torsdag 26 november 2009

Rapport från sjukhussängen igen

Ja nu har det varit tyst här på bloggen ett bra tag. Jag har varit hemma hos käre maken och tagit igen mig efter förra cellgiftsbehandlingen. Och det har gått riktigt bra. Inget illamående men jag blir väldigt lätt andfådd. Och det påverkar ju också att man inte orkar så mycket.

Igår gjorde jag en ny skiktröntgen - en sådan där modern röntgen med kontrast. Vi var klara vid 11-tiden och åkte hem. På eftermiddagen ringde en av mina kontaktsköterskor på gyn-avdelningen på sjukhuset och ville att jag kom in dit redan under eftermiddagen. De hade på röntgenbilderna sett att jag hade fått en blodpropp i vardera lungan.

Så det var bara att packa sina saker och åka iväg. Väl inne på sjukhuset blev jag som vanligt väldigt vänligt bemött. Jag fick träffa en överläkare som förklarade lite om blodproppar och behandlingen som kommer att bestå av starkare blodförtunningsmedel. Jag skall ta sprutor själv varje dag så länge min cellgiftsbehandling pågår. Spruta själv!!! I morgon skall jag träna.

Tanken var att jag skulle få åka hem redan som idag. Men jag hade lite lågt hb så läkarna ville att jag skulle få blod också. Det skall jag få i morgon. Och sedan skall jag förhoppningsvis kunna åka hem igen.

Jag ska nog klara av detta också ska ni se!!!

Och i morgon kommer min dotter och mormors lille prins Gabriel och de stannar hela helgen. Snacka om vitaminkick! Det ska bli så kul. Vi har inte träffats på drygt två månader. Åh vad jag längtar.

Ha det gott mina vänner!

Kram Bodil

13 kommentarer:

Mia sa...

Vad roligt för dig att få något roligt o tänka på i helgen efter sjukhusbesöket du haft. Ha en bra helg. Kram

Tummelisa sa...

Oh, Bodil vad mycket Du måste orka med, men det gör Du det vet jag. Du är en kämpe. Blir bara sorgsen när jag hör att Du måste utstå mera än det Du redan har.
Samla krafter nu igen med Gabriel och Dina kära. Ha det så bra Du bara kan.
Tänker på Dig mycket.
Kramar Tummelisa

Susanne sa...

Jag önskar så att jag kunde skicka dig en påse full med extra styrka så du slapp allt detta..Jag känner mig sorgsen när jag läser dina rader men är full av beundran över din positiva och starka personlighet,,Så underbart att dina kära kommer till dig..Massa kramar och tankar i från mig..Susanne

Erika sa...

Härligt att höra från dig, hörde att en Halländska hade gått bort i svininfluensa o jag blev så orolig för dig. Hoppas du får en riktigt härligt 1advents helg.

Eva Linnea sa...

Friska på dig! Du verkar vara en tapper och tålig patient. Vitaminkickar i form av barnbarn kan man aldrig få för mycket av.
En skön 1:a adventshelg önskar Eva Linnea

Elzie sa...

Åh vad mysigt med besök av den lille godingen.
Så himla typiskt med propparna men skönt att dom upptäckte dom så tidigt. Och inte undra på att du är andfådd!
Önskar dig och din familj en riktigt skön första advent.
Kram Elzie

Anonym sa...

Tittade inom för att kolla hur det var o där var DU. Nog har du fått mycket att kämpa med, KLART DU klarar detta, med all kärlek som omsluter dig från DIN FAM o lill prinsen. SÅ kommer vi bloggvänner o bloggtassare in o ger massa gotankar till DIG o alla önskningar att allt skall gå i din favör

Önskar dig en Fridfull o go helg med fam Flott högtid ADVENT

Massssssssa kramar för allt framöver Tummen upp till en kämpartjej från Tassaren ( Äppelkaksälskaren )

Lisas torp sa...

Oj, oj Bodil vad du får gå igenom och ändå verkar du vara så positiv! Du är verkligen beundransvärd ska du veta!
Jag tänkar glada tankar på dej varje gång jag ser din fina kudde och det är ju rätt ofta det!

Många värmade kramar
Lisa

C De-sign sa...

Kära Bodil, jag vill att du ska känna att jag tänker mycket på dig, och jag skickar en stor varm läke-kram! Hoppas nu att du njutit av dina nära kära i helgen och att det ger dig kraft! fr C

Anonym sa...

tänker på dig.kram.../christine udding//tyrasmatte

Anonym sa...

Käraste Bodil! Jag kan bara säja att jag tänker på dig och att du känner det!

Mija

bakom berget sa...

Hej igen! Jag tittar in titt som tätt för att se hur du mår.Skickar lite kraft. Ha en trevlig andra advent! Kram från Åsa.

Anonym sa...

Hej Bodil!
Hörde av Agneta (som numera lagt ner sin blogg) att du blivit lite krasslig och jag hade precis fått ditt recept på äppelkakan som gjorts flitigt i höst.
Gick så in på din sida idag och ser att du kämpar på och jag tror att man kan "tänka" sej frisk. Så vännen min sätt upp ett friskmål och så kämpar du mot det.
Ha en riktigt härlig andra advent med barn och barnbarnet.
Kram
från Mona (nybliven pensionär)