söndag 15 augusti 2010

Det som inte fick hända, har hänt

Fru Gredelin är sjuk igen!! Cancern har kommit tillbaka, redan. Och jag som är mitt upp i att få tillbaka krafterna från cellgiftsbehandlingen som avslutades i mitten av mars. Och själv tycker jag att jag har repat mig riktigt bra - den där enorma tröttheten är borta och jag orkar göra både det ena och andra. Inga tyngre saker förstås. Och min kondition är definitivt inte bra. Men jag har kännt en sån otrolig tacksamhet och glädje under dessa månaderna och min kropp har mått så bra av detta.

Och så kommer detta tråkiga beskedet.

Så här gick det till.
Vi passade ju mitt barnbarn Gabriel en vecka i början av juni - jättemysigt!!! Det blev ju en hel del lyft. Så jag fick ont i höften efter en knapp vecka och detta höll i sig några veckor. Så jag kontaktade vårdcentralen för att ev kunna få någon hjälp. Det blev röntgen som visade på måttlig till påtaglig atros, vilket tydligen inte är helt ovanligt i min ålder. Men för att de skulle kunna utesluta att det hade något med min tidigare cancer att göra så beställdes även en skelettscintigram (röntgen med kontrast). Och då visade det sig att det fanns förändringar i bäckenbenet. Redan här hade mitt onda i höften släppt. Jag blev kallad till min överläkare på gyn och fick ta blodprover. Ett prov som tas kallas för "tumörmarkör" och det värdet hade fördubblats sedan i april då det togs senast. Visst säger läkaren att det kan ev bero på andra saker också. Men jag kände på mig att det här var cancern igen.

Det blev beställt en datortomografi där röntgenläkaren skulle ta ut en bit från bäckenbenet för analys. I samband med det kontaktade jag gyn-mottagningen igen och bad att de även skulle ta datortomografi på buken samtidigt. Jag har nämligen under en tid känt det lite "trångt" under bröstkorgen. I och med detta bestämde sig röntgenläkaren för att först göra datortomografin och se på bilderna och därefter ev ta ut en bit ur bäckenbenet.

I veckan som gick blev jag kallad till en av mina läkare på gyn och fick då beskedet att det är förändringar även i övre delen av buken. Och att det tråkiga har hänt att cancern har kommit tillbaka och spridit sig i skelettet och i bukhinnan.

Så nu väntar jag på att röntgen skall höra av sig för att de ska ta vävnadsprov i buken som skall analyseras och därefter kommer gyncancer-avdelningen vid Lunds sjukhus att bestämma vilken typ av cellgift jag skall få. Behandlingarna kommer jag att få i Halmstad som förra gången. Förhoppningsvis blir det start i september. Sex omgångar cellgift med 4 veckors mellanrum tror jag att det blir.

Detta är en så gräsligt lömsk sjukdom. Den kan härja i kroppen fast man inte har en aning om det.

Det har tagit några dagar att ta detta till sig - det känns ju så ofattbart. En mardröm som man bara skulle vilja skaka av sig. Men så här ter sig livet för mig just nu. Så det är bara att bita ihop och göra sitt yttersta för att orka ta sig igenom.

Ja det blev en lång text, men jag ville bara berätta så att ni vet.

Ha det gott alla min vänner och var rädda om er.

Kram

33 kommentarer:

Anonym sa...

Tänker på dig. Du fixar detta med. Du har ju så mycket positivitet.
Marita Johansson

annmari sa...

Nej så tråkigt att läsa detta. Då får vi hoppas att du klarar av denna omgång lika bra som den förra, du kämpe

kram

Nygammalt sa...

Åh nej, vad ledsen jag blir för din skull. När du känner att du börjat repa dig och så händer det här...Men du är en stark kvinna så du kommer att fixa det här!

Sköt om dig!
Kramar från mig.

♥ Eva Linnea ♥ sa...

Oj, ja vad säger man. Jag tänker på dig. Du verkar ta det med jämnmod, men jag kan tänka mig att det blir en bergochdalbanefärd av guds nåde. Håll ut! Kom igen fru Gredelin. Sköt om dig! Hoppas du orkar skriva ett och annat inlägg så vi vet hur du har det.
Kramar i massor från Eva Linnea

Susanne sa...

Snälla goa du så jäkla orättvist..Jag blev så ledsen fick riktigt ont i hjärtat..jag vet inte vad jag skall säga..det finns inga ord för hur ledsen jag är för din skull...Jag vet du är en kämpare och otroligt stark...Jag tänker på dig ..Många kramar Susanne

Anonym sa...

