du ska få behålla Ditt goda humör och livsglädje.
Var rädd om Dig och tänk bara på Dig själv nu.

Många varma kramar och tankar från
Tummelisa

Äppelblom sa...

Kära Bodil!
Mina tankar finns hos dig varje dag och jag undrar hur du har det.
Livet är så orättvist! Denna hemska sjukdom.
Jag skickar mina allra varmaste kramar till dig!

Anonym sa...

Hej Bodil!
Tänker på dej och allt jobbigt du måste gå igenom, önskar av hela mitt hjärta att det vänder snart!!!

Kryapådejkram från Agneta

♥ Eva Linnea ♥ sa...

Du är så fantastisk som orkar skriva allt detta till oss alla i blogglandet. Storartat och otroligt generöst. Nu håller jag tummarna för att behandlingen ger resultat och att du snart kan äta igen och njuta av allt gott som bjuds. Ha det nu så bra som du bara kan och hör snart av dig igen!
Bamsekramar från Eva Linnea

Susanne sa...

Jag gråter.Ingen skall behöva gå igenom det du gör nu..Du är en fantastisk människa som orkar..det finns inga ord..Alla varmaste tankar och kramar från mig..Susanne

Gita sa...

Tack för att du orkar dela med dig av ditt elände. Det är så nyttigt för oss som har fördelen att få vara friska att få en insikt i hur de som inte är lika lyckligt lottade har det.
Mina tankar finns ofta hos dig och jag önskar dig allt gott i världen!
Kramar från Gita

Karin sa...

KRAMAR från oss vi tänker på dig kommer snart och hälsar på igen.. Igår åt Ida massor av Bodil sylt till sina pannkakor.. Lite för mycket kanske men ibland går det fort när hon tar sylt.

bakom berget sa...

Va jobbigt för dig Bodil! Men det är ju en tröst, att det finns så många bra läkemedel och behandlingar att ta till nu för tiden. Synd bara att dom ska ge såna otrevliga biverkningar, som illamående och sånt. Jag håller tummarna för att det snart ska vända och att du ska vara på bättringsvägen igen. En stor kram fylld med kraft, sänder jag till dig. Ha det så gott min vän och krya på dig! Kram Åsa.

Mait sa...

Kära medmänniska!
Jag känner med dig. Att må illa är väl det värsta man kan lida av. Hoppas verkligen att du får hjälp med det i fortsättningen också.
Tänker på dig och håller tummarna.
Mait

essemia sa...

Nej men goa gumman så mycket krångel. Jag hoppas verkligen att dom lyckas få ordning på det hela. Att inte kunna varken äta eller dricka måste vara som tortyr.
Ha det så gott du bara kan. Många kramar från Elzie

azalean sa...

Kära vän! Hur eländigt kan de vara, hoppas du ialla fall slipper att må illa.
Om du inte skriver eller svarar på allas "hejarop" är de förståligt, men de är kanske lite tidsfördriv och följa med i bl.a bloggvärlden.
Tänker ofta på dig och skickar många kramar, Anita.

Anonym sa...

Hej Bodil! Hörde att mamma var o hälsa på dig! Hoppas du har det bra och att du gillade mitt kort. Kanske inte lika bra som dina men jag har inte lika fina papper som dig. Du får krya på dig! :) Pussokram Lina! <3

annmari sa...

Du är en kämpe Bodil. Hoppas det snart vänder för dig

många kramar

Madeleine Jonsson sa...

Himmelska
Tänker ofta på dig Bodil.
Vad du går igenom!
Jag håller tummarna för dig nu så att cellgiftbehandlingarna kan starta.
Jag hoppas att allt ska gå bra för dig.
En stor kram till dig
Madeleine

Johanna Karp sa...

Hej Bodil!!
Inte visste jag att du har en sån underbar blogg och butik!!!!:) Så mysiga saker!<3

Mamma och pappa hälsade på dig igår och jag kommer med nästa gång!! Igår flängde det iväg medans jag var kvar i skolan.

Jag hoppas att Pepsi får hälsa på dig på sjukhuset annars blir jag lite arg.

Puss o kram från Johanna Karp ( även Cindra för henne har jag lånat!)

Anonym sa...

Tack för att du orkar ge oss all den information. Att du orkar.
Jag har själv en stor sorg inom mig o mår dåligt, men när jag läst dina rader känner jag att alla mina bekymmer liksom försvinner. TACK BODIL vår största kämpe tjej.
Så gott att du kunde få komma hem litet o andas hemdoft, att komma ut o röra på sig i denna fina sensommarsol, är ju livsgivande.
Vill ge dig en BAMSEklem o med den kraft till alla dessa prov behandlingar +++ som är en del av din vardag.
I allt elände du måste gå igenom känner jag att du blir omhändertagen o det ger mig glädje.
Du fina livsnjutartjej mina tankar följer dig o din fam
Tassare ( Äpplekakan ) Nu är det just äpple tid så det blir att bjuda på Bodils goaste äpplekaka-

Karin sa...

Du tassaren vem e du? Det är jag nyfiken på..

Uttan sa...

Även om raderna Du skriver är jobbiga att läsa så är Jag glad att Du hör av Dej i Bloggen!
Tror att det är bra att skriva av sig.
Dottern skriver mycket nu och Jag tror att det kan vara bra även om det är jobbigt.
Anna fick publiserat i Allers förra veckan det Hon skrivit.

Kära Vän. Nu hoppas Jag och ber att det ska vända så Du kan få Dina behandlingar.En jobbig tid kommer det och är det nu.
Tänker ofta på Dej ska Du veta ja varje dag när Jag ser Den fina tillbringaren på Vårt bord tänker Jag....-Undrar hur Bodil mår i dag.

Önskar Dej all styrka!
Många Varma Kramar!!!

Vform sa...

Hej Bodil!
Tänker ofta på dej!
Hoppas du orkar genom allt det du måste gå igenom!

Styrkekram, Vivan

Ika sa...

Jag säger det igen, du är en så oerhört stark person. Jag önskar så att du åter igen kan samla den kraft som behövs för att komma igenom detta. Jag finns här under hela din resa.