måndag 22 mars 2010

Vårteckenutmaningen vecka 12

Här kommer mina vårtecken från ett mulet Halland. Fler vårtecken från vårt avlånga land hittar du här.



Snödroppar i vår trädgård har inte kommit så långt ännu, men jag njuter ändå. Lite skräpigt runtomkring för ovanför i trädet matar jag fåglarna med jordnötter. Så det blir en del skal på marken. Men inga fröer som gror tack och lov.


Här är norrsidan av huset. Se så lite snö det ligger kvar och man kan se gräsmattan. Tänk när det var som mest snö så kunde vi varken se stenmuren eller häcken ovanpå.


Här var det tjälskador i min egenlagda stenmur. Det har hänt någon gång tidigare också. Det är en lite känsligare del av muren i slutet ut mot gatan som drabbas. Så där har jag att göra en hel dag framåt april. Det räcker inte med att laga det som har rasat utan jag får rätta upp den lite längre innåt tomten också. Det blir lätt såhär när man har använt sig av mindre stenar.

I eftermiddag blir det nog fortsatt trädklippning för min del. Det är ju rätt behaglig temperatur ute - nästan 5 grader.

Vi hörs!

Kram

Bodil

11 kommentarer:

ormbunke sa...

Ja det går sakta men säkert med snösmältningen. Synd om den fina stenmuren. Det blir extra vårjobb. Hittade också en bukett med snödroppar på baksidan som också är mot norr. Har chansat och planterat i en kruka ute.
Ha en bra vecka. Anita

Tummelisa sa...

Vilka fina snödroppar, här vill de inte ta sig. Satte en hel hop med lökar ett år, men ingen kom upp. Vet inte om "någon" ätit upp lökarna?
Extra arbete också med Din fina stenmur, men ta det lugnt. Du måste vila lite ibland.
Fortsatt bra vecka med förhoppning om sol.
Kramar och tankar Tummelisa

Snäckskalsdalen. sa...

Hej!
Ja, visst går det åt vår hållet. Det verkar som om det går sakta, men när jag tittar ut här så har det hänt massor bara de senaste dagarna. En dag är den nog här på riktigt, våren!
Kram
Agneta

Mejrams! sa...

Härligt med snödroppar. Mina växer precis där jag matar fåglarna och där finns massor av solrosfrön. Kanske det växer upp en planta också, vi får se. Kram Merja

Susanne sa...

Härligt när dom tittar upp,,Oj! då skulle du se där vi matar fåglarna,,en hel "säa åker" i rabatten ha ha ..Kram Susanne

Louise sa...

Vad tråkigt med den fina muren men du verkar inte allt för nedslagen trots allt! Bor ju också i Halland, Laholm så det har nog kommit ungefär lika långt i våra trädgårdar!

Louise

Vform sa...

Oj, vilken skillnad!
Vi här i västra Finland har ett tjockt vitt täcke över marken ännu!
Men det går åt rätt håll :)
Sköt om dig och ha en
fortsatt fin vecka!
Kram Vivan

Nygammalt sa...

Ja den rackarns vintern kan verkligen ställa till det för en!
Men snart så är våren här för att stanna! :)
Kram.

Lisas torp sa...

Så härligt det är när snön äntligen börjar smälta! Hos dej är det verkligen VÅÅÅR med både snödroppar och synlig gräsmatta, det är sånt som muntrar upp numera!
Få se hur det är på torpet nästa vecka!!!

Kram
Lisa

Elzie sa...

Så söta snödroppar. Visst är det härligt att man kan se gräsmattor igen!
Hoppas du har en bra dag.
Kram Elzie

Mija ♥ sa...

Ville bara titta in och säja HEEEEEJ. Idag har VÅREN kommit - eller hur?!

Största kramen!