Helené berättade för mig och mamma. Får man svära? J-a sjukdom! Kämpa på kära du, vi håller på dig så du vinner detta igen. Sköt om dig och Börje och är det något så be om hjälp! Super kramar Nettan nere i Kuskahusen

Ika sa...

Du verkar vara en så stark person att jag tror att du klarar det här med. Jag finns här på Internet för att ge dig så mycket extra styrka som det bara går. KRAM

Mia sa...

Det va tråkigt o läsa detta! Håller tummarna att du klarar detta lika bra som förra gången. Du är en kämpe. Tänker på dig varje gång jag har sysslat med ett stjärnalbum.

Kram

STENLYCKA sa...

Kära Vän!
Vad är det jag läser så förskräckligt tråkigt för dig att cancern kommit tillbaka. Jag har inte följt din blogg så länge och visste faktiskt inte att du har haft cancer.
Men i din rader kan jag förstå att du är en stark levnadsglad kvinna en riktig kämpe som klarat av denna grymma sjukdom tidigare och även svåra behandlingar.
Jag förstår att det kommer bli en tuff tid för dig men du kommer att klara det!!!
Många styrkekramar till dig!
Raina

Anonym sa...

Hej vännen!

Oj vilken historia! Känner med dig oerhört mycket & jag hoppas att du orkar kämpa dig igenom detta & att du har mycket stöd omkring dig. Min älskade mamma gick bort för ett halvår sedan i cancer så jag har gått igenom hela den resan med henne & förstår precis hur du har det.

Det gör verkligen ont i mitt hjärta av att höra det här, men försök att vara astark & en mycket viktig sak är att inte ge upp. Om du nu är så pass stark förstås. Men du verkar ändå var en stark kvinna.

Ha det gott & många styrkekramar till dig. Ulrica

Mija ♥ sa...

Käraste, finaste och allra bästa Bodil! Så ont det gör i mitt hjärta att läsa ditt senaste inlägg:-( Detta fick inte hända...Kämpa på min vän - jag vet att du kan. Tänker på dig massor och skickar de största och varmaste styrke-kramar du kan tänka dig. Tycker så mycke' om dig Bodil ♥

Viveka på Humlebacken sa...

Du ska veta att vi skickar all styrka och håller alla tummar som finns med hopp om att du denna gång ska bli av med det för gott!!!
kram

Gita sa...

Goa Bodil,vad ledsen jag blir för din skull. Det värker i mitt hjärta att läsa detta. Att det skulle finnas någon slags rättvisa här i livet, det har jag tyvärr redan konstaterat att det inte gör.
Jag skall sända dig positiva tankar varje dag och snälla "Fru Gredelin", kämpa på!

Annlouise ♥ sa...

KRAM!

azalean sa...

Fy sjutton! Du kunde väl fått va fri längre tid och samla mer kraft.
Nu blir de ett nytt kraftprov som upptar den mesta tiden som du kunnat haft till så mycket annat. Men hoppas du haft en go sommar och sen blir de advent och den fina tiden, den emellan får vi glömma. Krama Börje och tusen kramar till Dig
/Anita

Snäckskalsdalen. sa...

Jag blev alldeles kall när jag läste överskriften.....livet är inte rättvist....tack för att du orkade skriva allt.´

Du ska veta att jag tänker på dig och all vånda du måste gå igenom. Vi är nog många som gör det och jag vill skicka dig så mycket styrka som finns.

Världens största kram från
Agneta

Mia sa...

Ja det har blivit en del, har några till som jag ska lägga ut. Har försökt o ge mig på o göra LO´s men det går inte lika bra där ännu. Tänker en massa på dig!!

Snor och Glamour sa...

Men älskade vän!
Jag blir så ledsen när jag läser dina rader. Jag önskar av hela mitt hjärta att man finner en lösning på denna djävulssjukdom som härjar vilt. Det får räcka nu!!

Jag sänder dig mina kramar och kommer att ha dig i mina tankar om dagarna!
Du är en kämpe och det kommer man långt med även om jag förstår att det är oerhört tungt.

Många varma kramar från Ann-Louise

jessicab sa...

NEJ, vad tråkigt, jag hatar denna sjukdom.
Du är en kämpe så kämpa på.
Kram
Jessica

Tummelisa sa...

