torsdag 25 mars 2010

Välkommen våren!!!!!

Ja idag har det verkligen varit vår ute hos oss i södra Halland. Termometern har visat drygt 17 grader på norrsidan!!! Och i stort sett all snö är borta. Det är bara att säga: Välkommen våren!!!

Men....

tyvärr har jag inte orkat njuta fullt ut av denna vårdag. Jag fick min 6:e cellgiftsbehandling för exakt en vecka sedan. Och nu kommer den här eländiga tröttheten som jag även kände av efter 5:e behandlingen. Förra gången höll tröttheten i ca 2½ vecka sedan piggnade jag till igen. Så jag hoppas det går lika bra den här gången också. Men det är inte kul att vara så trött och initiativlös. Jag som har så mycket som jag egentligen skulle vilja göra, men ni kan vara lugna jag lyssnar på min kropp och käre maken passar upp mig.

Och några våfflor blev det inte idag på vårfrudagen - men till helgen blir det nog.

Och vet ni vad! Igår när jag kom hem från vårdcentralen och hade lämnat blodprover så hade vår granne - f d brevbäraren Svensson - lagat muren som hade rasat. Det kallar jag goa grannar!!

Ha det gott i vårsolen! Vi hörs snart igen.

Kram

15 kommentarer:

Viveka på Humlebacken sa...

Å vad jobbigt med cellgifterna. Hoppas sannerligen att du snabbt känner dig bättre!! Och njut av våren, det gör jag:)

Tummelisa sa...

Tråkigt att Du känner Dig trött och initiativlös. Hoppas det går över snart. Du som alltid är så pigg och aktiv med allting. Skönt att höra att Du blir uppassad nu, det är Du verkligen värd. Passa på och njut och vila mycket och samla krafter.
Härligt att det börjar bli vår, men här har vi snö kvar ännu. Har nästan "sjöutsikt" numera, en bäck utanför vårt hus som svämmat över.
Önskar Dig redan nu en skön och avkopplande helg.
Kramar Tummelisa

bakom berget sa...

Tittar in och önskar Dig en trevlig helg och önskar att du snart ska må bra.
Kram Åsa.

Elzie sa...

Snacka om goda grannar! Och jag hoppas att tröttheten ger med sig snart.
Visserligen hade vi "bara" +13 här, men det var gott ändå. Och snön försvinner mer och mer.
Ha det så gott.
Kram Elzie

Snor och Glamour sa...

Jag hoppas att våren och solen skall göra att du känner dig bättre snart! Cellgifterna är hemska! (Har en väninna som just nu genomgår en tuff behandling men man får INTE säga cellgift för henne utan cytostatika. Det är jätteviktigt för henne). Skönt att du har en snäll man som passar upp dig! :)
Även goda grannar är ju bra att ha! Vad snällt att laga din mur!

Ha en go helg och hoppas du får sol och varmt!
Kram Ann-Louise

Erika sa...

Vilka goa grannar ni har!!

C De-sign sa...

Fantastiskt med sådana grannar! Och ännu mer fantastiskt med din mur.... jag fattar inte hur du har lyckats göra den........ sååååååå fin!!!!!! Jag är också imponerad av att du är så duktig på att beskära träden!!!! Nu hoppas jag att du genom vila och fina tankar kommer att "piggna" till... jag skickar alla läkekraft jag kan uppbringa....STOR VARM KRAM fr C

Tussilago sa...

Hei
ønsker deg en fin vårfølelse ogås nå i helgen og i påsken..når din form er bedre.
jeg blogger fra Norge, nord i Norge..og her er det lenge til vår enda. Vi har mye snø, men når solen skinner og smelter snø på hustakene, når jeg hører det drypper...da føler jeg at våren nærmer seg, sakte;)
Du har en fin blogg, jeg titter innom igjen til deg;))og blir glad av å se på dine vår-bilder!

Ett ögonblick sa...

Visst känns det att våren är på gång...snön är nästan helt borta och lyfter man lite på gamla löv så syns små, små knoppar. Vilken kraft!!
Så jobbigt du har det med cellgifterna, det gör så ont i mig när jag läser om det. Vet inte riktigt vad jag ska skriva... att du ska vila och samla krafter och njuta av att bli uppassad, men det gör du antagligen, du vill väl bara ut och "sätta händerna" i något:)
Skönt med goa grannar, dem kan man inte få för många av.
Har du fått några våfflor än? jag missade våffeldagen till vår yngsta dotters stora besvikelse, jag hade ju lovat...:(( Kanske ska ta igen det idag.
Du får i alla fall ha det så gott och njut av solen när den är framme.
kram lisamaja

Anonym sa...

Tittar inom o vill bara sända några goa krypå dig hälsningar.
Gott att du lyssnar på din kropp o tar det som det kommer.
Mysigt att kära maken finnes så nära o är där för dig.

Goa grannar är en stor tillgång o ger otrolig glädje.

Massa gotankar från en liten tassare ( Äppelkakan )

Susanne sa...

Jag hoppas så att du snart skall bli lite piggare,och att du skall kunna njuta av våren fullt ut..Skickar dig en bamse kram till din start på veckan..susanne

Louise sa...

Hoppas du kryar på dig och att orken kommer samtidigt som våren kommer på riktigt! vill också passa på och tacka för tipset om Bengtssons Plantskola i Halmstad som innan jag läste din blogg var ganska okänd för mig. Var där på premiärbesök på lunchen i dag och köpte en helt fantastisk magnolia, "susan". Det var den sista övervintrade och den var jättestor till ett betydligt billigare pris än vad den storleken brukar kosta! Ska hämta den senare i veckan och kort kommer då på min blogg! Det blir definitivt fler besök där!

Louise

Snäckskalsdalen. sa...

Usch, stackar dig. Inte roligt. Men du verkar vara vid gott mod och då kommer du säkert igen lite fortare. Det låter bra att du låter dig passas upp!
Hoppas vi får se dig här på bloggen snart igen!
Kram
Agneta

Mia sa...

Roligt med så hjälpsamma grannar.
Har varit på Teneriffa 1 vecka o träffat pappa som är på vintersol, när jag åkte fanns det snö kvar här hemma, var skönt o komma hem o snön e nästan helt borta. Ha en riktigt bra o trevlig Påsk. Hoppas du har fått lite energi tillbaka. Kram

Carina sa...

Hej söta du!
Tack så jättemycket för lavendeltvålen och det jättefina kortet! Hoppas du får en riktigt skön Påsk med bra väder.
P.s Mannen min hälsar att det var ett superfint kort, hur har du gjort frågade han....
Kram Carina / Hjo
kattarsel@live.se