söndag 8 november 2009

Bjudna på mat igen

I lördags kom tre väninnor från skilda delar av Sveriges rike hit och ville bjuda på lunch. De var på en gemensam träff i Kungsbacka och då tyckte de att det passade bra att hälsa på. Och det tyckte vi också. Vi blev bjudna på en fantastiskt god kräftsoppa och jättegott valnötsbröd till.

Och så fick jag den här fina orkidén. Det är en Dendrobium phalaenopsis hybrid.
Har ni sett så vackra blommor. Vita med ljus rosa mitt. Hoppas att den också kommer att trivas bland alla de andra orkidéerna.

Och på kvällen...

... blev vi inbjudna till grannarna på kvällsmat. Jättegod räkpaj med lite gott före och glass efteråt.

Jag kommer ju att bli helt tafatt i köket efter all denna uppassning. Men det är så himla skönt att inte alltid behöva laga maten. Och så har det väl alltid varit. Visst är det väl skönt att sätta sig vid dukat bord och smaka det någon annan har lagat. Eller vad tycker ni?

Men idag...

... har jag faktiskt lagat mat med hjälp av käre maken. Makens dotter och hennes lilla familj har varit här och ätit middag. Det är ju fars dag. Och Ida och Klara har fått gå på skattjakt idag igen. Och käre maken har ritat och målat nya skattjaktskartor.

Och i fredags...

... kom våra goda vänner från Borås (sudoku-Harry och Britta) förbi på sin resa till Malmö och Köpenhamn. Britta hade bakat både skorpor och småkakor och kokat apelsinmarmelad till oss. Man blir riktigt rörd över all vänlighet.

Nu har jag känt mig riktigt pigg några dagar. Skönt!! Men för säkerhet skull blir det slafen tidigt för mig ikväll.

Vi hörs!

Kram

7 kommentarer:

Eva Linnea sa...

Vilka härliga vänner & familj du har!
Kram Eva Linnea

Tummelisa sa...

Är så glad för Din skull, att Du slipper laga mat ibland. Passa på och njut av all uppassning nu. Det är Du verkligen värd. Skönt att höra att Du mått bra.
Det kan vara skönt att lägga sig lite tidigare ibland, God Natt!
Hoppas den kommande veckan blir bra.
Kram Tummelisa

Susanne sa...

Kikar in till dig för hur att se hur du har det..Skönt att du mår bättre,men vilar ut..Sänder en massa styrke kramar till din dag..Kram Susanne

Elzie sa...

Hördududu! Du skulle inte kunna skicka någon av de där damerna hit så jag kunde få bli bjuden på middag också, hihi. Lät inte alls dumt med kräftsoppa och bröd.
Hoppas du har en bra kväll.
Kram Elzie

Anonym sa...

Hej igen!
Vilken fin orkide du fått, har haft något liknande och den blommade varje år (så länge jag häll liv i den)Eftersom du är expert...undrar jag: behöver man glaskrukor till orkiderna? Mina systras fina blommor står också i glaskrukor.
Kram Anita B.

Mija sa...

Tänker ofta på dig Bodil...***tycker mycke' om***

Mija

Bodil sa...

Till Anita B
Jag tror inte alls att det är nödvändigt att ha orkidéerna i glaskrukor.Visserligen har jag många i sådana, men jag har även som står i vanliga keramiska ytterkrukor och det kommer nya stänglar i dom också.
Tack för att du kom hitom när du var hos Andreas. Det är alltid lika kul att träffas och prata av sig lite.
Kram Bodil