Vi kom hem nu i kväll från vår minisemester. Sedan får jag läsa det här, sitter här och gråter...fy vad tråkigt och hemskt. Även om jag vet att Du klarar det mesta, så blir det tufft igen för Dig. Du måste kämpa på Bodil, det vet jag också att Du gör. Märkligt, jag satt och tänkte på Dig i bilen när vi var i Dina hemtrakter. Hoppas att Dina behandlingar kommer igång fort, så Du slipper att vänta.Vill också tro att Du klarar av det lika bra, om inte bättre.
Tänker på Dig och sänder värmande kramar till Dig.

Tummelisa

Karin Krut sa...

Usch vad tråkigt att läsa, jag blir så ledsen för din skull!! Jag håller alla tummar så att dom blir blå och tänker på dig!
Varma kramar
Karin

essemia sa...

Åh vad jag blir trött på denna sjukdom som härjar runt bland folk. Att man ska få känna sig frisk samtidigt som det finns en massa "skit" inom en är för trist. Jag önskar dig all lycka till med prover, gifter och annat och hoppas att det ska gå bra. Du verkar vara en stark person, men även den starka kan behöva lite lyckönskningar.
Kramar i massor, Elzie

Susanne L. sa...

Nääee Bodil. Jag blir bestört. Kan Du inte få hämta krafterna ordentligt??Jag blir så himla ledsen att läsa det du skrivit men känner samtidigt den styrka du har trots allt. Jag hoppas innerligt att du tar till dig allas styrkehälsningar i de tuffa stunderna. Med tanke på allt du gått igenom är du en kämpe utan dess like och jag hoppas att du hittar kraft i detta. Massor av kramar till dig!!!/ Susanne L.

Uttan sa...

Å Nej!
Varför? Du som mådde så bra nu...ja den är lömsk,cancern och inget man rår över utan man får kämpa tappert Jag hoppas verkligen at Du orkar kämpa nu lika som Du har gjort hela tiden och att Du inte behövar må allt för dåligt under behandlingarna som Du har framför Dej.
Jag tänker på Dej!
Just nu befinner Vi oss på Öland och jag ser ut över havet....

Sköt om Dej!
Styrke kramar till Dej!

Nygammalt sa...

Önskar dig en rofylld helg, trots all oro.

Kram.

Susanne sa...

Min tanke är hos dig..Många kramar Susanne

Snäckskalsdalen. sa...

Hej igen!

Jag tänker på dig nästan varenda dag och försöker komma på ett undermedel för att sådan här (ursäkta) skit skall kunna försvinna från jordens yta.

Hoppas du finner styrka att ta dig igenom det en gång till och jag ser ju här intill att det är många, många som tänker på dig.

Hoppas också att du orkar ta vara på de goda stunderna och sitta i ditt växthus, gosa med hunden och vara med din man och barnbarn och barn!

Ha det så gott som det någonsin går, kramar från
Agneta i Snäckskalsdalen

Äppelblom sa...

Varma kramar från Inga.

Anonym sa...

NEJ NEJ !

Vi alla som kommer inom o bara njuter av din LIVSLUST o glädje, känner sorg när vi får läsa dina rader.
Så starkt att ge oss en sådan omfångsrik beskrivning,ja denna sjukdomen är en liten lömsk o nedbrytande cell.
Tur att din själ o kropp fick så mycket positivt, tillsammans med nära o kära o din underbara trädgård, ej att glömma vackra bilder från växthuset.
Vi alla som tassar inom här kommer att låta våra tankar vila hos dig o din fam.
En kämpe är du o viljestark så, kämpa på. DU FIXAR DETTA.

Sänder ett fång med kämparglöd från oss tittinomtjejer. KRAM
(Äppelkakan)

Din fam behöver DIG o Vi det är så härligt att komma hit o vila i alla dina flotta bilder o välskrivna texter. SKÖT om DIG

C De-sign sa...

Kära nån....så onödigt orättvist!!! Jag blir så ledsen! Jag saknar ord..... vet att du har en positiv inställning och att du kämpar...det är en tröst! Jag skickar en varm läke-kram!!!! Ta riktigt väl hand om dig! från C

Susanne sa...

Jag sänder dig massa varma kramar i en tanke..kram Susanne

Anonym sa...

Mina tankar vilar ofta hos DIG
Vill bara sända en liten sensommarhälsning med massa tankekraft SAKNAR DIG
Kämpartjej Du med alla dina flotta bilder o livslustsskriveri.
KRAM från en tassare (Äppelkakan)

STENLYCKA sa...

Kära Bodil!
Tänker på dig ofta. Många varma kramar!
Raina